מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זעזוע מוח אצל ילדים כתוצאה מתאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבדיקות שנערכו לתובע, אובחן כסובל משבר בעצם הבריח, אבצס בכף רגל ימין, חבלת ראש וזעזוע מוח.
וכך כתבה: תנועתיות יתר והפרעות שינה שכיחות אצל ילדים בגילו.
אולם ייתכן שהם מצביעים גם על תיסמונת פוסט טראומטית שהתפתחה כתוצאה מחבלת הראש בתאונה.
באותו עניין היה מדובר בפזילה של עין אחת ללא ציון על העדר ראיית עומק (ת"א (מחוזי ת"א) 1781/09 פלונית נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים בע"מ (12.1.2014)).
...
לאחר שהבאתי בחשבון את השיקולים הכלליים לגבי פזילה אצל קטינים ואת נתוניו של התובע - הפגם האסתטי והסיכוי הגבוה להחמרה, הגעתי למסקנה כי שיעור הנכות הרפואית משקף את הפסד כושר ההשתכרות.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע 443,918 ₪ וכן שכר טרחת עורך דין בסך 67,520 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כתוצאה מארוע תאונת הדרכים, נפגעה התובעת בחלקי גוף שונים והחלה לסבול לטענתה מכאבי ראש עזים, מלווים בסחרחורות וכן הגבלה וכאבים באיזורי גוף שונים.
הרופאה קבעה ע"ס הדיווח מצב שלאחר זעזוע מוח ותוך המלצה לטפול פסיכולוגי.
בחוות דעתו מדגיש הרופא, כי בתקופה שמייד לאחר התאונה הופיעו אצל התובעת תסמיני חודרנות שבאו לידי ביטוי בהפרעות שינה, סיוטים אודות תאונות ופלשבקים מידי פעם במשך היום.
הנתבעת ציינה כי אין כל קשר בין סיום העבודה בשעה 15:00 ולא בשעה 17:00 למשל, והדבר נעשה על רקע העובדה שלנתבעת ילדים קטנים, בינם הילד שניפגע בתאונת דרכים נשוא כתב תביעה זה וכן כי היתה בהריון ונולד לה ילד נוסף.
...
הטענה שכביכול התובעת עובר לתאונה לא הוכיחה כי מגיע לה הפסדי שכר בעבר דינה להידחות ואין ספק כי גם אם האריכה את חופשת הלידה בחודש, לא היתה מפוטרת מעבודתה לאחר הלידה והיתה חוזרת לעבודתה אלמלא התאונה.
לאחר עיון בטענות הצדדים, החלטתי לפצות את התובע בראש נזק זה בסך של 10,000 ₪.
אני מורה לסרוק את הסיכומים שהוגשו על ידי הצדדים במעמד הישיבה בתיק ביהמ"ש. ניתן היום, ט' טבת תשע"ד, 12 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים מיום 19.1.98, שבה נפגע התובע.
התובע, יליד 6.1.47, בן 51 ביום התאונה, נשוי ואב לארבעה ילדים.
כפי שיפורט להלן, מאז התאונה-שמבחינת עוצמת הפגיעה לא הייתה חמורה כלל וכלל-חל אצל התובע שינוי חד בתפקוד ובאישיות.
נוירוכירורג אשר בדק אותו התרשם מקיומה של תגובה דיכאונית לחבלת ראש, זעזוע מוח, Post Concussion Syndrome עם כאבי ראש, סחרחורות והפרעות בקשב.
בהמשך מציינת גב' גל כי "במבחני SVT היתה עדות ברורה להתחזות. התיפקוד הירוד כל כך במבחנים אינו מוסבר ע"י תיאור התאונה שעבר, שלא היה מעורב בה נזק מוחי. הממצאים אינם מתאימים למצב של POST CONCUSSION...
...
לטענת בא-כוח התובע, יש להכיר לתובע ב-100% נכות נפשית, כפי שקבע המל"ל. לגישתו, ממכלול הראיות-ביניהן עדויות אשתו של התובע, מר יגן והרופאים המטפלים במרפאה בהדסה-עולה, כי התובע כלל אינו מתפקד.
נוכח זאת מסקנתי היא, כי משכורתו של התובע ערב התאונה תהווה את הבסיס הראוי לצורך חישוב כושר השתכרותו אלמלא התאונה.
מסקנה זו נתמכת במכלול הראיות בתיק, אולם יש לנטרל ממנה את אלמנט ההפרזה וההגזמה.
בסיכומו של דבר מדובר בסך של 11,948 ש"ח, נכון למועד מתן פסק הדין.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2008 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בתאריך 04.07.01, דחה קצין-התגמולים את תביעת המערער להכיר בו כ"נכה", לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), ה'תשי"ט-1959 [נוסח משולב], וזאת בגין 3 פגימות הקשורות עם בעיות אורטופדיות בגב-תחתון ובעמוד-שידרה צווארי, נכות נוירולוגית ומצב נפשי, כתוצאה מתאונת הדרכים מיום 17.10.99.
המומחה הרפואי מטעם המערער, ד"ר מיכאל סוסנובסקי, מומחה בפסיכיאטריה, קובע בחוות-דעתו הרפואית, מיום 15.10.02 (מוצג מע/2), כי המערער סובל מתסמונת בתר-חבלתית כרונית (P.T.S.D), עם סיבוך של פסיכוזה והפרעה-מוחית אורגנית, לאור כך, שבתאונת הדרכים, מיום 17.10.99, הוא נפגע בחבלת-ראש סגורה, שהביאה לפרוץ מצבו הנפשי.
עוד מוסיף מומחה זה, כי המערער עבר בירורים רפואיים שונים, בעיקר בתחום האורטופדי, ועקב כך התקשה לשוב לתפקוד תקין, הוא ממורמר על המימסד שאינו עוזר לו, רב עם אשתו וילדיו, שרוי במצוקה כלכלית ולחוץ בגין חובות הרובצים עליו, קיימת אצלו תחושת קיפוח, ועקב כך הופסקה עבודתו בשב"ס. אולם, לכל אלה אין כל "קשר סיבתי" לתנאי השירות שלו ולתאונת-הדרכים מיום 17.10.99.
מומחה-רפואי זה מפנה אותנו למאמרו של פרופ' עמיחי לוי בנושא:-"נכות נפשית כתוצאה מחבלת-ראש", שבו נאמר:-"גם חבלות-ראש, מינוריות, עלולות לגרום לתוצאות נפשיות/ התנהגותיות קשות; לעיתים-אפילו בעוצמה פסיכוטית". דא-עקא, שבאותו מאמר, בפרק הדן ב"תיסמונת שלאחר זעזוע מוח" (פוסט-קונקשנל), מצויין, כי:-"התיסמונת חלה אחרי חבלה-בראש (ובדרך-כלל 'די חמורה' עד כדי אובדן ההכרה...
...
בעקבות הערתו הנ"ל של פרופ' ג. ברהם נשלח המערער לבדיקה פסיכיאטרית אל ד"ר אליעזר פלדינגר שבחוות-דעתו הרפואית מיום 22.06.01, הגיע לכלל מסקנה, כי לא קיימת סימפטולוגיה אופיינית של דיכאון מג'ורי או של תסמונת פוסט-טראומטית וניתן לאבחנו כסובל מ"הפרעה הסתגלותית", באשר תלונותיו הינן משניות למצבו הכלכלי ואינן קשורות לתנאי שרותו.
לא שוכנענו בקיומו, בעליל, של "אירוע חריג" שהביא לפרוץ מצבו של המערער, ואין אנו סבורים כי די בהוכחות שהובאו בפנינו כדי למצוא את "הקשר הסיבתי" הנדרש.
אנו לא מצאנו קשר כלשהו לאותה תאונה ובהחלט סביר להניח כי המצוקות האישיות של המערער, כפי שתיארנו לעיל, הן הן שגרמו למצבו, מצב שאינו הפרעת-דחק פוסט-טראומטית אלא הפרעה הסתגלותית, שאינה מוגדרת כ"נכות", עפ"י חוק הנכים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בתלונותיה סיפרה: "סובלת מהכל, קשה לי, קשה לי מאוד, בגלל שכואב לי וקשה לי לטפל בילדים ובהורים מבוגרים, שוכחת לקחת ילדה מהמעון. הייתי בבדיקה אצל נוירולוג בהדסה עין כרם, במצב הנפשי נתנו לי טיפולי הרפיה, לא שלחו אותי לפסיכיאטר. קושי בזכרון, קושי בתיפקוד, וכתוצאה מזה נפשית קשה לי, אני חד הורית עם שתי בנות וקשה לי מאוד" (נ/4).
הוא אבחן פגיעה במנגנון Whiplash, שנגרמה בתאונה, ואשר כתוצאה ממנה נוצרה "תיסמונת שלאחר זעזוע-מוח". המומחה זיהה אצל התובעת גילויים של אי שקט, עצבנות וחוסר סבלנות, ליקויי קשב וזכירה, סחרחורת וכאבי ראש.
ענינה של התובעת הוחזר לוועדה בתחום האורטופדי (ר' ת/1 – פסק דינו של ביה"ד האזורי לעבודה ב"ל 11843/06); ואולם, לפי פרופ' סלעי, לא נותרה לתובעת נכות אורטופדית כתוצאה מתאונת הדרכים (להבדיל מהנפילה); ואילו פגיעת הקרסול (נשוא הנפילה)-אינה קשורה סיבתית לתאונת הדרכים.
...
בנסיבות אלה, אני דוחה את התביעה בכל הקשור לנפילה ממרס 2004.
התובעת לא הוכיחה הפסד צפוי של זכויות סוציאליות ונלוות, ותביעתה בראש זה נדחית.
התוצאה היא שאני מקבלת את התביעה בחלקה וכמפורט לעיל.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאותיה, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 13% מסכום פסק הדין בתוספת מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו