בחוזה השכירות שבין המושב והמינהל נקבע, כי במקרה של שינוי ייעוד המשבצת או חלק ממנה, על ידי תכנית או על פי כל דין, יהיה המינהל רשאי להביא את תקופת השכירות לידי סיום מוקדם, ולהחזיר לעצמו את החזקה, וכי המושב יהיה זכאי לפצוי, ששיעורו ייקבע ע"י ועדת הפיצויים המתמנית על פי החלטות מועצת מקרקעי ישראל.
בחר החוכר לקבל חכירה של חלק מהקרקע כאמור, יבוטל חוזה החכירה החקלאי, הקרקע תוחזר בשלמותה למינהל, ולאחר שינוי הייעוד, ייחתם עם החוכר או מי מטעמו הסכם פיתוח לחוזה חכירה מהוון ב- 91% בלא תמורה, לגבי החלק מהקרקע המפורט לעיל".
שהרי ברור שכל עוד שולח המינהל אל המושב התראות בדבר ביטול הזכות לקבלת פיצוי בהתאם להסכם הפצוי (מכתב 27/6/07), או הודעות לפיהן המושב איננו זכאי לפצוי בקרקע (מכתב 17/10/07), ברור שאין כל טעם, מבחינת המושב, להגיש ערעור על השומה.
...
באשר להמלצת השמאי מטעם בית המשפט כי המושב ישלם בפועל את עלויות הפיתוח בהתאם לשיטת חוקי העזר עם התאמה לסכום הכולל של לנדקו, או, במלים אחרות, כי המושב ישלם בפועל את הוצאות הפיתוח העודפות, אינני מקבל המלצתו זו, שכן, הסכם הפיצוי בקרקע קובע בצורה ברורה מהם החיובים הכספיים המוטלים על המושב, ולא ניתן להטיל עליו חיובים שאינם מעוגנים בהסכם.
אני מקבל את טענת המושב כי הוראות ההסכם ברורות, וכי אין כל דרך להטיל על המושב לשלם את "הוצאות הפיתוח העודפות", מעבר להוצאות הפיתוח, שנקבע שעליו לשלם לפי חוקי העזר, ומעבר לחלקו בעלות המחלף, בהתאם להוראות ההסכם.
]
לסיכום, אני מקבל את התביעה, ומצהיר כי המושב (המבקש) זכאי לקבל מהמינהל (המשיב) פיצוי נוסף של 219 יחידות דיור בבניה רוויה באזור מגורים ג' שבתכנית לד/מק/1/8100 שבתחום העיר לוד, וזאת בנוסף לתשלום האיזון (ככל שלא שולם עד כה) בסך 1,460,410₪, כמפורט בהסכם הפיצוי.