אשר להסכם המכר נטען, כי הוא נוגד את זיכרון הדברים, כי הרוכש הנוסף (המשיב 2) לא דווח כנהנה בנאמנות, כי נוסח הסכם המכר (שנחתם ע"י הצדדים בבית קפה ברמת אביב) "נכפה על יחידי המוכרים 'הר כגיגית', ולאור חוסר ניסיונם בהסכמים מסוג זה, חתמו על ההסכם שהוגש להם לחתימה" ( סעיף 35 להמרצת הפתיחה המתוקנת).
עו"ד סוסן היתייחס לסוגיה זו בחקירתו כדלהלן:
"ש. אני אומר לך מה היה צריך לעשות, תגיד לי אם זה נכון או לא. בעלי המניות בחברה היו שני אנשים שהלכו לעולמם, אבא של גב' וקנין ואבא של היורשים האחרים שאני מייצג אותם. החברה עצמה הייתה מחוקה. תאשר לי שקודם כל היו צריכים להחיות את החברה, אחר כך לפרק אותה ולהעביר את הקרקע על שם הגב' וקנין ואחרים
יוצא, כי טענתם של המוכרים שלא היו מורשים לפעול בשם החברה עומדת בסתירה להצהרותיהם בזיכרון הדברים, בהסכם המכר ובבקשה להחייאת החברה ובנגוד למצגים שהציגו בפני הרוכשים בתור נציגיה של החברה ומי שמוסמכים למכור את המקרקעין של החברה.
...
מקובלת עלי טענתו של ב"כ הרוכשים, שאף בהנחה שהמוכרים לא היו מוסמכים לחתום על הסכם המכר, הרי שבהתאם להוראות סעיף 56(ב) לחוק החברות אין כל מניעה שהאורגן המוסמך לכך (מר פוליטי שמונה כדירקטור) יאשר בדיעבד בשמה של החברה את פעולת המכירה ויאפשר לחברה לבצע את הסכם המכר כפי שהתחייבו בשמה המוכרים.
התוצאה
לאור כל המקובץ לעיל, אני קובע כי אין בידי לקבל את גרסתה של החברה המבקשת כי לא מכרה את מחצית הזכויות במקרקעין, שכן על-פי הסכם המכר החברה מכרה אותן זכויות, באמצעות המוכרים, אשר גם הם עצמם התחייבו למכרן לרוכשים.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה ומחייב את המבקשת והמוכרים (המשיבים 6-4), יחד ולחוד, לשלם לרוכשים (המשיבים 2-1) הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ וזאת תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, שאם לא כן, יתווספו לסכום זה הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.