מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חברת הביטוח לא שילמה שווי רכוש שנגנב לפי דו"ח הסוקר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

את תביעתו זו השית התובע על שני ראשי נזק ואלה הם: האחד, על סך 160,000 ₪ בגין שווי הרכוש המלא לפי דו"ח סוקר הנתבעת משנת 2008 שנגנבו מביתו והשני על סך 100,000 ₪ בגין שני ארועי לשון הרע ושקר במפגיע אשר לטענתו עוולה בו הנתבעת באמצעות החוקר קלדס ובגינם הוא זכאי לפצוי ממנה ללא הוכחת נזק.
דיון ומסקנות תביעה זו נארגה מיסודות עובדתיים ומשפטיים המספרים סיפור במעט מורכב: ראשיתו בהתקשרות חוזית רגילה שבין מבוטח לחברת ביטוח, המשכו בארוע גניבה וחקר בצדו, וסופו בדחיית הכסוי הבטוחי ודרישתו של התובע לשפותו בגין הרכוש שנגנב מביתו נגזרת הכסוי הבטוחי שרכש, אלא שבין לבין עוולה חדשה באה לעולם אשר חיה ברגיל בעולם המופשט של דיני לשון הרע, מרחק שנות אור מהדין הבטוחי הקלסי, עד כי המפגש המקרי בין השתיים מחייב את ניתוח האירועים לכדי פירוק גורמי המשוואה למרכיביה.
לעניין החלק הראשון, סמכה הנתבעת ידיה על קיומו של העידר התאמה בין פירוט הפריטים שנגנבו לפי תלונת התובע במישטרה אשר צורפה כנספח לראיותיו, לעומת הפריטים שהתובע טען כי נגנבו מביתו על פי חוות דעת השמאי שלה כמפורט גם בדו"ח הסוקר אשר סקר את תכולת ביתו לצורכי אומדן הרכוש המבוטח ואשר לדעת התובע ממצה את מלוא הרכוש שנגנב ממנו.
באשר לפריטים שנטען כי נגנבו בעבר, לעמדת התובע כפי שצויין לעיל, סוקר מטעם התובעת בדק וראה פיזית את אותם פריטים בשנת 2008 והוא תיעד אותם בדו"ח הסוקר שלו, עדות לכך שהפריטים הנטענים בכפל אותנטיים אף במקום שבו מאז סקירת הביטוח לא הודע על ידי התובע לנתבעת על ארוע קודם של גניבה.
אף מבחינת שומעיה של אותה שיחה שבה נטען כי נאמרו הדברים ניתן לומר כי האחים בן בסט אינם אנשים תמימים, מדובר באנשי עסקים מנוסים אשר בנקל הבינו בודאי, כי לא מדובר בשיחה בין התובע לאדם שמכירו ויוכל להעיד על אופיו עד לכדי הטיית לבם אליו וכי ברור שהם הבינו את מסגרת השיחה שבה נאמרו לכאורה הדברים, ועל מה היא נסבה ובודאי את המתח המובנה שבין הדוברים הקשורה באנטרס חברת הביטוח למצות את חקר האמת, על מנת לבחון שהיא אינה משלמת תגמולי ביטוח לא ראויים, לבין רצונו של המבוטח לקצר את מלאכת הבירור, אף ואם תביעתו לתגמולי ביטוח אמתית היא, וזאת בכדי לזכות לכספו כמה שיותר מהר.
...
מעבר לאמור אני סבור כי גם לגופו של עניין לא עומדת לתובע זכות לפסיקת ריבית מיוחדת במקרה זה ואסביר: בהתאם לסעיף 28א לחוק חוזה הביטוח, רשאי מבוטח לפסיקת ריבית מיוחדת שאינה עולה על פי עשרים מן הריבית הקבועה בחוק פסיקת ריבית והצמדה, תשכ"א-1961, וזאת בגין תגמולי ביטוח שלא היו שנויים במחלוקת.
יוצא אפוא כי בנסיבות אלו לא עומדת לתובע זכות להוצאות בגין כך. אף שהתביעה התקבלה בחלקה, איזון נכון וראוי במקרה זה הינו לטעמי שכל צד יישא בהוצאותיו.
על יסוד האמור והמקובץ לעיל, אני מורה כי הנתבעת תשלם לתובע את הסך של 78,482 ₪ בתוך 30 ימים מהיום בצירוף הפרישי ריבית והצמדה למדד כחוק, מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

רקע: בפניי תביעה לתגמולי ביטוח בגין רכוש אשר נגנב לפי הנטען במהלך פריצה לבית התובעת (להלן: "חקמון").
הנתבעת (להלן: "כלל") במכתב הדחייה של דרישת חקמון לתגמולי הביטוח, טענה שממצאי החקירה שביצעה כלל העלו חשד כבד, כי החלק הארי מהתכולה הנטענת לא נגנב, תוך מתן הסבר תמציתי בדבר עקרי הממצאים, אשר הובילו את כלל למסקנתה ונטען, כי לפי סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א – 1981, מירמה בתביעת תגמולים, לא ישולם פיצוי בגין מקרה הביטוח.
השאלות הדורשות הכרעה: לאור האמור לעיל, השאלות המהותיות בהן יש להכריע הנן: האם פעלה חקמון בניסיון להוציא תגמולי ביטוח במירמה מכלל ולפיכך יש לדחות את תביעתה? האם הוכיחה חקמון תביעתה או חלקה והאם היא זכאית לפצוי בערכי כינון או בערכי שיפוי בלבד? (יצויין, כי השמאי, שלהערכתו מסכימים הצדדים, קבע את שווי פרטי הרכוש שנטען כי נגנבו בערכי כינון בנפרד ובערכי שיפוי בנפרד).
הואיל ומועד הדיווח על החוסר בתכשיטים הנו אחד היסודות לדחיית התביעה של חקמון על ידי כלל על בסיס סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח, וכן הגורם מעורר החשד בגירסת חקמון, כמתואר בדו"ח החוקר, בו נטען בסעיף 6, בסיכום, כי: "המבוטחת דיווחה על גניבת תכשיטים לראשונה לסוכנת הביטוח בעת שביקר במשרדה וגם לאחר מכן, לא טירחה לעדכן את השמאי אשר עודכן אודות גניבתם של הפריטים היקרים במסגרת הצגת רשימת התביעה בלבד. היה צפוי כי קרבן פריצה מסוג זה אשר גילה באופן מאוחר גניבתם של פריטים כה יקרים, ידווח על כך מיידית לשמאי המטפל ואולם המבוטחת לא נהגה כך." הרי שנטל הבאת הראיות בעיניין זה רובץ לפתחה של כלל, ומשנמנעה כלל מלהביא ראיות באשר למועד הדיווח של חקמון לסוכנת אודות גניבת התכשיטים, הרי שיש לזקוף את אי הבאת סוכנת הביטוח לעדות לחובתה של כלל.
לא מצאתי ממש גם בטענות כלל בדבר הכללת צמיד הנטען כגנוב בסקר שנערך בשנת 2015 לצורך ביטוח בחברת הכשרה, הואיל וטענה זו מבוססת על תאור כללי בלבד של הצמיד כחישוק, מזהב צהוב 18 קראט במשקל 21, זהו תיאור כללי מאד ואין בו כשלעצמו להוות ראיה לכך שהתכשיט שנסקר בשנת 2015 הוא אותו התכשיט אשר נסקר בשנת 2013 ונטען כי נגנב.
...
אין בידי לקבל טענה זו משתי סיבות עיקריות: בראש ובראשונה, חקמון ביקשה להביא את הסוכנת לעדות הזמה לאחר סיום שלב ההוכחות וכלל התנגדה להבאת הסוכנת לעדות.
לאור האמור לעיל, לא מצאתי כי כלל עמדה בנטל ולא שוכנעתי, כי הסתירות בגרסאות חקמון והשיהוי בגילוי ודיווח העדרם של התכשיטים נעשו בכוונת מרמה, אולם עלה גם עלה בידי כלל לערער במידה מספקת את ביסוסן הראייתי של טענותיה של חקמון באשר להוכחת היקף נזקי הפריצה ביחס לתכשיטים.
אחרית דבר: התביעה מתקבלת בחלקה לפי האמור בשתי הפסקאות האחרונות לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הפריטים שנגנבו מביתו כללו תכשיטים בשווי נוסף של 34,035 ₪ אותם לא שילמה הנתבעת בטענה כי לא נכללו בפוליסה.
היה על התובע לבקש זאת מסוכן הביטוח לשלוח סוקר שיעריך את הרכוש בביתו, דבר שלא נעשה במסגרת הביטוח אצל "מגדל" וגם לא אצל הנתבעת.
התובע הציג דו"ח מסכם הערכת תכולה (נספח ת'3 לתצהירו) לפיו הסוקר מחברת גמולב הוזמן ביום 09.09.13, ותאריך הבצוע בו הגיע הסוקר בפועל לבצע הערכה היה 16.10.13, כפי שציין התובע.
אכן חב' הביטוח איננה אחראית בלעדית לתיאום מועד ביקור הסוקר.
לגבי שאר התכשיטים מצאתי לקבל את הערכת השמאי מטעם חברת הביטוח , שכן קיימים כשלים ראייתיים לגבי אותן הערכות שווי שעורכיהם לא זומנו להעיד, אלא עובדים אחרים מטעם חנויות התכשיטים.
...
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 22,220 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות בסך 2,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

טענות ההגנה של המבקשת הנן בתמצית כי מדובר בניסיון לקבל תגמולי ביטוח במירמה; כי התובע העלים מפני המבקשת עובדות מהותיות בעת עריכת הפוליסה, לרבות עובדת קבלת הצעה אחרת מחב' ביטוח הפניקס לביטוח תכולה בשווי של 900,000 ₪ אשר במסגרתה נידרש מהתובע כתנאי לכסוי בטוחי להתקין בביתו אמצעי מיגון קפדניים.
עוד טוענת המבקשת כי גבול הכסוי הבטוחי שהיה לתובע במסגרת הפוליסה נשוא התביעה עמד ע"ס של 244,000 ₪ בלבד שכן הובהר לו כי ביטוח בסכום גבוה יותר מחייב דו"ח סוקר וכי אילו היה התובע מבקש לרכוש כסוי בסכום גבוה יותר בעקבות דו"ח הסוקר היה נידרש לעמוד בתנאי מיגון שונים.
עוד טוענת המבקשת כי כאשר קיבלה הודעה על קרות מקרה הביטוח מיתנה שמאי וחוקר מטעמה לבדיקת נסיבות ארוע הגניבה הנטען והקף הרכוש שנגנב בארוע והסתבר לה כי סוקר מטעם חב' ביטוח הפניקס העריך את רכושו בסך של 819,000 ₪ וכי התובע הגיש בעבר כנגד חב' הפניקס תביעה בגין ציוד שאבד בסך של 100,000 ₪ וקיבל פיצוי בגין התביעה.
עוד טוענת הנתבעת כי הנזקים שולמו לתובע בערכי שיפוי שכן לא הוצגו ראיות לכינון בפועל וכי בגין חלק מהפריטים לא הוכיח התובע כי אכן היו ברשותו עובר למועד הארוע הנטען ולא המציא ראיות לקיומם ועוד כהנה וכהנה טענות לגבי הציוד שנגנב.
...
"עם זאת, אני סבור כי יש לבטל את פסק הדין מתוקף שיקול הדעת הנתון לבית המשפט בית המשפט.
כעולה מן האמור לעיל, המבקשת אמנם קיבלה את כתב התביעה במועד, אולם לא שוכנעתי כי המחדל באי הגשת כתב הגנה נובע מזלזול בבית המשפט ומהתעלמות מדעת מההליך השיפוטי.
לאור האמור לעיל ולנוכח העובדה כי בפי המבקשת טענות הגנה הראויות להישמע, אני מורה כי פסק הדין מיום 6.2.19 שניתן בהעדר הגנה יבוטל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, מעיון בטופס התביעה לניזקי רכוש שהגישה התובעת לשומרה מיום 4/8/19 (3 ימים לאחר ארוע הפריצה נשוא התביעה) עולה כי התובעת השיבה בחיוב לשאלה האם היו לה תביעות קודמות בחברת ביטוח אחרת ואף ציינה מתי והיכן התגוררה בנכס לגביו הוגשה התביעה הקודמת ("לפני כ 3 שנים שיגרתי בקרית אתא"), ראו: נספח 2 לראיות הנתבעת.
הראשון עבור חב' הפניקס (דו"ח סקר לוי יצחק מיום 31/1/14), והשני עבור שומרה (דוח סקר קובי ליברמן מיום 29/11/18), כאשר מעדות השמאי בוטנסקי מטעם הנתבעת (ששמש כשמאי מטעם הפניקס בארוע הגניבה הקודם), עולה כי ישנם 7 פריטים אשר בוטחו בעבר בפניקס, התובעת פוצתה כבר בגינם, וכעת נטען כי נגנבו שוב במסגרת ארוע הפריצה מיום 1/8/19.
מעיון בפוליסה הנדונה עולה כי דרישת שומרה מהתובעת להסתרת התכשיטים ב- 3 מקומות שונים בדירה לא הוגדרה כתנאי מוקדם אשר הפרתו גוררת העידר כסוי בטוחי, אלא שנקבע שבמקרה שהמבוטח לא עמד בתנאי המיגון הנדרשים לפי הפוליסה ייקבעו תגמולי הביטוח באופן יחסי לפרמיה ששילם המבוטח לעומת הפרמיה שהיה אמור לשלם, ללא הנחות, בכפוף לסייגים הקבועים בחוק חוזה הביטוח ובפוליסה בנושא גילוי ושינוי בעיניין מהותי או מקרה בו מבטח סביר לא היה מתקשר באותו חוזה ביטוח (ראו: המופיע בדף 2 לתוספת 2 לפוליסה, נספח 1 לראיות הנתבעת, לרבות "דוגמא לצורך המחשה בלבד").
זאת ועוד, לא הובאו ראיות מצד שומרה לעניין דמי הביטוח שהיו אמורים להיות משולמים נוכח החמרת הסיכון, באופן המאפשר לחשב את גובה תגמולי הביטוח המופחתים המגיעים לתובעת לפי ההסדר החקיקתי שבסעיף זה. התוצאה היא כי הנתבעת לא עמדה בנטל הראיה הרובץ על כתפיה לפי סעיף 18 לחוק חוזה ביטוח, ודי בכך כדי להוביל למסקנה כי עליה לשלם לתובעת תגמולי ביטוח מכוח הפוליסה בשיעור המהוה את מלוא שווי התכשיטים שנגנבו.
...
לאור האמור לעיל, מתבקשת המסקנה כי הוכחה בפניי טענת שומרה כי התובעת הפרה את אחת מדרישת המיגון (לפי פרק ד' לפוליסה) בכך שהחביאה בביתה את התכשיטים המבוטחים (הלא ענודים) ב-2 מקומות נפרדים בלבד, וזאת בניגוד לתנאי הפוליסה.
זאת ועוד, לא הובאו ראיות מצד שומרה לעניין דמי הביטוח שהיו אמורים להיות משולמים נוכח החמרת הסיכון, באופן המאפשר לחשב את גובה תגמולי הביטוח המופחתים המגיעים לתובעת לפי ההסדר החקיקתי שבסעיף זה. התוצאה היא כי הנתבעת לא עמדה בנטל הראיה הרובץ על כתפיה לפי סעיף 18 לחוק חוזה ביטוח, ודי בכך כדי להוביל למסקנה כי עליה לשלם לתובעת תגמולי ביטוח מכוח הפוליסה בשיעור המהווה את מלוא שווי התכשיטים שנגנבו.
סיכום: מכל האמור לעיל אני מקבלת את תביעת התובעת ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: - סכום התביעה המתוקן ע"ס 68,500 ₪ בצירוף הפרשי ריבית והצמדה החל מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו