במקרה כזה, המבוטח ייחשב לעובד (לפי סעיף 1 לצוו) ומעסיקו (או המשתמש בשירותיו) ומעסיקו, החייב לשלם עבורו דמי ביטוח לאומי, יהיה הגורם "החייב בתשלום גמול העבודה לפי ההסכם". תכלית סווגם של עובדי הצוות הטכני והאומנותי בהפקות כעובדים במסגרת הצוו הוא לאפשר להם להנות מהזכאות לדמי אבטלה, כפי שצוין בדברי ההסבר לתיקון להצעה לתיקון הצוו, מיום 28.6.2022:
"במהלך תקופת הקורונה, בחודש אוגוסט 2020, תוקן הצוו ונוסף בו פריט 15 לתוספת הראשונה לצוו, אשר הרחיב את תחולת הצוו אף לאנשי צוות מקצועיים בתחום הטכני או האמנותי וזאת בהפקות קוליות או חזותיות (בתנאים שנקבעו בפריט). מעסיקו של איש הצוות לצורך החבות בדמי ביטוח, הוא מי שמשלם לו את גמול העבודה, בהתאם להסכם ההעסקה. הפריט האמור תוקן בעיקר נוכח משבר נגיף הקורונה במסגרתו לעובדים אלו לא הייתה זכאות לדמי אבטלה ונוכח המציאות אשר כפתה יציאה משוק העבודה".
במאמר מוסגר יצוין כי ההצעה הייתה לבטל את פרט 15 לתוספת הראשונה לצוו, כדי להקל על הנטל הכלכלי שניגרם לעובדי צוות ההפקה כתוצאה מסיווגם כעובדים, אולם נכון להיום, ההצעה טרם התקבלה.
אשר לטעמים שעל פיהם קבע המוסד כי התובעת היא עצמאית (עבודה מהבית; בשעות שנוחות לתובעת; בכלים שלה; וללא פקוח (ר' לעיל), כבר נפסק כי "...בימינו אלה, בארץ, כמו בעולם כולו, הולכים ורבים מספר העובדים המועסקים בדפוסי עבודה בלתי-שיגרתיים, לצורותיהם השונות... ביצוע העבודה בבית לא צריך לשלול את עובדת היות המועסק 'עובד' וגם לא העובדה שהעבודה היא מעצם טיבה עצמאית וחופשית" (עב"ל (ארצי) 34-95 שלמה חיון - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לו(2001) 14 (5.11.1999)).
...
גרסת התובעת מקובלת עלינו, שכן סביר להניח כי המחשב שנמצא בביתה של אמה שייך לאמה, אף אם הוא בשימושה הפרטי.
המוסד טען בסיכומיו להיעדר עקביות גם אצל התובעת ואמה בכך שהעידו כי התובעת עבדה ברצף, אולם לא מצאנו לכך בסיס.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת, במובן זה שהתובעת הועסקה באליאס ובאבני יסוד כעובדת שכירה.