מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכות נהג אוטובוס לסרב להעלות נוסעים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנסיעה זו דובבה התובעת את הנהג ושאלה אותו מדוע לא אפשר לה לעלות על האוטובוס ביום האתמול – הנהג לא הכחיש כי סירב לאפשר לה להשתמש בשרותי הנתבעת והשיב לה – לאחר שדובבה אותו – "אבל את היית עם מכנסים קצרים הכי קצרים שבעולם , נראה כימעט כבר כמו תחתון או משהו כזה "- תמליל השיחה צורף כראיה ולא הוכחש על ידי הנתבעת! כפי שהעידה התובעת , שוב הרגישה מושפלת ונפגעת – ע 13 פרוטוקול שורות 4 עד 7 ו-18 – 22.
עדה זו תמכה בגירסת התובעת לעניין הפגיעה וההשפלה שחוותה הבת ביום 16.10.18 – הארוע הראשון בגדריו סירב נהג הנתבעת לאפשר לתובעת לנסוע באוטובוס והצהירה אודות מצבה הנפשי של הבת :"היתקשרה אלי בתי מור כשהיא בוכה ונסערת מאוד ...היא אמרה כי היא חוששת לאחר ליום הראשון לעבודתה וביקשה שאסיע אותה ..." עדות זו לא נסתרה ותומכת כאמור במצבה הנפשי של התובעת שזה, הושפלה כתוצאה מהארוע הראשון, נשללה ממנה הזכות להשתמש בשרותי הנתבעת בתאריך זה, והיא נאלצה להעזר בשרותי אימה , שהסיעה אותה לעבודה.
...
מעדותו לא שוכנעתי כי הנתבעת נהגה במקרה כראוי נוכח מלוא חומרתו ובעיקר בכך שלא העמידה את הנהג על טעותו והתנהלותו בניגוד למדיניות המוצהרת של החברה מיד לאחר האירוע הראשון .
ושוב , אם יעלה ספק אצל מאן דהוא – הכיצד ניתן לייחס לנהג "הפליית" התובעת, הרי שהתשובה לספק זה היא בסעיף 3ג1 לחוק לאמור : "(ג1) לעניין סעיף זה, רואים כהפליה גם קביעת תנאים שלא ממין העניין."- במשמע , קביעת תנאי לבוש בסגנון זה או אחר על ידי נהג אוטובוס כתנאי ל"זכות" את שירותי הנתבעת הוא "לא ממן העניין ". מסקנה: בהחלט נוכחתי בהפליית התובעת שלבושה העיד על אורח חייה החופשי אל מול נוסעים אחרים – דתיים או חרדים, תהא אמונתם אשר תהא, הפלייה אסורה על ידי הנהג מטעם הנתבעת.
כלומר , שבמועד האירוע הראשון לא ביטא הנהג את אומד דעתו ואת מניעיו שבאים בגדר הטרדה מינית – אותם כן ביטא מפורשות באירוע השני עת הבהיר לה כי לבושה – "כמו תחתונים " – ביחס לאירוע השני אני סבורה כי הסנקציה על פי החוק למניעת הטרדה מינית היא שרלבנטית לאמור : (א) הטרדה מינית והתנכלות הן עוולות אזרחיות, והוראות פקודת הנזיקין [נוסח חדש], יחולו עליהן בכפוף להוראות חוק זה. (ב) בית המשפט רשאי לפסוק בשל הטרדה מינית או בשל התנכלות פיצוי שלא יעלהעל סך 120,000 שקלים חדשים, ללא הוכחת נזק"(תיקון מ בבחינת פרשת העובדות , הביזוי הבוטה וההשפלה שחוותה התובעת – אישה צעירה טרם גיוס – בגיל 18 בקירוב , התנהלות הנתבעת שהייתה מקלה ביותר בלשון המעטה , לאחר תלונות התובעת אשר מצאה לנכון "לטפל" בהתנהלות הנהג, טיפול שעומקו לא התברר בפני באופן חד משמעי – מחייבת פסיקת פיצוי על הרף הגבוה ! וזאת לו מן הטעם, שעל הנתבעת כנותנת שירות ציבורי מכח רישיון ציבורי, להפנים וליישם את הוראות הדין הלכה למעשה, הנתבעת כחברה נותנת שירות ובעיקר הנהגים מטעמה , תהא השקפת עולמם, לאומיותם, מינם באשר הם. כל זאת בין היתר בשים לב להטרוגניות הרבה של החברה בישראל, הן מההיבט הלאומי הן מההיבט הדתי – בהתייחס לדתות השונות לצד חירות החילונים לחיות את חייהם ולבחור את לבושם על פי מאוייהם עומדת כמובן גם חירות - דתיים וחרדים וקיצונים הנמנים על הדתות והקבוצות השונות לבחור את בחירתם בהתייחס לעצמם.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

משכך נותרו להמתין בתחנה לאוטובוס של שעה 18:30 שהגיע בזמן והעלה את התובעים אך לתדהמתם, משסיים נהג האוטובוס להעלות נוסעים, הוא סרב להמשיך בנסיעה מאחר וכמות הנוסעים עלתה על הכמות המותרת על פי החוק.
זהו שירות יום-יומי רב חשיבות לחלק מן הציבור וזכותו שחברה המפעילה את הקו תעשה כל מאמץ, אף מעבר לסביר, כדי לעמוד בחובה שהמחוקק הטיל עליה כתנאי להפעלה זו..
...
דרישת התובע 2 לפיצוי בסך של 300 ₪ הינה סבירה ועל כן הנני קובעת כי על הנתבעת לפצות את התובע 2 בסכום זה. באשר לאירוע הרביעי, הרי שעיון בכתב התביעה מעלה כי התובעים סיפקו את מספרי הרב קו שברשותם, כך שטענת הנתבעת כי לא היה בידה די פרטים על מנת לבדוק את טענות התובעת 1 לעניין הנסיעה חזרה מקבר רחל בתאריך 1/11/17 אינה מקובלת עליי.
בנסיבות אירוע זה, דרישת התובעת לפיצוי בסך של 500 ₪ מקובלת עליי.
סוף דבר – הנתבעת תפצה את התובעים בגין ארבעת האירועים בסך של 3,800 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אציין כי לא מצאתי שהנהג הרים את קולו על התובע או צעק כלפיו, גם כאשר ציין כי התובע שמסרב לרדת מן האוטובוס הוא "חצוף". לטענת התובע, סרב לרדת מן האוטובוס, כפי שאף מסר לנהג בזמן אמת, נוכח העובדה שלשיטתו על נהג האוטובוס להזעיק באופן מיידי אוטובוס חלופי להסעת הנוסעים וחלה עליו חובה לאפשר לנוסעים להמתין לאותו אוטובוס חלופי בתוך האוטובוס התקול, והכל – על פי תקנון הנתבעת המפורסם לשיטתו באתרה.
במקרה שלפניי, כעולה מהסרטונים שהציג התובע, נוסעים אחרים לא עלו אל האוטובוס – בהתאם להנחיות הנהג, העצירה נערכה בתחנת אוטובוסים בה יש לנוסעים מקום בטוח להמצא בו, ולא היה במיקום בו עצר הנהג או בתנאי מזג האוויר כדי לפגוע בזכויותיו של התובע.
מכל האמור, לאחר ששוכנעתי כי התובע הגיע אל התחנה בעוד האוטובוס מצוי בעמידה מוחלטת לצד התחנה, המיועדת להסעת נוסעי הקו, ולאחר ששוכנעתי כי תקנות התעבורה מחייבות העלאת התובע אל האוטובוס, ולא הוכח לפניי כי מעת סגירת הדלתות לאחר קליטת הנוסעים נאסר על נהג הנתבעת, בהתאם לתקנונה של הנתבעת לפתוח מחדש את הדלתות לצורך קליטת נוסע נוסף – אני רואה לנכון לקבוע כי הנתבעת הפרה התחייבויותיה כלפי התובע בתחנת האיסוף בירושלים.
...
עוד שוכנעתי כי התובע פעל בניגוד להוראות התקנות שעה שסירב לרדת במקרה כאמור מן האוטובוס ולהישמע להוראות הנהג, וכי אין ממש בטענת התובע כי נקלע לסכסוך עם הנהג קודם לכן, וכי סכסוך זה הוא אשר הוביל ל"הורדתו" מן האוטובוס כאמור.
לסיכום, ראיתי לנכון לדחות את תביעתו של התובע בכל הנוגע ל"הורדתו" מן האוטובוס בקו מספר 401 מבני ברק לירושלים, ולקבל באופן חלקי את תביעתו, אך ורק ביחס לסירוב נהג הנתבעת להסיעו בקו מספר 422 מירושלים לבני ברק.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 250 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.
בשים לב לתוצאת ההליך אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק תחבורה (תת"ח) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבוא נגד הנאשמים הוגש כתב אישום המייחס להם את העבירות הבאות: אי הפעלת שירות סדיר, עבירה לפי תקנה 399(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961 (להלן: "תקנות התעבורה"); ולפי סעיף 62(1) וסעיף 68 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א - 1961 (להלן: "פקודת התעבורה"); סרוב להסיע, עבירה לפי תקנה 385א לתקנות התעבורה, ולפי סעיפים 62(1) ו- 68 לפקודת התעבורה; אי קיום חובת העלאת נוסע לאוטובוס, עבירה לפי תקנה 430 לתקנות התעבורה; ולפי סעיפים 62(1) ו- 68 לפקודת התעבורה.
בספרו "על סדר הדין בפלילים", חלק שני, מהדורה מעודכנת, תשס"ג- 2003, עמד המלומד קדמי על המשמעות המעשית של העדר הוכחה לכאורה בהאי לישנא: "המשמעות המעשית של העידר הוכחה לכאורה, בהקשר זה היא : כי אין בראיות שהוגשו לבית המשפט מטעם התביעה כדי לבסס הרשעה "אפילו יינתן בהן מלוא האמון, ויוענק להן מלוא המשקל הראייתי"; ועל-כן אין הצדקה לידרוש מן הנאשם להיתגונן, שאין לו בפני "מה" להיתגונן, וראוי לזכותו" (עמ' 1446).
מהודעתו של הנהג שנגבתה תחת אזהרה ביום 29.10.17, הוא מסר כי אמנם הוא לא זוכר את המקרה דנן אולם הוא ציין כי מדובר בתחנה שקיימת בה בעייתיות המקשה על העלאה והורדה של נוסעים "בתחנה הזאת יש בעייה, אי אפשר להיצמד למדרכה שם, רכבים תמיד חונים שם את המכוניות, יש במקום פח צפרדע של הערייה. אין לי סיבה לא להיצמד למדרכה, אני תמיד נצמד ועוזר לנכים, בתחנה הזאת אי אפשר להיצמד למדרכה אם רכבים מפריעים לתנועה" עוד מסר הנהג כי "זה אוטובוס קצר, אני יכול להכנס אבל אין אפשרות להיצמד למדרכה כשרכבים חונים במקום" הנהג מסר כי לא דיווח על כך לסדרן.
...
בנסיבות אלה, אני סבור כי דיי בראיות אלה כדי לחייב את הנאשם להשיב לאשמה על מנת לשמוע את גרסתו לראיות לכאורה שהובאו בפניי במהלך שמיעת פרשת התביעה.
סוף דבר אני דוחה את בקשת הנאשם לזכותו בשל הטענה כי אין להשיב לאשמה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

תביעה בסכום של 2,500 ₪, הגיש התובע כנגד הנתבעת- חברה המפעילה קו תחבורה ציבורית בין ערוני מספר 669, בטענה שהנהג סרב, שלא כדין, לאפשר לו להעלות לתא הנוסעים מזוודת "טרולי", קטנה, וכן בשל טענתו לביושו והשפלתו בפני נוסעים נוספים.
(ב)  מזוודות ומטענים אחרים יושמו במידת האפשר בסורג המיועד למטען, או במשטחים שבאוטובוס שאינם מעבר, או על גג האוטובוס אם הותקן לשם כך. (ג)   הנהג והכרטיסן רשאים לסרב להכניס עגלת ילדים לאוטובוס בגלל צפיפות הנוסעים בו, או משום שאין בו רחבה מתאימה.
חשיבות נוספת קיימת בכך שהתובע לא הצביע על הוראה חוקית כגון צו או הוראות כלשהן מאת משרד התחבורה שיש בו לעגן את טענתו לעניין זכותו לשאת את המזוודה עימו בתא הנוסעים.
...
לאור האמור, אני קובעת כי התנהלות הנתבעת בהקשר של הדרישה להעביר את המזוודה לתא המטען אינה חורגת מהוראותיו של הדין כי אם עולה בקנה אחד עימן.
לאור כל האמור, אני מוצאת לדחות את התביעה.
התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו