לגישתו, השאלה האם אפל העולמית מקיימת מקום עסקים בישראל היא שאלה עובדתית שיש לבחון אותה במסגרת של הליך אזרחי (ולא מינהלי) שאפל העולמית תהיה צד לו.
הרשם טען כי תכלית סעיף 346 היא לאפשר המצאת כתבי בית-דין לחברה זרה המקיימת מקום עסקים בישראל.
מובן כי כל עוד לא התקבלה גישתו של העותר בעתירה דנן, ולא נקבע כי אפל העולמית חייבת להרשם בישראל כחברת חוץ – היה על העותר לפעול באמצעים העומדים לרשותו: הגשת בקשה להיתר המצאה מחוץ לתחום בהתאם להוראת תקנה 500 לתקנות סדר הדין האזרחי או המצאה למי שהוא מורשה בהנהלת עסקים מטעם אפל העולמית בישראל.
...
לכן נקבע כי אי-קיום החובה לצרף כמשיב את כל מי שעלול להיפגע מהעתירה – עלול להקים עילה לסילוק העתירה על הסף (ר' בר"מ 1469/12 מנואל קונסבלר נ. עמותת תושבים למען נווה צדק, ובג"ץ 1901/04 לנדאו נ. עיריית ירושלים, פ"ד מח(4) 403,415) (1994) וגם את החלטתי בעת"מ (מינהליים ת"א) 28209-12-11 המועצה הציבורית למניעת רעש וזיהום אויר בישראל מלר"ז נ' איגודן תשתיות איכות סביבה (10.07.2013)).
לכן, אין די בכך שהעתירה נמסרה לרשם וכי הוא השיב לה, ולא ניתן לדון בעתירה בלא מסירה שלה לידיה של אפל העולמית וקבלת תשובה מטעמה לאמור בה. משהעותר לא עשה כן, לא ביצע מסירה לאפל העולמית וביקש לדון בעתירה בלא בירור של השאלה האם אפל ישראל משמשת מורשה לקבלת כתבי בית דין מטעמה (תוך ניסיון לעקוף את הצורך לערוך בירור כזה במסגרת התביעה האזרחית בבית-משפט השלום), אני סבורה כי יש למחוק את העתירה.
סיכומו של דבר – מכל הטעמים שלעיל, אני סבורה כי דין העתירה להימחק – זאת הן משום שהעותר לא ביצע מסירה של העתירה לידי אפל העולמית; הן משום שהוא לא מסר מידע מלא אודות ניסיונו לברר בתביעה בבית-משפט השלום את מעמדה של אפל ישראל ככתובת למסירת כתבי בי-דין לאפל העולמית; והן משום שהוא לא מיצה את הבירור בבית-משפט השלום בהקשר זה.
לכן, העתירה נמחקת.