עוד מטיל הצוו על הבנק חובות דיווח לרשות המוסמכת על כל פעולה חריגה, וקובע חובת דיווח על כל פעולת הפקדה או משיכה של מזומנים בסכום של 50,000 ₪ ומעלה (ר' סעיף 8(א)(1) לצוו), וכן חובת דיווח על פעילות בלתי רגילה של מקבל השרות, אשר מוגדרת בסעיף 9 לצוו כ"פעילות שעל פי המידע המצוי ברשות התאגיד הבנקאי, התעורר אצלו חשש שהיא קשורה לפעילות האסורה לפי חוק איסור הלבנת הון או חוק איסור מימון טירור".
על רקע כל המפורט לעיל ראוי להפנות אף לנספח 3 לתגובת הבנק, "עקרי הממצאים של הערכת הסיכונים הלאומית בתחום הלבנת הון 2017", לראש פרק "סיכוניי הלבנת הון – דפוסים, שיטות ואמצעים", ולהדגיש באשר לו כדלקמן:
בס"ק (א) שכותרתו "נותני שירותי מטבע" נאמר בין היתר כי "הנתונים שסופקו על ידי גורמי האכיפה מצביעים על מעורבותם של נש"מים, רשומים ובלתי רשומים בפעילות המשמשת כתשתית להלבנת הון" וכי "קיימת תופעה של ניצול לרעה של הנש"מים למטרות פשיעה לרבות ביצוע עבירות מס והלבנת הון". לסיכום פרק זה נאמר כי "לאור הקף הפעילות הפינאנסית בתחום וכן אפשרות ניצולו לרעה לצרכי פשיעה מחד והעובדה שלמרות השיפור המשמעותי בהסברה, המצב הנוכחי עדיין מאפשר ניצול פעילותם של נותני שירותי מטבע לצרכי הלבנת הון, הרי שהסיכון הכולל להלבנת הון באמצעות נותני שירותי מטבע דורג כגבוה (4.7)".
בס"ק (ב) שכותרתו "שימוש במזומן" נאמר בין היתר כי "השמוש במזומן, בעיקר בעיסקאות בהקף משמעותי, הנו דפוס פעילות רווח בקרב עבריינים ומאפיין עבירות מקור רבות, מאחר והשמוש בו הוא אנונימי וקל להסתרה והטמיעה כחלק מפעילות פינאנסית לגיטימית...התופעה של הלבנת הון באמצעות שימוש במזומן היא רחבת הקף...האיום להלבנת הון הנשקף משימוש במזומן דורג ברמה גבוהה (5) והסכון להלבנת הון באמצעות שימוש במזומן דורג בדרוג גבוה (4.7)" (שם, בעמודים 22–24).
...
סוף דבר
כפי שאף קבע בית המשפט המחוזי בפרשת קפלן לעיל, חובת הדיווח אשר הוטלה על הבנקים מכוח חוק איסור הלבנת הון ומכוח נוהל 411 יש בה כדי לפגוע בפרטיות הלקוחות וביחסי האמון שבין התאגיד הבנקאי לבין לקוחו.
בהינתן כל האמור לעיל באתי לכלל למסקנה כי על בסיס המידע שעמד בפניו, היה לבנק יסוד סביר להניח כי הפעילות בחשבונה של התובעת (בכל הקשור לחברת קליר) קשורה בהלבנת הון אסורה או מימון טרור.
התובעת תשלם לבנק הוצאות ההליך בסך של 40,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק.