להוכחת טענה זו צרפה הנתבעת שני מסמכים מהותיים: הראשון, מוצג ה' לראיות הנתבעת "אישור למינהל על העידר חובות הרובצים על הנכס בעת מתן האישור" שחלקו התחתון הוא פניה לרשם המקרקעין: "הנידון: אישור לרישום פעולה במקרקעין" ובו מאשרת המועצה כי אין חיוב היטל השבחה, מיסי הארנונה סולקו והמועצה אינה מיתנגדת להעברת הזכויות בו. אך לא בכך מסתכם המסמך, ובחלק המודפס במסמך הנושא את התאריך 2.5.2019 (על אף שהחותמת בחלקו העליון של המסמך נושאת את התאריך 1.05.2019) נרשם "בנכס האמור אין חריגות בנייה" ומתחת לזה, נרשם בכתב יד ללא חתימה או חותמת ליד כי "הבית בנוי לא בהתאם להיתר":
מיסמך נוסף שצרפה הנתבעת הוא מכתב מרשות מקרקעי ישראל, המינהל האזרחי אזור יהודה ושומרון, הממונה על הרכוש הנטוש הממשלתי, מיום 13.5.2019 הממוען אל הנתבעת ובסימוכין לאישור המועצה הנ"ל:
שלום רב,
הנידון: בקשה להעברת זכויות בגבעת זאב
סימוכין: אישור המועצה על העדר חובות מיום 2.5.2019
במשרדינו התקבלה בקשה להעברת זכויות ביום 29.10.2018 בין זנגביל מרינה ליעל שמואל עפ"י הסכם מכר מיום 18.10.2018 הנכס בגבעת זאב ברח' עמק איילון 16, מיגרש מס' 42.
בסעיף 3 להסכם, "הצהרות המוכר" הצהירה התובעת: (ס"ק ב) "כי לא ביצע כל בנייה בנכס בנגוד להיתר וכי למיטב ידיעתו אין חריגות מכל סוג שהוא ולא מתנהלים כל הליכים משפטיים ו/או מינהליים כנגדו בגין הדירה ו/או כנגד הדירה"; בס"ק ו, הצהירה כי "המוכר מצהיר כי זכויותיו בדירה נקיות מכל... צו הריסה.. וכי אין כל מניעה עפ"י דין ו/או הסכם להעברת מלוא הזכויות בדירה משמו ע"ש הקונה בחברה ובמינהל האזרחי ולמסירת החזקה בדירה לקונה, בכפוף למילוי הקונה אחר כל תנאי הסכם זה"; בס"ק ז התחייבה "המוכר מתחייב להסיר לאלתר וללא כל דיחוי וכתנאי להתקדמות בהסכם זה כל חוב... צו הריסה, חזקה וכל הגבלות אחרות אם יוטלו על הדירה וזאת בתוך 30 יום מהיום שייוודע למוכר על הטלתם"
מאידך גיסא, טוענת התובעת כי לאור הצהרות הנתבעת בסעיף 4 להסכם שכותרתו "הצהרות הקונה", פטורה היא מאחריות לכך שכן הנתבעת הצהירה כי: "ראה ובדק היטב, וכן מצא לשביעות רצונו המלאה, את הדירה על כל חלקיה ועל כל הצמדותיה,... את מצבה המשפטי, הקנייני, הרישומי, הפיזי והתכנוני , את רישום זכויות המוכר בה, את המבנה בו היא מצויה, מצבו של המבנה וסביבתו וכל את כל תוכניות בנין העיר והיתרי הבניה המתייחסים אליה, לרבות כל נתון או פרט העשוי להשפיע על השמוש בדירה ועל מחירה, וכי ניתנה לו האפשרות המלאה לבדוק את כל אלה באמצעות בעל מיקצוע מתאים מעמו (ואם לא ביצע את הבדיקות הנ"ל באמצעות בעל מיקצוע כאמור, עשה זאת מתוך בחירה שלו ועפ"י שיקול דעתו), וכי מצא כל את אלה במצבם כאמור בחוזה זה מתאימים לצרכיו ומטרותיו. כמו כן כי הוא רוכש את הדירה במצבה התיכנוני, הסטאטוטורי והפיסי כמות שהוא (As-Is) והכל ובכפוף להתחייבות והצהרות המוכר בסעיף 3 להסכם זה". בס"ק ג הצהירה הנתבעת כי "הקונה מוותר בזאת על כל טענה בנוגע לדירה ו/או בנוגע למצבה המשפטי, הקנייני, הרישומי, הפיזי והתכנוני, לרבות כל טענת אי התאמה, פגם או מום מסוג כלשהוא למעט פגם ניסתר שהמוכר ידע אודותיו ובכפוף לאמתות הצהרותיו של המכור בהסכם זה" ושוב, בס"ק ה: "כי הוא מיוצג על ידי עורך דין מטעמו, בכל הנוגע לחתימת חוזה זה וכל היבט משפטי בקשר אליו, וכי ניתנה לו האפשרות לבדוק את מצבה המשפטי של הזכויות בדירה אצל כל הגורמים והרשויות בכפוף להצהרות המוכר" .
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, אני מוצאת כי מקום שהתובעת חתמה על אישור המסירה של צו הפסקת העבודה מיום 07.05.1986, הרי שידיעה מסוימת היתה לה. מקום שמדובר בכתב אישום פלילי יש להניח כי התובעת כן ידעה וכן עקבה אחר הדברים וגם אם חלפו שנים רבות היה עליה ליידע בכך את הנתבעת.
בנוסף, עתרה הנתבעת בסיכומיה לסעדים שלא בא זכרם בכתב תביעתה, וכל טענותיה שמעבר לדרישת הפיצוי המוסכם – נדחות מחמת הרחבת חזית פסולה ומחמת סעד שלא שולמה בעדו אגרה.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 35,000 ₪ והוצאות משפט בסך 12,000 ₪.