זאת, כיוון שעל פי תקנון עובדי הוראה (להלן – התקנון) זכאים עובדי הוראה ליגרור ימי מחלה ממעסיק קודם, בתנאים שנקבעו בתקנון.
ביום 7.4.2020 אישרה המועצה, על גבי טופס האישור הקבוע בתקנון, כי במועד סיום עבודתו של המערער במועצה עמדו לזכותו 322.9 ימי מחלה שלא נוצלו.
מקובלת עלינו איפוא קביעת בית הדין לפיה "חובת המכללה לשלם את דמי המחלה היא חובה עצמאית ואין במחדלי המועצה כדי להצדיק את אי ביצוע התשלום כלפי התובע". הדברים אושרו גם על ידי משרד החינוך בעמדה שמסר ולפיה "עובד זכאי לנצל ימי מחלה ולקבל שכר בעת מחלתו (לפי משכורתו במועד ניצול ימי מחלה), מבלי שייגרמו עיכובים בשל מחלוקות בין המעסיקים השונים". מנגד, המועצה הכבידה על ההליך כאשר העלתה טענות, שנדחו, כנגד האישור שמסרה בידי העובד.
...
סוף דבר - חיוב המועצה לשלם למכללה, בהתאם לסעיף 30(ב) לפסק הדין, מבוטל בזאת.
לנוכח התוצאה, מצאנו ממש גם בטענת המועצה כנגד סכום ההוצאות בו חויבה בהליך.
מקובלת עלינו אפוא קביעת בית הדין לפיה "חובת המכללה לשלם את דמי המחלה היא חובה עצמאית ואין במחדלי המועצה כדי להצדיק את אי ביצוע התשלום כלפי התובע". הדברים אושרו גם על ידי משרד החינוך בעמדה שמסר ולפיה "עובד זכאי לנצל ימי מחלה ולקבל שכר בעת מחלתו (לפי משכורתו במועד ניצול ימי מחלה), מבלי שייגרמו עיכובים בשל מחלוקות בין המעסיקים השונים". מנגד, המועצה הכבידה על ההליך כאשר העלתה טענות, שנדחו, כנגד האישור שמסרה בידי העובד.