ההלכה הנה כי העובדה שחוב אותו מבקש החייב לכלול במסגרת הליך פשיטת הרגל, מקורו בפעילות בלתי חוקית של החייב, אין בה לכשעצמה כדי לשלול מהחייב את הזכות להיות מוכרז כפושט רגל וראה בע"א 3376/11 רוזנברג נ' כונס הנכסים הרישמי:
"תכליותיה של פקודת פשיטת הרגל שעיקרן הגנה על הנושים ושקום החייב, אין בהן כשלעצמן כדי ללמד שחובות שנוצרו בגדרי פעילות שאינה חוקית או אינה מוסרית, כדי למנוע מהכרזה על חייב פושט רגל... בהיבט ההרתעה ושלטון החוק ברי, כי מתעורר חוסר נוחות נוכח מתן 'הטבה' למי שלמעשה הפנה עורף לאנטרס הצבורי ועבר עבירה חמורה; ועל כן כל מקרה לנסיבותיו".
ובע"א 6416/01 בנבנישתי נ' כונס הנכסים הרישמי פ"ד נז(4 נקבע:
"בהקשר זה ניתן לבחון, בין היתר, את השאלה אם מדובר בעבירה פלילית אם לאו, את חומרת העבירה והיסוד הנפשי הנידרש בה, ואם הורשע החייב בעבירה כאמור... את השאלה אם מדובר באי-חוקיות קבועה או חד-פעמית באופייה; את מוסריותו של העסק ואת הקף הפעילות של החייב במסגרתו. כן ניתן לבחון את עוצמת הקשר בין אי-החוקיות של העסק ובין יצירת החובות. אין מדובר ברשימה סגורה של שיקולים".
בעיניין בנבנישתי נקבע כי התכלית הכללית של הרתעת עבריינים ומניעת פעילות בלתי חוקית היא חשובה, אך עם כל חשיבותה אין היא תכלית עיקרית במסגרת הפקודה.
גם אם המדובר ברשלנות חמורה, עדיין אין המדובר בעבירות בהן דבק פגם מוסרי ממשי כלפי הנושה ,כגון עבירות של אונס ,מעשים מגונים וכיוב',שהדעת אינה נותנת כי מי שהורשע בהן וחויב בפצוי הנפגע ,יזכה להגנת ההליך (בהתאם, ראה גם הגדרת החובות מהם לא יקבל החייב הפטר כפי שנקבעו בפקודת פשיטת הרגל ואף בחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי תשע"ח, אשר עומד להכנס לתוקף בעוד ימים ספורים).
...
לאור כל האמור טען החייב כי יש לדחות את בקשת המנהל המיוחד לביטול ההליך וכי יש להכריז עליו כפושט רגל ולקבוע תכנית פירעון בעניינו.
אין המדובר במעשים שנעשו בכוונה, או בזדון, ולאחר איזון בין התכלית של דיני חדלות פירעון, ביחס למעשי החייב בגינם הורשע ,נשפט ושילם את חובו בריצוי עונש של מאסר, שוכנעתי כי אין למנוע מהחייב לחסות תחת כנפיה של הפקודה.
לאור כל האמור, אני דוחה את הבקשה לביטול ההליך מהטעם של מקור החוב.
כאמור בסעיף 5 לעיל, עדיין יש לבחון האם התנהלותו של החייב בהליך מצדיקה הותרתו בהליך, או האם הוא יוצר מחדלים המעידים על התנהלות בחוסר תום לב.
אני מורה למנהל המיוחד להודיע עד ליום 15.9.19,באופן מפורט, אלו מסמכים והבהרות נדרש החייב להמציא .