כעולה מעדות הנתבע:
"...נסעתי מנתיבות לב"ש, הגעתי לאיזור גילת, ראיתי אור ירוק ברמזור, כשהתקרבתי התחיל להבהב, ובהבהוב ה-1 עברתי את הרמזור, היא עמדה בתחילת הנתיב, מספיק שתלחץ טיפה על הגז היא בנתיב שלי. נסעתי בערך ב-90 קמש' לא האטתי בטרם כניסתי לצומת, לא ראיתי עוד רכבים. רכבי נפגע בצד שמאלי בין הדלת לגלגל. היו עמי 2 ברכב...לשאלה מדוע לא הובאו להעיד כאן – לא ידעתי" (עמוד 3, שורה 18 לפרוטוקול).
לצד זאת, בעוד הנתבע היה בעיצומה של נסיעה מהירה ברכב, נסיעה אשר במהלכה הודה כי ראה את האור ברמזור מהבהב, התובעת היתה בעצירה מוחלטת בכניסה לצומת, וכך המתינה בכניסה לצומת.
הווה אומר, חובת נהג להזהר גם אם בכיוון נסיעתו מופיע האור הירוק, ואף להמנע מכניסה, אם לא ניתן לעבור את הצומת ללא הפרעה.
למותר לציין, כי הוראות החוק קובעות כי על הנכנס לצומת, אף אם הוא צומת מרומזר, לנקוט משנה זהירות, להביט לצדדים ולהאט את הנסיעה: נקבע בתקנה 65 לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 , כי לא יכנס נוהג רכב לצומת או למפגש מסילת ברזל אלא אם ביכולתו לעבור ולהמשיך בנסיעתו ללא הפרעה, וזאת גם אם תמרור (לרבות רמזור) מתיר כניסה לצומת.
...
למעלה מן הצורך, אוסיף כי אף אם לא הייתי מגיעה למסקנה כי עדות נהגת התובעת, מהימנה בעיני ביחס לכך שהיא נכנסה לצומת באור ירוק לאחר עצירה בצומת וממילא, שהנתבע נכנס לצומת באור אדום, הרי שעדיין בהסתמך על הודאתו שלו כי נכנס לצומת לא פנוי, וכי נהג ברשלנות, בנסיעה מהירה של 90 -100 קמ"ש לשעה, ולא האט לפני כניסתו לצומת, כל אלו מלמדים כי הוא נושא באחריות גבוהה לתאונה, אחריות אותה אני קובעת בשיעור זהה של 80%.
סוף דבר:
נוכח כל האמור לעיל, לאחר ששמעתי את עדויות הנהגים, התרשמתי ממהימנותם, עיינתי בתמונות שהובאו לעיוני, הכוללות את תצלומי הזירה, הצומת, והנזק הנטען, מצאתי כי אני מעדיפה את גרסת התובעת על פני גרסת הנתבע, באשר לנסיעתה באור ירוק ולנסיעת הנתבע באור אדום.
לפיכך, אני קובעת כי הנתבע אחראי לקרות התאונה, ואילו לנהגת התובעת ישנו אשם תורם לקרות התאונה בשיעור של 20%, בכך שלא היתה עירנית מספיק למתרחש בכביש ולא האטה את נסיעתה לפני הכניסה לצומת.