ועוד מוסיף וטוען בא-כוח המערער, מעניין לעניין באותו עניין, כי במשך כל שנות המס נושא דיוננו הגיש את הדו"חות לשלטונות מס הכנסה על-פי עצתם והנחייתם של רואי-חשבון ממשרד ברוידא ושות', שהמה בקיאים במלאכתם ומומחים בדעתם, ואלו יעצו לו והנחוהו לנהוג כפי שנהג, היינו, שמאחר שההכנסה שקבל עומדת בפני סיכון ממשי של החזרתה, בעתיד, לידי מי שנתנה, אין הכנסה זו בגדר הכנסה החייבת במס, כל עוד הסיכון האמור מרחף עליה.
ואף זאת הלכה פסוקה בידינו, מפי הנשיא המנוח י' כהן (ע"פ 192/79 בעמ' 402), כי-"כאשר קיימים חילוקי דיעות בתום לב לגבי השאלה של חבות במס, העובדה שעמדתו של הנישום איננה מתקבלת או איננה מבוססת מבחינה משפטית איננה יכולה להצדיק כשלעצמה הרשעה בפלילים באותו ענין".
כאשר כללים והלכות אלה לנגד עינינו, נדון עתה בטענתו העיקרית של המערער, והיא, כי בעיניין הגשת הדו"ח נעזר בשירותיו של משרד רואי-חשבון מכובד ומוסמך וסמך על עצתם והוראתם של רואי-חשבון מומחים, שפעלו על-פי עקרונות חשבונאיים מסוימים, ואשר-על-כן, גם אם לדעת בית המשפט אותן עצות והנחיות מוטעות הן, אין בכך כדי להצדיק הרשעת המערער בפלילים בהעלמת הכנסות בזדון.
עונים על כך באי-כוח המערערים, כי משהתחילו לדיווח על הכנסותיהם מעבודה מסויימת זו על-פי סכומי הגבייה, זכותם להמשיך באותה שיטה עד סיום העבודה, כלומר שבקשר עם עבודה מסוימת זו רשאים הם שלא לסטות מהשיטה הקודמת".
...
שהרי אם אכן נאמר, שכל הכנסה, שלדעת מקבלה קיימת סכנה בצדה-אפילו סכנה ממשית-שמא מקבלה יצטרך להחזירה לנותנה, שבמקרה כגון זה אין צורך לדווח עליה, חוששני, שנמצאנו פוגעים בעקרי מערכת מס ההכנסה ויעדיה.
כאמור, מחומר הראיות שבנידון דנן לא מצאנו, שלמערער הייתה עילה מספקת לראות את הכנסותיו מהלוואה וחיסכון כהכנסות שיידרש להחזירן, ולא היה כל סיכון סביר לכך.
השופט ד' לוין: אני מסכים לנימוקים ולמסקנה שבפסק-דינו של חברי הנכבד, השופט אלון.