עתירה למתן צו המורה למשיבה – עריית ת"א (להלן: "הערייה"), להמנע מלהמשיך בהליכי כנוס הנכסים על דירת מגורי העותר (להלן: "דירת המגורים"), בגין חוב נטען לעירייה של תשלומי ארנונה ומים, בגין נכסים המשמשים לעסק ברח' הרצל וברח' יהודה הלוי בת"א. עוד מבקש העותר בעתירתו להורות על מחיקת הערת השיעבוד על דירת המגורים לפי סעיפים 11א.(1)-(2) לפקודת המסים (גביה) (להלן: "הפקודה").
נפסק כי אם חלפו המועדים להגשת השגה וערר, ניתן עדיין לתקוף את ההחלטה על החיוב בארנונה באמצעות הגשת עתירה מנהלית לביהמ"ש לעניינים מינהליים, כמו שעשה העותר בענייננו:
"נישום הרוצה לתקוף הליכי גבייה המתנהלים כנגדו יכול לעשות כן בשני אופנים. האחד, בדרך של הגשת השגה לפי חוק רשויות מקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ז-1967 ... . ברור בעניינינו שמועד זה חלף, ועל כן היה פתוח בפני המשיבה רק האפיק השני, פנייה לבית משפט בדרך של הגשת עתירה מנהלית, אשר בו היא אכן נקטה.
סוגיה זו על ראש ההוצל"פ לבחון במסגרת הליכי המימוש שמתקיימים לפניו, ולפי הסדר בהתאם לנסח הרישום המוצג לו.
עוד עלי לציין, שאינני מקבלת את טענת העותר, כי בהתאם לרע"א 2911/95 יוסי אברהם, עו"ד נ' עריית רמת גן פד"י נג(1) 218, 229-228 (להלן: "עניין יוסי אברהם") פקודת המסים לא חלה על תשלומי ארנונה, מאחר שהעירייה לא הוכיחה כי הייתה הכרזה של שר האוצר שגם תשלומי ארנונה ניתנים לגבייה לפי פקודת המיסים.
...
התוצאה היא שהתביעה לא התיישנה, שכן לא עברו 7 שנים משנת 2006 ועד שהוגשה העתירה דן ב- 4.3.2013.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, אכן יש למחוק מפנקס המקרקעין את השעבוד שנרשם על דירת מגורי העותר לפי סעיף 11א(1) לפקודה, מאחר שהוא בטל מעיקרו, אך השעבוד לפי סעיף 11א(2) הוטל כדין ולגביו העתירה נדחית.
באשר ליתר הטענות שניסה העותר להעלות ביחס לגובה החוב, העתירה נדחית.