כן נקבע כי המשיבה חבה למבקש תשלומים שונים בגין תקופת העסקתו אצלה, ובכלל זאת דמי הודעה מוקדמת ודמי הבראה, שיש לחשבם בהתאם לותק שצבר המבקש במהלך כל תקופת עבודתו במקום העבודה, לרבות תקופת העבודה בחברה שבפרוק.
במקרה כזה מחויב המעסיק המחליף בתשלום פצויי פיטורים לעובד בגין תקופת העסקתו על ידו בלבד (גם אם משך תקופה זו לכשעצמו אינו מקנה לעובד זכאות לפצויי פיטורים).
לקביעה דלעיל משנה תוקף בנסיבות בהן לא נפרשה בבית הדין האיזורי תשתית עובדתית מתאימה ולמשיבה נגרם היזק ראייתי של ממש בכל הקשור לסוגיות העובדתיות הכרוכות במימוש זכויותיו של המבקש כלפי החברה שבפרוק, בנסיבות בהן גם המבקש לא חלק על זכאותו לקבלת פצויי פיטורים מהחברה שבפרוק בגין תקופת עבודתו בה (ובין היתר: האמנם לא שולמו למבקש פצויי פיטורים על ידי החברה שבפרוק; האם הגיש המבקש הוכחת חוב עם היקלעותה של החברה להליכי פירוק בשנת 2015 – ואם לא, מה משמעות הדבר, וכיוצא באלה היבטים עובדתיים).
...
לאחר הגשת הבקשה ניתנה ביום 4.11.2020 החלטת בית הדין לפיה דין בקשת רשות הערעור בעילה הפנסיונית להידחות משום שטיעוני המבקש בה מהווים הרחבת חזית ביחס לטיעוניו בבית הדין האזורי, ואף הסכום הנתבע בבבקשה שונה מן הסכום שנתבע בכתב התביעה ואינו מבוסס.
דיון והכרעה
לאחר בחינת פסק הדין, טענות הצדדים בכתב ובעל פה בדיון שנערך בפנינו וכלל חומר התיק, הגענו למסקנה לפיה בנסיבות המיוחדות של העניין, כפי שיפורטו להלן, דין הבקשה להידחות מבלי שנידרש לסוגיה האם אכן נפלה טעות בפסק דינו של בית הדין האזורי.
איננו מוצאים לנכון לפיכך להיעתר לבקשה למתן רשות ערעור בגדרה יבחן המצב המשפטי שקדם לתיקון סעיף 33 לחוק, מבלי שאנו נדרשים לקבוע אם התיקון חולל שינויים בדין אם לאו.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית מטעמים דיוניים.