"לכאורה משמעות הדברים היא, כי כל עוד לא נרשמה תכנית האיחוד והחלוקה במירשם המקרקעין לא תוכל התובעת לתבוע את פירוק השתוף במיגרש. נראה בעליל, כי תוצאה זו איננה רצויה, וזאת לאור מגמת המחוקק לעודד פירוק שתוף במקרקעין, על מנת לעודד ניצולם ופיתוחם היעיל של מקרקעין, כאמור לעיל. הותרת שותפויות על כנן מתוך נימוקים פורמליים נוגדת כוונה זו של המחוקק, וגורמת לסיכול האפשרות לפתח מקרקעין באופן יעיל במשך שנים. דוגמא לכך ניתן לראות במקרה דנן, כאשר התכנית קיבלה תוקף בשנת 1995, ולמרות זאת טרם נרשמה בחלוקה מחדש במירשם המקרקעין. נראה, כי התוצאה הרצויה במקרה זה היא להתיר את פירוק השתוף ולא למנוע אותו מחמת שיקולים פורמליים גרידא. זאת כמובן לכשיוכח, כי היתקיימו כל התנאים הנזכרים בחוק."
" אמנם בסעיף 7(ב) לחוק נקבע, כי עיסקה שלא נגמרה ברשום אינה מעניקה זכות קניינית, אלא זכות אובליגאטורית בלבד. נראה כי אין להסיק מכך דבר לגבי הנדון דידן. במקרה של חלקה תכנונית שנוצרה בתכנית איחוד וחלוקה, הרי שגם בטרם נרשמה אותה תכנית במירשם המקרקעין, לבעלי הזכויות בחלקה התכנונית החדשה יש זכויות קנייניות רשומות במקרקעין, הנובעות מזכויותיהם בחלקות המקוריות, הרשומות במירשם המקרקעין. זכויות קנייניות אלו מתורגמות בתכנית האיחוד והחלוקה לזכויות בחלקה התכנונית שיצרה אותה תכנית. כשם ששיתוף בזכויות בחלקות המקוריות ניתן היה לפירוק, כך גם יש להתיר את פירוק השתוף החדש, שנוצר בתכנית האיחוד והחלוקה. העתקת הזכויות עפ"י תכנית האיחוד והחלוקה אין בה כדי לשנות מזכויות הבעלים."
הנתבעים טוענים כי בית המשפט זה נעדר סמכות עניינית לידון בתובענה, הואיל ומדובר, לטענתם, בפרוק שתוף בזכויות לפי חוק המיטלטלין, התשל"א- 1971.
...
סבורני, כי נוכח הוראות פסה"ד אהרונוב , וחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, יש להגביל את תחולתו של פס"ד קדמאני לאותן נסיבות בהן הזכויות העומדות לפרוק וחלוקה נובעות מחוק המקרקעין ועל פיו בלבד.
לאחר עיון בטיעוני הצדדים מקובלת עלי עמדתו של התובע.
אני מקבל את טיעונו כי כאשר המדובר בזכויות תכנוניות, קרי זכויות שמקורן בהוראות החוק המדובר בזכויות במקרקעין.