האם הרכב בו אירעה לנפגע, יעקב שטיינברג, תאונת דרכים ב"שירות מעבידו" ביום 8.8.03, הנו רכב המצוי בבעלות הנפגע חרף היותו רשום בבעלות אימו, אם לאו?
זוהי השאלה הצריכה הכרעה כאן שכן באם מדובר ברכב בבעלות הנפגע, אין התובע זכאי לחזור אל הנתבעת בגין תגמולי הביטוח ששילם לנפגע, ומנגד, באם הרכב אינו בבעלות הנפגע, הרי שקמה זכות שבוב לתובע כלפי הנתבעת, כמבטחת הרכב.
העובדות הנדרשות להכרעה במחלוקת
ביום 8.8.03 אירעה למר שטיינברג (להלן: "הנפגע") תאונת דרכים במסגרת עבודתו, זאת בהיותו נוהג ברכב מ.ר. 9281727 (להלן: "הרכב").
ראוי לציין כי במכתב זה טען הנפגע כי האם חולה, אינה עצמאית ומטופלת ע"י מטפל צמוד, ואף סובלת מפגיעה בזיכרון בשל אירוע מוחי, ולפיכך לא ראיתי כל טעם בהעדתה בפני.
...
אני סבורה כי צודקת הנתבעת שהרישום על שם האם נועד לקבל הטבות להן היא זכאית כנכה (מבלי שאחווה דעה באם יש פסול בכך כפי שטענה הנתבעת), אולם בכך בלבד אין כדי לקבוע שהרכב איננו בבעלותה.
אלא שבמקרה שבפני שוכנעתי כי הנפגע היה בעלת השליטה המלאה ברכב ומעבר להחזקה והשימוש השוטפים בו, הוא גם היה בעל הזכות לעשות שינוי בזכויות הקנייניות ולמכור אותו שכן קבלת יפוי כוח מאימו לצורך זה היה ענין פורמלי בלבד, וממכלול הנסיבות ברור כי האם מעולם לא הערימה קושי כלשהו על הנפגע (באם בכלל ידעה אודות הפעולות הנעשות על ידו.
על אף שהמעביד לא יכול היה להתחייב כי הרכב נשוא התביעה שימש את הנפגע בכל יום ביומו (שכן לא היה באפשרותו לשלול אפשרות כי הגיע עם רכב אחר באיזה מהימים) הרי שלנוכח העובדה כי בבעלות הנפגע לא היה באותה העת רכב אחר, המסקנה הברורה והסבירה יותר, הינה כי אכן הנפגע עשה ברכב שימוש יומיומי לצורך פרנסתו.
משכך, דין התביעה להידחות תוך חיוב התובע בהוצאות הנתבעת בגין שכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ש"ח.
אציין כי לא חייבתי במלוא סכום ההוצאות ההולם את ניהול ההליך ותוצאתו שכן התביעה אכן הוגשה בהסתמך על רישום במשרד הרישוי אשר הסתמכות התובע עליו סבירה, לפחות בשלב ראשוני.