ממרץ 2018 קיבל תוספת הקפאת שכר, שבוטלה באפריל 2018 עם קדומו לדרגת רס"ב. ההפרש בשכרו של התובע הוא כ-358 ש"ח ברוטו לחודש (ס' 5 לתצהיר המדינה).
הסעיף הרלוואנטי שבו נקבעה תוספת ההקפאה הוא סעיף 7 לסיכום: "7. שמירת שכר במעבר למודל הנגדים החדש... על אף כלל האמור בסיכום זה, נגדים שגויסו לשירות במישטרה טרם כניסתו של סיכום זה לתוקף, למעט נגדים ששכרם מחושב בהתאם להוראות סעיף 8 לסיכום זה, יהיו זכאים במשך שנתיים ממועד כניסת סיכום זה לתוקף לשכר הגבוה מבין שני אלה: שכר בהתאם למודל שכר הנגדים החדש (להלן – המודל החדש) או שכר שיחושב לפי הכללים לחישוב שכרם כפי שהיו ערב כניסת סיכום זה לתוקף (להלן בסעיף זה – המודל הישן). 7.2. בתום שנתיים ממועד כניסת סיכום זה לתוקף (להלן – יום הבדיקה) יבחן שכר הנגדים שבסעיף 7.1 לעיל. נגדים שיתברר ביום הבדיקה, כי שכרם הפנסיוני לפי המודל החדש נמוך משכרם הפנסיוני לפי המודל הישן יהיו זכאים מיום הבדיקה ואילך לתוספת שכר אישית בגובה ההפרש שבין שכרם הפנסיוני לפי המודל הישן לבין שכרם הפנסיוני לפי המודל החדש (להלן – תוספת ההקפאה). 7.3. ממועד הבדיקה ואילך, תקוזז תוספת ההקפאה כנגד כל עלייה בשכרו הפנסיוני של הנגד, יהא מקורה אשר יהא. 7.4. תוספת ההקפאה תהווה שכר לכל דבר ועניין והיא תובא בחשבון, בין היתר, לעניין מענק נוסף לקיצבה, פצויי פיטורים, גמלאות, הפרשות לקופת גמל לקבצה ולקרן הישתלמות... "
אם כן, בסעיף 7.2 נקבעה תוספת ההקפאה ובסעיף 7.3, שאת בטלותו מבקש התובע, נקבע כי בחלוף שנתיים ממועד תחילת כניסת הסיכום לתוקף, דהיינו בחודש מרץ 2016, "תקוזז תוספת ההקפאה כנגד כל עלייה בשכרו הפנסיוני של הנגד, יהא מקורה אשר יהא". בעיניינו של התובע, בחלוף שנתיים וחודש, בחודש אפריל 2018, הועלה שכרו עקב עלייה בדרגה לדרגת רס"ב ולפיכך קוזזה לו תוספת ההקפאה.
פועל יוצא של תהליך כזה עשויה להיות פגיעה מסוימת במי שכבר משרת.
...
הסעיף הרלוונטי שבו נקבעה תוספת ההקפאה הוא סעיף 7 לסיכום: "7. שמירת שכר במעבר למודל הנגדים החדש... על אף כלל האמור בסיכום זה, נגדים שגויסו לשירות במשטרה טרם כניסתו של סיכום זה לתוקף, למעט נגדים ששכרם מחושב בהתאם להוראות סעיף 8 לסיכום זה, יהיו זכאים במשך שנתיים ממועד כניסת סיכום זה לתוקף לשכר הגבוה מבין שני אלה: שכר בהתאם למודל שכר הנגדים החדש (להלן – המודל החדש) או שכר שיחושב לפי הכללים לחישוב שכרם כפי שהיו ערב כניסת סיכום זה לתוקף (להלן בסעיף זה – המודל הישן). 7.2. בתום שנתיים ממועד כניסת סיכום זה לתוקף (להלן – יום הבדיקה) יבחן שכר הנגדים שבסעיף 7.1 לעיל. נגדים שיתברר ביום הבדיקה, כי שכרם הפנסיוני לפי המודל החדש נמוך משכרם הפנסיוני לפי המודל הישן יהיו זכאים מיום הבדיקה ואילך לתוספת שכר אישית בגובה ההפרש שבין שכרם הפנסיוני לפי המודל הישן לבין שכרם הפנסיוני לפי המודל החדש (להלן – תוספת ההקפאה). 7.3. ממועד הבדיקה ואילך, תקוזז תוספת ההקפאה כנגד כל עלייה בשכרו הפנסיוני של הנגד, יהא מקורה אשר יהא. 7.4. תוספת ההקפאה תהווה שכר לכל דבר ועניין והיא תובא בחשבון, בין היתר, לעניין מענק נוסף לקצבה, פיצויי פיטורים, גמלאות, הפרשות לקופת גמל לקבצה ולקרן השתלמות... "
אם כן, בסעיף 7.2 נקבעה תוספת ההקפאה ובסעיף 7.3, שאת בטלותו מבקש התובע, נקבע כי בחלוף שנתיים ממועד תחילת כניסת הסיכום לתוקף, דהיינו בחודש מרץ 2016, "תקוזז תוספת ההקפאה כנגד כל עלייה בשכרו הפנסיוני של הנגד, יהא מקורה אשר יהא". בעניינו של התובע, בחלוף שנתיים וחודש, בחודש אפריל 2018, הועלה שכרו עקב עלייה בדרגה לדרגת רס"ב ולפיכך קוזזה לו תוספת ההקפאה.
לא מצאנו כי יש לחייב פגישת יידוע או שימוע בטרם החלת סיכום מסוג זה. בוודאי שלא ניתן לומר כי העדרו פוגם בסיכום באופן מהותי המצדיק ביטולו.
זאת גם אם התוצאה היא בטלות של סעיף אחד בלבד ובמיוחד אם התוצאה הייתה גוררת ביטול של כל הסדר השכר על כל המשתמע מכך.
לאור כל המפורט, התביעה נדחית.