לאחר שעיינתי בכתבי הטענות של הצדדים, שקלתי את הראיות בתיק ולאחר ששמעתי את דברי העדים והתרשמתי מהם באופן בלתי אמצעי במהלך הדיון שהתקיים בפניי, ולאחר שבחנתי את סיכומי טענות באי כוח הצדדים, הגעתי למסקנה כי דין טענת התובעת להיעדר כסוי ביטוח להדחות ולפיכך, דין התביעה להדחות.
סעיף 25 לחוק חוזה ביטוח, תשמ"א-1981 (להלן: "חוק חוזה ביטוח") קובע כדלקמן: "הופרה חובה לפי סעיף 22 או לפי סעיף 23(ב), או שנעשה דבר כאמור בסעיף 24(ב), או שהמבוטח או המוטב מסרו למבטח עובדות כוזבות, או שהעלימו ממנו עובדות בנוגע למקרה הביטוח או בנוגע לחבות המבטח, והדבר נעשה בכוונת מירמה – פטור המבטח מחובת".
בעיניין יסודות סעיף 25 לחוק חוזה ביטוח והנטל להוכיח מירמה בתביעת תגמולים ראו רע"א 1219/18 שי פרץ נ' שלמה חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו) שם נקבע כדלקמן:
"שלושה המה יסודות הסעיף: מסירת עובדות בלתי נכונות או כוזבות; מודעות של המבוטח לכזב; וכוונה להוציא כספים שלא כדין על יסוד העובדות הכוזבות (רע"א 230/98 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' נסרה, [פורסם בנבו] פסקה 4 (19.5.1998)). הנטל להוכיח מירמה בתביעת תגמולים מוטל על המבטח, אך משהוכחו שני היסודות הראשונים, עובר נטל הבאת הראיות אל המבוטח, להראות שהמניע למסירת הפרטים הכוזבים לא היה בכוונה לזכות בתגמולים במירמה (רע"א 9215/10 פלדמן נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 9 (12.4.2011) (להלן: עניין פלדמן((".
נפסק, כי דרושות ראיות כבדות משקל להוכחת כוונת המירמה, מאחר ומדובר בהטלת "סטיגמה של ביצוע עבירה פלילית" ומאחר ומדובר בתוצאה קשה ומרחיקת לכת של שלישת תגמולי הביטוח מהבוטח (ראו רע"א 9215/10 יצחק פלדמן נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו)).
התובעת תשלם לנתבע שכר טירחת עורך דין בסך של 2,500 ₪ וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן הסכום יישא הפרישי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
...
כן אני קובעת לאור כל האמור לעיל, כי התובעת לא עמדה בנטל המוטל עליה להוכיח את תביעה ההשבה לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט-1979, בכך שלא עלה בידה להוכיח כי הנתבע קיבל תגמולי ביטוח שלא על פי זכות שבדין.
סוף דבר:
על כן, אני מורה על דחיית התביעה.
התובעת תשלם לנתבע שכר טרחת עורך דין בסך של 2,500 ₪ וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.