בתגובתם המקדמית טענו המשיבים 1, 2 ו-4 (משרד התחבורה, משרד האוצר ונציבות שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות) (להלן: משיבי המדינה), כי "דין העתירה להדחות על הסף, בהעדר כל תשתית עובדתית הנדרשת לצורת בחינת הסוגיה דנן, ומאחר שטענות העותרות לפגיעה לכאורה הן השערות גרידא". עוד טענו משיבי המדינה, כי מאחר שהפיילוט מצוי בשלב התחלתי, כאשר במידת הצורך יֵעשו בו שינויים, "הסוגיה ממילא אינה בשלה להכרעה". בנוסף טענו, כי דין העתירה להדחות גם לגופה, שכן "השרות הניסיוני דנן מקיים את דרישת החוק בדבר הנגשתו", וההחלטה על אודות קיום ה'פיילוט' היא "סבירה ביותר ומצויה בלב שיקול הדעת המקצועי הרחב המסור למשרד התחבורה". בהמשך, בתגובה משלימה מיום 2.6.2020 טענו משיבי המדינה, כי מאז הגשת העתירה ננקטו על-ידם כמה וכמה צעדים לשפור השרות המוצע לאנשים עם מוגבלות, ביניהם: הארכת שעות העבודה של כלי רכב מונגשים, שינוי האלגוריתם כך שיעניק קדימות לבקשות נסיעה בכלי רכב מונגשים, ורכישת רמפות ניידות המסייעות בהעלאת והורדת נוסעים המתניידים בכיסא גלגלים.
בעקבות דיון שקיימנו בעתירה, ביום 8.6.2020, החלטנו כך: "בהנתן העידכון המעודד שפורט על ידי משיבי המדינה בתגובה המשלימה ומתוך הבנה כי כל הגורמים הנוגעים בדבר ימשיכו להיות קשובים לצרכיהם של בעלי מוגבלות במהלך הפיילוט נושא העתירה ויגלו נכונות לערוך גם בהמשך שיפורים והתאמות בשירות הגמיש באופן שיאפשר לבעלי המוגבלות נגישות לשירות האמור, אנו מורים בשלב זה כי המשיבים יגישו הודעה מעודכנת לא יאוחר מיום 15.11.2020 באשר להתקדמות הפיילוט בכל הנוגע לסוגיית הנגישות נושא העתירה ולאחר קבלתה יוחלט על המשך הטיפול בעתירה".
בהודעת עידכון מיום 14.12.2020, לאחר ארכה שנתבקשה, מסרו משיבי המדינה כי חלה היתקדמות נוספת במגמות השיפור שעליהן דווח בהודעה הקודמת, ובמקביל גם נרשמה עלייה ניכרת במספר הזמנות הנסיעה בכלי רכב נגישים.
אוסיף ואדגיש, את המובן מאליו: החתירה להנגשה של התחבורה הציבורית היא יעד חברתי חשוב שמבטא הגנה על זכויות של אנשים עם מוגבלות מתוך הכרה בעיקרון השויון ובכבוד האדם.
...
בתגובתם המקדמית טענו המשיבים 1, 2 ו-4 (משרד התחבורה, משרד האוצר ונציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות) (להלן: משיבי המדינה), כי "דין העתירה להידחות על הסף, בהיעדר כל תשתית עובדתית הנדרשת לצורת בחינת הסוגיה דנן, ומאחר שטענות העותרות לפגיעה לכאורה הן השערות גרידא". עוד טענו משיבי המדינה, כי מאחר שהפיילוט מצוי בשלב התחלתי, כאשר במידת הצורך יֵעשו בו שינויים, "הסוגיה ממילא אינה בשלה להכרעה". בנוסף טענו, כי דין העתירה להידחות גם לגופה, שכן "השירות הניסיוני דנן מקיים את דרישת החוק בדבר הנגשתו", וההחלטה על אודות קיום ה'פיילוט' היא "סבירה ביותר ומצויה בלב שיקול הדעת המקצועי הרחב המסור למשרד התחבורה". בהמשך, בתגובה משלימה מיום 2.6.2020 טענו משיבי המדינה, כי מאז הגשת העתירה ננקטו על-ידם כמה וכמה צעדים לשיפור השירות המוצע לאנשים עם מוגבלות, ביניהם: הארכת שעות העבודה של כלי רכב מונגשים, שינוי האלגוריתם כך שיעניק קדימות לבקשות נסיעה בכלי רכב מונגשים, ורכישת רמפות ניידות המסייעות בהעלאת והורדת נוסעים המתניידים בכסא גלגלים.
בעקבות דיון שקיימנו בעתירה, ביום 8.6.2020, החלטנו כך: "בהינתן העדכון המעודד שפורט על ידי משיבי המדינה בתגובה המשלימה ומתוך הבנה כי כל הגורמים הנוגעים בדבר ימשיכו להיות קשובים לצרכיהם של בעלי מוגבלות במהלך הפיילוט נושא העתירה ויגלו נכונות לערוך גם בהמשך שיפורים והתאמות בשירות הגמיש באופן שיאפשר לבעלי המוגבלות נגישות לשירות האמור, אנו מורים בשלב זה כי המשיבים יגישו הודעה מעודכנת לא יאוחר מיום 15.11.2020 באשר להתקדמות הפיילוט בכל הנוגע לסוגיית הנגישות נושא העתירה ולאחר קבלתה יוחלט על המשך הטיפול בעתירה".
בהודעת עדכון מיום 14.12.2020, לאחר ארכה שנתבקשה, מסרו משיבי המדינה כי חלה התקדמות נוספת במגמות השיפור שעליהן דווח בהודעה הקודמת, ובמקביל גם נרשמה עלייה ניכרת במספר הזמנות הנסיעה בכלי רכב נגישים.
לאחר עיון בעתירה, ולמקרא הודעות העדכון והתגובות, באתי לכלל מסקנה, כטענת משיבי המדינה, כי העתירה מיצתה את עצמה במתכונתה הנוכחית, ודינה להימחק.
ת
השופטת ד' ברק-ארז:
אני מסכימה עם חברי השופט נ' סולברג כי נוכח השינויים הרבים שחלו מאז החל ההליך את דרכו, ובהינתן ההתקדמות שהושגה בשלב זה, דין העתירה להימחק.