בכל הקשור להוראות פקודת פשיטת הרגל, מפנה הנאמן לסעיף 20(א) לפקודה על פיו – "משניתן צו כנוס יהיה הכונס הרישמי שליד בית המשפט הכונס של נכסי החייב, ומכאן ואילך, ובאין הוראה אחרת בפקודה זו, לא תהיה תרופה לנושה נגד החייב לו חוב בר תביעה, ולא יפתח שום נושה בתובענה או בהליכים משפטיים אחרים, אלא ברשות בית המשפט ובתנאים שיראה לקבוע"
בכל הקשור להלכה הפסוקה הפנה הנאמן לע"א 2390/92 גרינשפון נ' שכטר ואח' פד"י מ"ט (1)843, שם ציין בית המשפט כדלקמן:
1.
ככל שתיוותר יתרה לזכות יוסף (ומנהל העזבון בישיבת יום 13/11/16 לא שלל זאת), היא תועבר לקופת הפש"ר, ולא לידי יוסף, לנוכח היותו חייב בפש"ר שנכסיו מוקנים לנאמן.
בהסתמך על שקולי צדק הקבועים בסעיף 178(א) לפקודת פשיטת הרגל, אף נפסק כי בית משפט של פשיטת רגל מוסמך לתגמל נושה שפעל להשאת קופת הנשייה, ומנע ממנה לרדת לטימיון, בנוסף להחזר הוצאות שהוציא בגין ההליך [פש"ר(ת"א) 2196/08 סנדרס נ' כונס הנכסים הרישמי, החלטה מיום 25/2/16].
הנאמן אמנם טען במסגרת תשובתו (לתגובת מנהל העזבון) כי איננו מבקש להשיג על פסק הדין, אלא מבקש ליישם את הוראותיו האופרטיביות על פי דיני פשיטת הרגל כמו פסק דין למזונות (סעיף 128 לפקודה – קציבת מזונות) או כל פסק דין כספי אחר.
בפסק דין חלוט אחר, בדרך כלל בית המשפט שנותן את פסק הדין לא קובע כיצד ייגבה החוב נשוא פסק הדין, והדבר נתון לשיקול דעתו של הזוכה בפסק הדין (הנושה).
...
לבית משפט לפשיטת רגל יש סמכות לסטות לעיתים מדיני פשיטת הרגל, כשהצדק וההגינות מחייבים זאת [ראה כאמור פש"ר(ת"א) 2196/08 המוזכר בסעיף 12 לעיל], וזה המקרה המתאים לנקוט כך.
סבורני גם שיש טעם לפגם בהגשת הבקשה לבית משפט זה, מבלי שהנאמן, שהיה מעורב בהליך בבית המשפט לענייני משפחה (ראה דברי מנהל העיזבון עמ' 10 לפרוטוקול יום 13/11/16 שורות 27-32), העלה את סוגית חלקו של החייב בעיזבון, שאמור לטענתו לעבור בשלמותו לקופת הפש"ר, בבית המשפט לענייני משפחה, ו/או מבלי שניסה להגיש בשם החייב ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה על קביעת השופט קמא בסעיף 89 לפסק הדין.
לאור כל האמור לעיל, ומטעמי צדק והוגנות, ומכוח סמכותי על פי סעיף 178(א) לפקודת פשיטת הרגל, אני מורה כדלקמן:
אין מניעה כיום לשלם למשיב 4 מתוך כספי העיזבון הכלליים, טרם חלוקתם ליורשים, כפי שאף הוריתי בהחלטתי מיום 21/7/16.
המזכירות תעביר החלטתי זו לצדדים.