הנתבעות, חברות בע"מ, אשר בזמנים הרלוואנטיים לתביעה, היו קבלן ו/או יזם הבנייה, ובין היתר בנו את הדירה נשוא התביעה.
סה"כ ניזקי התובע: הוצאות משפט בסך של 7,134 ₪ ( חוו"ד מומחה התובע- 1,900 ₪, אגרות בימ"ש - 1,734 ₪, שכ"ט מומחה ביהמ"ש- 3,500 ₪) , בנוסף סך 87,745 ₪ ( ליקויים - 22,745 ₪, עוגמת נפש – 50,000 ₪, דיור חלופי, אפסון וניקיונות – 15,000 ₪
ב"כ הנתבעות בסיכומיו, טוען כי בגין ליקויי הבנייה, וככל שיהיה חיוב בעיניין, הנתבעות עומדות על זכותן לתקן את הדרוש תיקון, על פי חוות דעת מומחה ביהמ"ש, או לחלופין להפחית באופן משמעותי מעלות חוות הדעת , נוכח היתנהגות התובע וחוסר שתוף הפעולה מצדו, וכאשר ההסדר שקבע המחוקק בחוק המכר (דירות) , הנו של זכות וחובה לתקן, ולא של פיצוי כספי.
בקשר למשלוח הודעות ספם, נטען כי לא רק שהתובע נתן הסכמה מפורשת לשליחת הודעות שיווקיות , בין היתר במסגרת הסכם המכר, אלא שהתובע אף נרשם מיוזמתו , מס' פעמים, לקבלת פרטים ומידע שיווקי על פרויקטים של הנתבעת 1.
הפצוי שנפסק בעניינינו הנו בגין ליקויי בניה בדירה שהיא מושכרת, ושבפועל התובע אינו מתגורר בדירה כלל, ואולם עדיין לבית המשפט שיקול דעת לפסוק פיצוי מסוים בשל עגמת נפש, ובהקשר תביעת הליקויים, וההתנהלות הכוללת בעיניין, שמתקבלת בחלקה בנסיבות כאן, ולאחר עיון בכלל החומר, אני קובע בהקשר זה, פיצוי לתובע בגין עוגמת נפש ובסך של 5,000 ₪ .
...
לטענת הנתבעות, דין התביעה להידחות.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.
אני מחייב את הנתבעות , ביחד ולחוד , לשלם לתובע בגין הליקויים סך 22,745 ₪ , צמוד ונושא ריבית כחוק , החל מ 19.1.20 (מועד עריכת חוו"ד המומחה ) ועד לתשלום בפועל.
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע בגין הוצאות דיון ושכ"ט עו"ד סך של 9,000 ₪, צמוד ונושא ריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום בפועל.