בהקשר זה נטען כי בדיון שנערך בבית משפט קמא ביום 30.11.2022 נקבע כי ההליכים שהמבקשים הם צד להם – תביעת הפינוי והתביעה להחלפת מנהל העזבון – יאוחדו עם הליך חלוקת העזבון; וכי כל עוד לא תנתן הודעה אחרת, לא תינקט פעולה כלשהיא בנוגע למקרקעין, השמוש בהם, הזכויות בהם, חלוקתם ותביעה לגביית כספים מצדדים שלישיים, בטרם תוגש הודעה לבית המשפט ויתקיים דיון בעיניין.
יתרה מכך, דוקא הפסיקה עליה נסמכו המבקשים לפיה משטרם נרשמו זכויות מי מהיורשים במקרקעין אין להם זכות בחלק מסוים בעזבון, מובילה למסקנה שאין תוקף לאותו הסכם מכר נטען, גם ללא כל צו מניעה.
זאת מאחר שהכלל הבסיסי הוא שהזכות הקניינית נסבה כלפי נכס ספציפי ולא אגד נכסים.
...
לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה (השופטת י' קראי-גירון) מיום 4.11.2023 בת"א 54183-03-15, בה נעתר בית המשפט לבקשת המשיבים 39-38 וקבע כי על המבקשים לשלם דמי שימוש זמניים בגין השימוש שלהם בחלקים מחלקת המקרקעין נושא הבקשה שבכותרת.
טענות הצדדים בבקשת רשות הערעור
המבקשים טענו כי הסעד הזמני שניתן על-ידי בית משפט קמא משנה את המצב הקיים וכי הוא מנוגד לפסיקה לפיה יש להיעתר לסעד שכזה רק במקרים קיצונים וחריגים וכאשר הנזק אינו ניתן לתיקון באמצעות פיצוי כספי הולם.
מסקנה זו מתחזקת לנוכח סעיף 33 לחוק המקרקעין, הנמצא גם הוא תחת פרק ה' העוסק בשיתוף במקרקעין.
לאור המסקנה אליה הגעתי, אין צורך להכריע במחלוקת הנוגעת לשאלה האם עניינה של התביעה הראשונה הוא בפירוק שיתוף במקרקעין או בחלוקת עיזבון, שאז לשיטת המבקשים לא חל סעיף 44 לחוק המקרקעין.
סוף דבר; נוכח כל האמור, הערעור מתקבל והחלטת בית המשפט המחוזי נושא הבקשה דנן – מבוטלת בזאת.