מן הכלל אל הפרט:
נימוקי סגירת התיק ונימוקי קבלת הערר:
חוות דעת, אותן עורכים פרקליטים מפרקליטות המחוז, התכתבויות פנימיות, סיכומי תיקי החקירה וכך גם הנימוקים להעמדה לדין או סגירת התיק מהוים תרשומת פנימית מובהקת, ואין לחייב את המשיבה להעביר מסמכים מסוג זה לעיון הנאשם.
ראה בעיניין זה בג"ץ 366/12 התובעת הצבאית הראשית נ' בית הדין הצבאי לערעורים (28.1.13):
"ט"ז. בנתון לאמור אציין, כי ככלל מיסמך פנימי המשקף את שקולי התביעה באשר להעמדה, או לאי-העמדה, לדין הוא תרשומת פנימית שאין חובה להעבירה לעיון ההגנה במסגרת זכות העיון המוקנית לנאשם לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי. כך במערכת התביעה האזרחית וכך, לכאורה, גם במערכת הצבאית.
ראה בע"ח (ת") 7625-11-14 מדינת ישראל נ' שניידר (18.11.14):
"בהתאם לסעיף 65ב(א)(1) לחסד"פ, אמור הגורם המוסמך בפרקליטות המדינה להודיע לחשוד כי בעקבות הגשת ערר לפי סעיף 64 בעבירה מסוג פשע או עוון, קיימת אפשרות שיוגש נגדו כתב אישום. המחוקק לא קבע בחוק חובת הנמקה. על פני הדברים, אין מדובר, איפוא, במסמך או ברשום בתיק שהנאשם זכאי, מכוח החוק, לקבלו בתורת "חומר חקירה". יתרה מכך: נימוקים להעמדה לדין שהתקבלו בפרקליטות המדינה, וכמוהם נימוקים לסגירת תיק, או נימוקים המבטאים שינוי של עמדה קודמת, נוגעים אך ורק לאישור הגשתו של כתב האישום או לסגירתו, והם מהוים תרשומת פנימית מובהקת; הם באים לאחר שכבר הסתיים הטיפול בתיק ע"י גורמי החקירה, וללא קשר לטפול החקירתי.
...
"המסקנה, כאילו מנוע גורם תביעתי מהסקת המסקנות המשפטיות הענייניות בדבר הגשת כתב-אישום או בדבר ביטולו, וזאת משום שגורם אחר, הכפוף לו, החליט כבר אחרת, איננה מתקבלת על הדעת ונוגדת בעליל את האינטרס הציבורי של אכיפת החוק והשלטתו. כפי שאין למי שחשוד בביצוע עבירה זכות מוקנית לכך שהתיק לא ייפתח מחדש, אם יתגלו עובדות חדשות (בכפיפות למה שנאמר, למשל, בסעיף 232 לחוק סדר הדין), כך גם אין לו זכות מוקנית לכך שתיקו לא ייבדק מחדש מבחינת האינטרס הציבורי, ובלבד שהדבר ייעשה על-ידי הגורם המוסמך לכך, בין זה שעשה כן מעיקרו ובין דרג ממונה, תוך בדיקה הוגנת ועניינית."
ראה גם את הדברים שנאמרו על ידי כבוד השופט דנציגר בע"פ 1551/15 עבדאללה שולי נ' מדינת ישראל (6.9.16):
"כבית המשפט, אף אני סבור כי המערער לא עמד בנטל הדרוש על מנת לבסס כדבעי את טענותיו בעניין הפגמים בהתנהלותה של המשיבה, ובכלל זה העובדה כי המשיבה חזרה בה מסגירת התיק. לא יכול להיות ספק כי אין בעובדה זו, לכשעצמה, כדי להצדיק את ביטולו של כתב האישום. מושכלות יסוד הן, כי לרשויות התביעה נתונה הסמכות לעיין בחומר הראיות המונח לפניהן, ובתוך כך להחליט לפתוח מחדש תיק שנסגר זה מכבר, כאשר יכולות להיות לכך סיבות רבות.".
משכך, אין בעצם העובדה כי הערר של המתלונן לא הועבר להחלטה של מחלקת עררים בפרקליטות המדינה כדי לשנות את אופי המסמכים המבוקשים ולהכניס אותם לגדרי חומר החקירה כמשמעותו בסעיף 74 לחסד"פ.
זאת ועוד, מקובלת עלי עמדת המשיבה, כי מלוא המידע הנחוץ לצורך טיעון בדבר הפרת זכויות פרוצדוראליות של המבקש, בין אם עקב הגשת ערר באיחור ובין אם עקב העובדה כי ההחלטה בערר התקבלה על ידי פרקליטות המחוז, הועמד לרשות המבקש.
על כן, הבקשה לקבלת נימוקי סגירת התיק ונימוקי קבלת הערר נדחית.
סוף דבר,
המשיבה תעביר למבקש את הערר שהוגש על ידי המתלונן.