מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכות עובד בשכר שעתי לקבלת הודעה מוקדמת

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי יש לחייב את הנתבעת לשלם לה פצויי פיטורים בסך 21,104 ₪ לפי החישוב שלהלן: עבור תקופה העבודה שמיום 1.7.09 ועד ליום 1.1.13, בה קיבלה שכר שעתי של 50 ₪, תשלום בסך של 14,622 ₪.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים והערכנו את העדויות שנשמעו ואת הראיות שהוגשו להלן החלטתנו: תקנות פצויי פיטורים (שיעור פצויי פיטורים לעובד בשכר), תשמ"ג-1983 (להלן – התקנות), קובעות כי "עובד בשכר" המקבל את שכרו על בסיס שעות עבודה זכאי לפצויי פיטורים בשיעור של שכר חודש אחד לכל שנת עבודה.
כמו כן, לא נטען וממילא לא הוכח כי התובעת עבדה בפועל ו/או קיבלה שכר בגין תקופה זו וממילא לא הוכח כי קיבלה שכר בגין חודש הודעה מוקדמת.
...
לטענת התובעת הוסכם בינה לבין גזבר הנתבעת, מר רפי ביטס (להלן – ביטס), כי הנתבעת תשלם לתובעת את הסכום המצויין במסמך ומדובר בהתחייבות תקפה, לכאורה, הנוגעת לכספים וזכויות מכוח משפט העבודה המגן, לרבות בגין השנתיים הראשונות להעסקה על ידי הנתבעת.
נטל ההוכחה ברכיב זה מוטל על כתפי התובעת שהיא בבחינת "המוציא מחברו". על כן, משכשלה התובעת מלהוכיח כי הנתבעת לא שילמה לסכום אשר נדרשה הייתה לשלם – התביעה ברכיב זה נדחית.
סיכום מהטעמים המפורטים לעיל תביעת התובעת מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, נקובים בערכי ברוטו: השלמת פיצויי פיטורים בסך 14,265 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האם זכאי הנתבע בתביעה שכנגד לדמי הודעה מוקדמת, לפצוי בסך 2,352 ₪ בגין הנפקת אישורי מחלה לא תקינים, לדמי חגים ששולמו בטעות בסך 661 ₪, תשלומים בגין שעות בהן לא בוצעה עבודה בפועל בסך 19,200 ₪ ושכר החודש האחרון בו לא עבד התובע לטענת הנתבע בסך 8,470 ₪, וכן האם זכאי הנתבע לקזוז בגין רכיבים אלה.
תלושי השכר שהובאו לפנינו מתארים את השכר השעתי שקבל התובע (נספח ח' לתצהיר משלים של התובע).
כך למשל תועד בתלוש של חודש דצמבר 2017 ניצול ימי חופשה ועדכון היתרה (נספח ח' לתצהיר התובע): בתלוש השכר האחרון מחודש נובמבר 2018 נותרו לתובע 8 ימי חופשה הצבורים לזכותו: הנתבע טען שההמחאה שקבל התובע עת סיים לעבוד בנתבעת כוללת בין היתר תשלום עבור פדיון ימים אלו .
...
הנתבע ישלם לתובע סך של 7,246 ₪ עבור פיצוי פיטורין.
הנתבע ישלם לתובע סך של 3000 ₪ בגין רכיב זה. מלוא התביעה שכנגד נדחית גם להודעה מוקדמת, גם לדמי חגים ומחלה וגם להחזר שעות.
בנוסף ישלם הנתבע לתובע הוצאות תביעה זו בסך 2000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

אולם, הנתבעת מסרה לתובע ביום 21.5.17, מכתב (נספח לנ/1), שכותרתו: "קבלת הודעתך על סיום עבודתך בחברתנו" במסגרתו אישרה הנתבעת את הודעת ההתפטרות של התובע ואף רשמה : "הריני לאשר בזאת כי הועסקת בחברתנו מיום 22.8.2006 ועד ליום 14/6/2017 ", כלומר, התובע זכאי לשכר עבודה עד ליום 14.6.2017 וככול שהנתבעת ויתרה על עבודת התובע בתקופת ההודעה המוקדמת, עליה לשלם לתובע בגין תקופה זו. (לא נטען ואף לא הוכח שהתובע נעדר מהעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת).
סעיף 7(א) לחוק קובע כי "מעסיק שפיטר עובד ולא נתן לו הודעה מוקדמת לפיטורים כאמור בחוק זה, ישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת". משמדובר בעובד בשכר שעתי ("עובד בשכר"), זכאי התובע לפצוי בגין חלף הודעה מוקדמת בסך 6,038 ₪ (25 ימים * 241.52 ₪ ליום 30.19₪X 8 שעות).
...
התובע לא הביא ראיה לכך שהיה זכאי לתעריף שטוען לו. נזכיר נטל ההוכחה והשכנוע מוטל על התובע, לא די בכך שיטען שנעשתה הפחתה בתשלום החזר הוצאות נסיעה כדי לחייב את הנתבעת לשלם לו מעבר הסכומים ששולמו לו. היה על התובע להציג את התעריף החודשי/היומי הזול ביותר בתחבורה הציבורית במסלול הנסיעה מביתו לעבודה, על מנת שנוכל לערוך בדיקה לטענת החסר בהחזר הוצאות נסיעה אשר שולמו לו. לפיכך, התביעה לחסר בהחזר הוצאות נסיעה- נדחית.
לסיכום: תביעת התובעים מתקבלת בחלקה - המעסיקה תשלם לידי כל אחד מהתובעים, בתוך 30 ימים מיום שיומצא לצדדים פסק-דין זה, את הסכומים הבאים: לתובע מס' 1 – אסף זהר פיצוי בגין הפרת חוק הודעה לעובד על סך 6,000 ₪ פיצוי בגין אי הפרשת כספים לקופת גמל –פנסיה בסך 4,090.79 ₪.
בהתחשב בכך, שתביעותיהם של 7 מתוך 9 תובעים התקבלו בחלקן, ובכך שסך כל תביעות התובעים הגיעו לכדי סכום כולל של 1,808,839 ₪ ולאחר דיון והכרעה בכל מרכיבי התביעה, נפסק לזכות התובעים כולם, סכום כולל של כ - 100,000 ₪, אנו קובעים כי המעסיקה תישא בתשלום הוצאות ושכ"ט התובעים מס' 1,2,4,5,7,8, ו-9 בסך 1,000 ₪ לכל אחד מהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם זכאי התובע לתמורת הודעה מוקדמת ופצוי בגין פיטורים בהיעדר שימוע? התובע טוען כי פוטר ללא הודעה מוקדמת ולכן זכאי לסך של 18,389 ₪ (לפי חישוב של 30 ימים X 8 שעות יומיות X 76.62 ₪ שכר שעתי).
אלא, שלא מצאנו לקבל את חישובו, שעה שלא ברור מדוע חישב את שכרו האחרון לפי 30 ימים לחודש ולא כיצד 'גזר' את שכרו השעתי, ובהיעדר ראשית נימוק או פירוט בעיניין, נפנה בהקשר זה לטופס 161 שהוציאה הנתבעת ונעמיד את תמורת ההודעה המוקדמת על סך של 13,912 ₪.
...
משכך, התביעה להרמת מסך, נדחית.
סוף דבר לאור כלל האמור, דין תביעתו של התובע להתקבל בחלקה והכל כמפורט לעיל.
התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו