מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכרון דברים למכירת רכב פגוע בתאונה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי מיד לאחר התאונה, כאשר יצא התובע מרכבו, הבחין ברכב המזדה שעמד לפני רכב הלקסוס, כשהוא פגוע בחלקו האחורי, והבין שזמן קצר לפני שרכב הלקסוס פגע ברכבו, הוא פגע ברכב המזדה, וזו הסיבה לנסיעתו אחורנית.
בהמשך נישאל התובע מדוע בזכרון הדברים שנערך ביחס למכירת הרכב, ואשר צורף לכתב התביעה, מופיע שמה של פלונית כמי שקנתה את הרכב, והתובע הסביר כי מדובר בבתו של נהג הגרר, כאשר סיבת הופעתה של אותה פלונית בהסכם לא הובררה עד תום בתשובותיו של התובע בחקירתו הנגדית בעיניין זה. ב"כ התובע טען כי צורת הנזקים בשלושת הרכבים המעורבים, כפי שרואים בתמונות ת/1 שהוצגו מטעם התובע, אינה מתיישבת עם גרסת הנתבעת לתאונה.
...
כמו כן, אני מחייב את הנתבע שכנגד לשלם לתובעת שכנגד שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ וכן החזר אגרות ששולמו על ידי התובעת שכנגד.
התביעה העיקרית נדחית בזאת.
התובע ישלם לנתבעת 1 הוצאות משפט בסך 500 ₪ (הוצאותיה של הנתבעת מס' 3 בתביעה העיקרית נלקחו בחשבון לעיל).

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לאחר התאונה נמכרה הסקודה במצבה הניזוק בסך 25,500 ₪, בהתאם לזיכרון דברים מיום 12.08.2018 (להלן: "זיכרון הדברים", סומן כ-"ת/2").
כאשר הרכב נמכר קודם לבירור התביעה במצבו הניזוק, בעל הרכב זכאי לפצוי בגין הפער בין המחיר שהיה מקבל עבור הרכב אילו נמכר בלא הנזק שניגרם לו בתאונה, לבין המחיר שקבל עבור הרכב במצבו הפגוע.
במילים אחרות, הפצוי לו זכאי בעל הרכב הוא ירידת השווי הממשית שנגרמה לרכב בשל התאונה, כפי שזו באה לידי ביטוי במכירתו.
...
ניכוי מרכיב המע"מ התובע לא הניח בפני בית המשפט כל ראיה או אישור מרואה החשבון שלו, לפיו איננו מנכה מס תשומות ביחס לסקודה ומשכך, והואיל ומדובר ברכב מסחרי-מונית, אני קובע כי הנזק לא כולל מע"מ, קרי 9,872 ₪.
יצוין, כי גם בחוות דעת השמאי הוערך הנזק לסקודה ללא מרכיב המע"מ. סוף דבר התביעה מתקבלת.
לאור האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את הסך של 9,872 ₪, בצרוף שכ"ט השמאי בסך 650 ₪, וכן בצרוף הוצאות משפט בסך 1,500 ₪, ובסה"כ 12,022 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בחוות דעתו מיום 3.10.21 פירט השמאי את מכלול הליקויים שמצא, ובין היתר זה קבע כי על הרכב ניכרים סימני תאונה קשה בחזית, כי הסורג הקידמי תלוי ואינו מוחזק, הפגוש הקידמי הוחלף בפגוש שאינו מתאים למידות הרכב, הכנפיים הקדמיות שאינן מתאימות ובולטות מגוף הרכב, המעבה ומקרן האינטרקולר פגועים קשה כתוצאה מתאונה ואינם מחוברים לרכב, וכן כי ניכרות פגיעות בכנף אחורית ימנית ובדלת אחורית ימנית.
טענות הנתבע הנתבע טען כי בעת ביצוע העסקה שווי הרכב נשוא התביעה היה 68,000 ₪, וזאת בהתאם לקבוע במחירון לוי יצחק, ולפיכך מכירתו לתובע עבור סך של 55,000 ₪, הנה מכירה במחיר סביר, על אחת כמה וכמה בהיתחשב בכך שבמעמד המכירה הוא הבהיר לתובע, כאמור גם בזכרון הדברים, כי הרכב עבר תאונות והיה בבעלות חברת השכרה (ראו זכרון הדברים ת/2 ורישיון הרכב נ/2).
רביעית, אומנם התובע הודה כי הנתבע מכר לו את הרכב במחיר הנמוך ממחיר המחירון, כיוון שהרכב היה מהשכרה ו"קיבל כמה מכות" (עמ' 8 ש' 8-9), ואולם אין באמירה כי הרכב "קיבל כמה מכות" או ברשום הנ"ל המופיע בזכרון הדברים, כדי לשקף, ולו לכאורה, את מצבו של הרכב, כפי שתואר בחוות הדעת שהוגשה.
...
דין טענתו זו של הנתבע להידחות: ראשית, בהתאם להוראת סעיף 4(א)(2) לחוק מכירת רכב משומש, היה על הנתבע למסור לתובע טופס גילוי לפני חתימת זיכרון הדברים.
על יסוד כל האמור לעיל, הנני קובעת כי הנתבע הפר את חובתו על פי חוק מכירת רכב משומש, ומשכך לא מצאתי לנכון להתייחס לשאלה באם הפר הנתבע גם את חובותיו כלפי התובע מכוח דיני החוזים או דינים אחרים.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל הנני קובעת כי על הנתבע לשלם לתובע סך של 7,710 ₪, בצירוף החזר אגרה חלקי בסך 900 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪ - סה"כ 10,110 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2010 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כעבור מספר ימים לאחר רכישת הרכב, התברר לתובע, לטענתו, כי רומה וכי במקום רכב ללא פגיעות חמורות לאחר תאונה, הרכב היה פגוע בשילדתו לאחר תאונה או תאונות.
התובע החזיר את הרכב למגרש בהפסד כספי ניכר, של 12,000 ₪ על פי זיכרון דברים נוסף בינו לבין המיגרש.
יתירה מכך, אם נכון כי חוות הדעת של מכון "חן" היא הנכונה, ואם נכון שמי שמכר לתובע את הרכב הציג בפניו את הרכב כרכב ללא תאונה, הרי הוא זה אשר היה אמור להיות בר-ריבו של התובע, ולא מכון "אגוז" או מכון "חן". הממצאים המפורטים הן בחוות דעת "אגוז" והן בחוות דעת "חן" מעידים כי הרכב עבר תאונה קשה.
בהמשך קבע כבוד השופט מנהיים בהתייחסו לתוכן האמור בטופס הבדיקה, כי הפירוט העשיר ביותר לעניין התקלות והליקויים מופיע אמנם בסעיף העוסק ב "שלדה, מרכב וצבע", ולכן מי שטוען שהסתמך על הבדיקה, היה חייב לדאוג כי מי שקורא עברית ויש לו ידע כלשהוא בעינייני רכב יקרא ויסביר את הדברים.
...
הבקורת אותה מתח כבוד השופט מנהיים על התובע אשר היתחמק מתשובות, ודקלם טקסטים מוכנים מראש, מעידה על כך כי התובע היה מוכן לעדות כפי שהוא הבין שהוא צריך להיות מוכן לה, ואין לבוא אל הנתבע בטרוניה בגין כך. אי לכך אינני מקבלת גם טענה זו לעניין התרשלותו של הנתבע.
עם זאת, הנני קובעת, כי הנתבע התרשל בניהול המשפט בניגוד לשיקול דעתו המקצועי.
אי לכך, הנני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בחוות הדעת סקר השמאי את חוות הדעת של וונציה ואת טפסי הבדיקה, והגיע למסקנה הבאה: "בהיתחשב בתוצאות בדיקות הרכב שבצעו הן התובע והן הנתבעת אשר העלו פגיעות מרכב בעלי משמעות נמוכה לא עלה חשד כלשהוא המצדיק חקירה מקיפה יותר לבדיקת עברו הבטוחי של הרכב בעת ביצוע העיסקה עם התובע". לאחר בדיקת הרכב בפועל, קבע: מימצאי בדיקתי את הרכב אצל התובע העלו כי לרכב יש כיום פגיעת מרכב חדשה בחלקו האחורי שמאלי של הרכב, מגן אחורי ודופן (כנף) אחורית שמאלית פגועות".
עם זאת, ראוי לציין, שהוא עצמו לא דייק באמור בסע' 1 בעמ' 2 לחוות דעתו: "היתה לרכב יד אחת קודמת כפי שנירשם בזיכרון הדברים". אין מחלוקת כי בשעת מכירת הרכב לתובע היו לרכב שני בעלים קודמים והדבר מצוין במפורש בהסכם ובטופס גילוי נאות.
לשיטתה, התובע דרש את החלפת הרכב בשל ליקויים אלה כי רצה "לשדרג" ולא כתוצאה מגילוי העובדה שהרכב עבר תאונות קשות והוכרז "אובדן להלכה". נוכח האמור לעיל בדבר חובתה של הנתבעת כלפי התובע, סימני האזהרה שחייבו אותה לערוך בדיקה מעמיקה (לכל הפחות) והנסיבות הכוללות של מכירת הרכב במחיר הפסד מבחינתה, איני מוצאת צורך לידון בשאלה אם העילה האמיתית לתביעת התובע היא הליקויים, או גילוי האמת על עברו של הרכב.
...
שוכנעתי כי רק בחלק מן התקופה, וגם זאת לאחר תחנונים לא מעטים, העמידה הנתבעת לתובע רכב חלופי.
אני סבורה כי באותה תקופה העסיק נושא הרכב את התובע ואת רעייתו, הן בנסיעות למוסכים, הן בבזבוז זמן והן בפניות חוזרות ונשנות לנתבעת.
אוסיף, שלא מצאתי לפצות את התובע בגין תיקונים בהם נשא, לשיטתו, על מנת להביא את הרכב למצב תקינות, נוכח הבטחת הנתבעת להחליפו ברכב אחר, משום שבסופו של יום התובע המשיך לעשות שימוש ברכב ועודו עושה כן, כך שהתובע ניצל את השקעתו בעצם השימוש ברכב מאז התיקונים ועד כה. לאור כל האמור, התביעה מתקבלת בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו