כמו כן הפנה כאמור ב"כ הנתבעת 20 לפסיקה הקובעת כי חלה חובה על מי שהתקשר עם מוכר זכויות ליידע את יורשי אותו מוכר במקרה שהמוכר נפטר, על קיומן של זכויותיו והרוכש אינו רשאי להניח כי יורשי המוכר יודעים על העסקה שערך עם אותו מוכר, וכי חלה עליו גם החובה לרשום הערה מתאימה בגין התקשרותו וכי הפרת חובה זו עשויה להחשב כחוסר תום לב שיש בו כדי לשלול את זכותו של אותו מתקשר אל מול מי שביצע עסקה נוגדת עם יורשי המוכר.
כפי שנקבע בע"א 189/95 בנק אוצר החייל בע"מ נ' מזל אהרונוב פ"ד נג(4) 199,254 (להלן –"ענין אהרונוב"):"מסקנתי היא כי עסקה למכר (מקרקעין או מיטלטלין) מעניקה לקונה זכות שביושר בנכס, זכות זו היא מעין זכות קנין. היא פועלת כלפי כל אדם, למעט קונה בשוק הפתוח או קונה (שני) מהמוכר שרכש בעלות בהיותו בתום לב".
עוד נקבע כי "הלכה היא איפוא כי אי רישומה של הערת אזהרה – כשהיא לעצמה – לא תסיג זוכה ראשון לאחור, וידו של זוכה ראשון תהא על העליונה – כלפי זוכה שני – גם אם לא רשם לזכותו הערת אזהרה והכל כהוראת סעיף 9 לחוק המקרקעין" (שם, עמ' 279 בפסק דינו של השופט חשין).
כמצוין בענין סולימאן לעיל, הבסיס לגישה זו הנו האמור בע"א 2643/97 גנז נק בריטיש וקולוניאל חברה בע"מ, פ"ד נז(2) 385, 402 (2002) (להלן – "עניין גנז"), שם נקבע חריג לדרישות הקבועות בסעיף 9 ובפסיקה מאוחרת הובהר כי "על פי סעיף זה, בתחרות בין התחייבויות סותרות, עדיפה זכותו של הקונה הראשון בזמן, אך אם פעל הקונה השני בתום לב, נתן תמורה והשלים את העסקה ברשום במירשם המקרקעין, זכותו תגבר. בפסק הדין בעיניין גנז נקבע חריג לכלל זה, ולפיו אם הפר הקונה הראשון את חובתו להפעיל את זכותו בתום לב, והוא נימנע מלרשום הערת אזהרה למרות שלא היתה לו כל מניעה לעשות כן, עשויה לגבור זכותו של הקונה השני בזמן על אף שלא השלים את העסקה ברשום. הגיונה של ההלכה טמון בכך שהמנעות מרישום הערת אזהרה מהוה הפרה של חובת תום הלב של הקונה הראשון, שכן בשל מחדלו זה נוצרה התשתית ל'תאונה המשפטית' ולעסקאות הנוגדות... " (ע"א 8609/15 עמאר מוסטפא נ' המועצה המקומית דלית אל כרמל, פסקה 8, 3.5.17).
...
כמו כן אני קובע כי זכאותה של המנוחה נסרה לרישום האמור גוברת גם על זכותה הרשומה של הנתבעת 20, ובהתאם אני מורה על ביטול רישום הזכויות שבוצע ביום 24.4.13 (שטר מס' 12807/2013/1) של 5/36 חלקים בחלקה על שם הנתבעת 20.
לאחר ביטול הרישום על שם הנתבעת 20, אני מורה להעביר מחלקו הרשום של כל אחד מהנתבעים 12-17 את החלק היחסי הנדרש בכדי לרשום על שם המנוחה נסרה 2500/16772 חלקים מזכות הבעלות (כ- 416.6 חלקים מכל אחד מהנתבעים 12-17) ולרושמו על שם המנוחה נסרה.
לאור קבלת תביעת התובעים יש לכאורה מקום לפסיקת הוצאות משמעותיות לטובתם, אך במקרה שלפנינו לאור השיהוי המהותי הקיים בכל מקרה בהגשת התביעה אשר גרם להתארכות ולהגברת הקושי שבניהול ההליכים, ובשים לב להערכתי הנמוכה ביחס למהימנות עדות התובע 3, מצאתי לנכון לפסוק לחובת הנתבעים הוצאות על הצד הנמוך ובהתאם אני מחייב את הנתבעים 12-17 ו - 20 ביחד ו/או לחוד לשלם לתובעים הוצאות משפט לרבות שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 8,000 ₪.