לאחר דין ודברים וטענות לפרוטוקול, שעיקרן בטענת התובעת כי המצג לפיו הנכד מגיע ללון בדירה לאחרונה נעשה ע"י משפחתו בחוסר תום לב ועל מנת לקבל שלא כדין זכויות דיירות מוגנת, נכתבו הדברים הבאים:
"ב"כ הנתבע: ... אני מודיעה כי לנכד הסועד את הסבא והסבתא, אין לו כל זכויות בנכס כדייר מוגן. ... מוכנה להצהיר שאין לנכד שום זכויות בנכס והוא רק סועד את הסבא והסבתא ואם בזה אפשר לסיים את התיק אז טוב, לעניין העתיד אני לא מצהירה דבר.
לטענתו עם פטירת סבו זכתה סבתו בזכות הדיירות המוגנת (סעיף 32 בכתב ההגנה) ועתה הוא טוען כי עומדת לו זכות הדיירות המוגנת בהתאם לחוק.
בחקירתה הוסיפה התובעת והבהירה כיצד ניתן ללמוד על נוכחות הנתבע בדירה כיום, להבדיל מהתקופה נשוא התביעה (עמ' 13 שורות 31-34):
"עכשיו כשהוא שם הוא ניכנס ויוצא מהדירה, לילה ויום, טורק את השער והדלתות, מדבר בטלפון. אי אפשר להחמיץ שהוא שם. יותר מזה, כשהוא הגיע לבקר את הסבא והסבתא, היה לו אופנוע רועש, לא זה שיש לו היום, הוא חנה ממש לפני הדירה ויכולת לשמוע אותו בא והולך, ואם הוא היה נשאר יותר מעשר דקות זה היה ארוע נדיר."
באשר להליך הקודם בו תבעה את הסב הסבירה התובעת כי גם אז לא התגורר הנתבע בדירה, אך היה ניסיון של אבי-הנתבע ליצור מצג שוא והיא שוכנעה לטפל בכך משפטית (עמ' 14 שורות 3-8):
"קבלתי מכתב מאביו שאמר שהוא גר בדירה. העובדה הייתה שהוא לא גר שם אבל הם שינו את הכתובת והדואר הגיע לשם. אז אני רציתי להיתעלם מהמכתב הזה, כי הם עדיין חיו ולא רציתי להתחיל מילחמה. אז עוה"ד שלי אמר שאני חייבת לעשות משהו ואמרתי שאני לא רוצה. אז אני חושבת שנתיים או שלוש עברו, אנשים אחרים עם עו"ד אמרו לי שאני לא יכולה להיתעלם מזה. אז אני חושבת שזה היה עמרם שאמר שאני צריכה לתבוע ואני הסכמתי, אבל אז הוא לא גר שם, אפילו לא לתקופה."
בנוסף לתובעת העידו מטעמה שלושה עדים אשר אין להם עניין בתיק או קשר מיוחד עם התובעת.
בנסיבות אלו התייתר הדיון בשאלת משמעותו של פסק הדין הקודם שניתן בהליך שהתנהל בין התובעת לדייר המוגן המקורי, סבו של הנתבע, בו נקבע כי הנתבע יהיה רשאי לבקר במקום וכי אין לו זכויות דייר מוגן.
...
בשנת 2011 הגישה התובעת תביעה נגד הסבא (ת.א. 50372-06-11) בטענה כי אין לאפשר לנכדו (הנתבע בתביעה דנן) ללון בדירה, בנוסף לסבתא ולמטפלת הסיעודית שלה, וכי הדבר מנוגד להסכם השכירות המוגנת (להלן: "התיק הקודם").
הנתבע מסכם ומדגיש בסעיף 19 בסיכומיו כי פסק הדין הקודם הוליד עוולה ואין לתת לה להמשיך ולהתקיים, "במיוחד מקום בו ניתן לחדול מהמשך קיומו של פסק הדין השגוי כאמור מבלי להפר או לפעול בניגוד לפסק הדין שיונק את כוחו מזכויות מוגנות שחדלו להתקיים כאמור". בסעיף 21 מוסיף הנתבע ומבהיר "לא ייתכן כי בית המשפט הנכבד ייתן ידו להמשיך ולקיים פסק דין שגוי ומנוגד לתקנת הציבור מקום שקיימת הדרך המשפטית הנכונה לגרום להפסקת העוולה".
ביטול פסק דין של פשרה, המבוסס על פי מהותו על ויתורים הדדיים של הצדדים, אינו דבר של מה בכך, ובתי המשפט התייחסו לצורך "בקיומם של טעמים כבדי משקל אשר יצדיקו את המסקנה כי דין ההסכם להתבטל" (ע"א 2495/95 בן לולו נ' אטראש).
סוף דבר
ענייננו בתביעת פינוי בה נדרש הנתבע, נכדם של מי שהיו דייר מוגן ודיירת נגזרת, לפנות את הדירה אליה פלש על פי הנטען לאחר מות סבתו.
לאור כל האמור לעיל - התביעה מתקבלת.