בעיניין זה קבע בית הדין הארצי כי –
"העסקה אותנטית של עובדים באמצעות חברות כוח אדם מתאפיינת במערכת יחסים חוזית בין העובד לחברת כוח האדם ובין חברת כוח האדם למשתמש, והיא נושאת בעיקרה אופי לגיטימי. מנגד, העסקה מלאכותית של עובדים באמצעות חברות כוח אדם יוצרת פיקציה ובה חברות כוח האדם משמשות "צנור" להעברת הכסף ותו לא. צורת ההעסקה האחרונה, אשר במסגרתה המשתמש קולט את העובד למפעלו באופן שבו מתקבלים עובדיו לעבודה, ועובדיו של המשתמש מבצעים עבודה זהה לזו של עובדי חברת כוח האדם, נחשבת לבלתי לגיטימית"
(ר' ע"ע (ארצי) 30139-06-12 רחמים פורתי נ' מודיעין אזרחי בע"מ, ניתן ביום 15.7.14)
בעניינינו, נימנע למעשה מבית הדין לבחון את ההיתקשרות בין הנתבעת לקבלן, שכן הנתבעת לא הציגה מסמכים או עדויות שהיה בהן כדי לשפוך אור על אופי חברת הקבלן או מערכת היחסים בינה לבינו וחשוב וראשוני מכך אף לא ברור מטיעוני הנתבעת עצמה האם מדובר היה בהתקשרות עם חברת כ"א לאספקת עובדים שמא היתקשרות עם קבלן שירותים במיקור חוץ של תחום הניקיון בסניף הנתבעת.
כך, לא הוצג בפנינו כל הסכם היתקשרות בין הנתבעת לבין החברה הקבלנית ולא ניתן היה לעמוד על תנאי ההיתקשרות, כמו גם על מהותה – האם מדובר בחברת כוח אדם או שמא בקבלן שירותים, עליהם חלים דינים שונים (ר' ע"ע 23525-04-19 ד.ק.א ניקיון ורעיון בע"מ - ABDELK ARIM AHMMED MAKI ואח', ניתן ביום 6.1.2021).
...
משכך, אין לומר כי התובע עמד בנטל המוטל עליו להוכיח את זכאותו דמי נסיעות, ודינה של תביעתו ברכיב זה, להידחות.
במקרה דומה בעניינה של חברת "שופרסל" דחה בית הדין הארצי טענה לפיה משתמש שהוכר באופן רטרואקטיבי כמעסיק אינו יכול להיות מחויב בתשלום פיצוי בגין התנהלות שלא היה שותף לה וקבע כי –
" מעצם הקביעה כי שופרסל הייתה מעסיקתו של העובד לאורך כל תקופת הצבתו בסניפיה - וכאשר אחריותה אינה שיורית אלא ישירה ועצמאית (להבדיל מעניין סושיאל פאב אליו הפנתה) - הרי שאחראית הייתה בנסיבות העניין גם להוצאת הודעה מסודרת לעובד ותלושי שכר תקינים, ועליה להלין על עצמה בלבד ככל שלא וידאה כי הדברים מבוצעים על ידי הגורם הטכני שאמור היה לבצעם. נדגיש בהקשר זה כי סכומי הפיצוי שנפסקו ברכיבים אלה (לפי המקסימום שדרש העובד) הם על הרף הנמוך מאוד, וכי תכליות החקיקה הנוגעות למסירת הודעה לעובד כמו גם מסירת תלושי שכר תקינים סוכלו באופן משמעותי, שהרי העובד לא ידע כלל מי מעסיקו ולא קיבל כל מסמך (בין הסכם, בין הודעה ובין תלוש שכר אותנטי) המלמד על תנאי עבודתו ועל דרך חישוב שכרו".
(ר' ע"ע (ארצי) 37538-10-19 שופרסל בע"מ - Gebremichel Sagay Tame, ניתן ביום 22.6.21)
דומה כי דברים אלה יפים אף לעניינו, אלא שהצדק עם הנתבעת כי רכיבי תביעה אלו לא כומתו כדין ולכן דינם להידחות (ר' ס' 21 ו-39 לכתב ההגנה).
סוף דבר
תביעתו של התובע התקבלה בחלקה, כמפורט לעיל.