מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכות מגורים בדירת בני זוג לאחר גירושין

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר כניסתו של אילן לבית הסוהר בשנת 2009 לריצוי עונש מאסר שהוטל עליו, ולאחר גירושי בני הזוג בשנת 2014, הודיעה עמידר לעותרת כי היא לא תוכל להמשיך להתגורר בדירה.
יתר על כן, עמדת העותרת כי היה על עמידר ומשרד הבינוי והשיכון לעמוד על "זכויותיהם" ועל זכויותיה בדירה בגדרי ההליך שהתנהל בבית הדין הרבני (כאשר מיותר לציין כי לא עמידר ולא משרד הבינוי והשיכון היו צד לו), לאחר שויתרה – במערכת היחסים שבינה לבין אילן – על המגורים בדירה, אינה ברורה.
...
על רקע האמור, ולאחר שחרורו של אילן, בהחלטה מיום 3.5.2022 הורה בית הדין האזורי על פינוי העותרת מהדירה.
דין העתירה להידחות על הסף.
באשר לטענות העותרת בקשר להתנהלות משרד הבינוי והשיכון ועמידר בהליך בבית הדין הרבני, דין העתירה להידחות בהיעדר עילה.
העתירה נדחית.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בשנת 2000 , עת המנוחה והתובע כבר חיו יחדיו וניהלו משק בית משך 9 שנים, לאחר שחברת עמידר הציעה הנחות לזכאים לדיור צבורי ואיפשרה את רכישת הזכויות במקרקעין במחיר מופחת ועל פי זכאות, בני הזוג רכשו את זכויות המקרקעין בדירה, כאשר לאור זכאות המנוחה, הדירה נרכשה על שמה בלבד, חלקה באמצעות משכנתא (בסך 39,000 ₪) אותה שילמו במאמץ משותף וחלקה ממקורות כספיים משותפים שהיו לבני הזוג.
אין חולק כי המנוחה ובעלה לשעבר, אבי ילדיה (המנוח), התגוררו בדירת עמידר במסגרת שכירות סוציאלית, ובמסגרת הסכם הגירושין ביניהם, נותרה המנוחה להתגורר, לאחר הגירושין, עם ילדיה, לבדה, תוך ויתור אבי ילדי המנוחה על זכויות כלשהן בדירה.
ושוב אנו חוזרים להתנהלות בני הזוג, היתנהלות כספית, אשר חלק לא מבוטל ממנה היתנהל בכספי מזומן, ומיותר להגיד כי ללא כל תעוד על כך. רישום דירת המגורים על שם המנוחה בלבד נעשה משיקולים ברורים כי הדירה נרכשה מזכות היסטורית שלה בעצמה בחברת עמידר ויתכן כי אף משיקולים אחרים אליהם התייחסתי עוד קודם יחד עם זאת, עצם הרישום אין בו להעיד או להוכיח העדר שתוף בין בני הזוג או לשלול את זכותו של התובע בדירה.
...
בנסיבות אלו, מכל הנימוקים שפורטו בהרחבה, אני מורה כדלקמן: תביעת התובע בדבר היותו בבחינת "ידוע בציבור" של המנוחה, כמו גם כי בין הצדדים 21  היה שיתוף רכושי – מתקבלת.
ההתנגדות לצוואת המנוחה מיום 19/7/2018 – נדחית.
23  ניתן בזאת צו לקיום צוואת המנוחה מיום 27/10/2015 ואני קובע כי צוואה זו היא בת 24  תוקף.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

צ' נישא לאשה הסובלת מפיגור שיכלי ובני הזוג קיבלו סיוע בשכירות בדירת עמידר בבת ים. צ' נפרד מאישתו ובשנת 2007 בני הזוג התגרשו.
אף בפסק הדין משנת 2009 נכתב כי הדירה תרשם על שם הנתבע "היות ויש קושי ברשום הדירה ע"ש החסוי". כמו כן נרשם בפסק הדין כי ל-צ' הזכות להתגורר בדירה כל חייו וכי אם יאלצו למכור את הדירה, "כספי התמורה ישמשו את החסוי לצרכיו הוצאותיו ורווחיו". הסכמות אלו מלמדות כי צ' המנוח הנו הבעלים של הדירה וכי הרישום על שם הנתבע הנו טכני בלבד.
בנוסף, הנתבע מנמק את הסיבה מדוע יש לרשום את הדירה על שמו ולא על שם צ', בכך ש-צ' יוצא מידי פעם עם בנות זוג, והוא חושש כי מישהי "תתלבש לו על הדירה" (יצוין כי באותה העת צ' היה גרוש מאישתו והתגורר בדירה בגפו, ראו: תעודת גירושין של צ' משנת 2007, נספח 30 למוצגי הנתבע).
חזוק נוסף לכך, שהרישום הפורמלי אינו משקף את זכויות הבעלות בדירה, ניתן למצוא בטענת הנתבע, כי ככל ו-צ' היה ממשיך ומנהל את התביעה מולו, אותה הגיש טרם מותו, היה הנתבע מסכים כי הדירה תרשם על שם צ', תוך רישום הערת אזהרה לטובתו של הנתבע, כך שאחרי ש-צ' ילך לבית עולמו הדירה תועבר לנתבע בלבד וליורשיו (ראו: סעיף 72 לכתב ההגנה).
...
נוכח כל האמור, סוגיית המימון כלל אינה רלוונטית, ומכל מקום אף אם תתקבל טענת הנתבע כי מימן את רכישת הדירה מכספי חסכונות (מה שלא הוכח, כאמור), הרי שחלה בנסיבות העניין חזקת המתנה כמפורט לעיל, לפיה הכספים ניתנו ל-צ' המנוח במתנה, לצורך רכישת הדירה.
אשר על כן, אני מוצאת כי יש לקבל את התביעה, ולהצהיר כי על אף רישום הבעלות בדירה על שם הנתבע, הזכויות בדירה היו שייכות בפועל ל-צ' המנוח, ומשכך הדירה הינה חלק מעיזבונו, ותירשם לפי צו הירושה.
לפיכך, אין בידי להיעתר לו במסגרת תביעה זו. בשים לב לכך שהצדדים ביקשו בהסכמה שלא לקיים הליך הוכחות, הנתבע יישא בתשלום הוצאות התובעת על הצד הנמוך בסך 5,000 ₪, שישולמו תוך 30 יום מהיום.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינה של העתירה החלטת ועדה מיוחדת בעיניין דיור צבורי מיום 22.11.23 לעניין הזכות למגורים בדירה ציבורית שבה התגוררו העותר והמשיבה 3 גרושתו לאחר הגירושים ופירוד בין בני הזוג (להלן: "החלטת הוועדה המיוחדת").
...
בנוסף, כנטען על-ידי ב"כ המדינה סוגיה זו כבר נדונה בעתירה הקודמת ולא נמצא לנכון על-ידי כב' השופטת נחליאלי חיאט להיעתר לבקשת העותר בעניין זה. מקובלת עלי טענת ב"כ המדינה כי בעתירה שלפני שעניינה החלטת הועדה המיוחדת בעניין דיור ציבורי, אין מקום לשמיעת עדויות שלא נשמעו בפני הועדה מיוחדת שהיא הגורם המקצועי המוסמך להכריע בעניין, בשים לב אף לאופיו של ההליך המנהלי ואופן בחינת ההחלטות המתקבלות על-ידי הרשות.
תוצאה הבקשה נדחית.
העותר ישלם הוצאות בסך 1,000 ₪ לכל משיב שהגיש תגובה לבקשה, המשיבה 1 והמשיבה 3, שישולמו תוך 30 ימים ללא קשר לתוצאות ההליך.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עתירה נגד החלטת הועדה המיוחדת של משרד הבינוי והשיכון (להלן – "הועדה" או "הועדה המיוחדת"), מיום 6.7.23, במסגרתה הוחלט כי דירת דיור צבורי בה גרו העותר והמשיבה 2 (להלן – "המשיבה"), במשך שנים כאשר הם היו נשואים, תשמש את המשיבה לאחר שבני הזוג נפרדו ולאחר מכן התגרשו.
סעיף 3א(ב)(1) לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח – 1998 קובע לעניין זה כי: "השר (שר הבינוי והשיכון) יקבע הוראות לעניין הזכות למגורים בדירה ציבורית שבה מתגוררים בני זוג, בעת פירוד, שיבטיחו ככל הניתן את טובת ילדי בני הזוג, תוך איזון ראוי בין טובתם לבין זכותו למגורים בדירה ציבורית של בן זוג עם מוגבלות, אם קיימת". בהמשך לכך הותקנו תקנות זכויות הדייר בדיור הצבורי (הוראות לעניין הזכות למגורים בדירה ציבורית בעת פירוד), תשע"ה-2014.
...
רשויות הרווחה התרשמו שטענות המשיבה מהימנות, וכי הגם שהמשיבה תרמה את חלקה לקשיים שידעו בני הזוג, הרי שבסופו של דבר הפחד שלה מהעותר הוא אמיתי ומהימן.
במצב דברים זה, בהינתן שהשיקול שעניינו הפעלת אלימות מצד אחד מבני הזוג הוא שיקול רלוונטי להחלטת הוועדה, ובהינתן התרשמות שירותי הרווחה ממהימנות טענות המשיבה וילדיה, לא שוכנעתי כי נפל פגם בהחלטת הוועדה, אשר יכול להצדיק את התערבות בית המשפט.
אשר על כן, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו