את עירעורו הגיש המערער באמצעות בא כוחו, עוה"ד יואב ברקאי, הטוען כי ניתן להרחיב את מעגל הזכאים לפי חוק ההטבות, וכי ההסכם המצויין בסעיף 3(א)1(ב) לחוק ההטבות (דהיינו, ההסכם מיום 9.10.92 בין שר האוצר של גרמניה לבין ועידת התביעות), מאפשר למערער לחסות בצל חוק ההטבות, וכי הרשות השופטת רשאית לעשות כן לפי תבחינים שיש לצקת בהם מתוך מצפונה של הרשות השופטת וערכיה של מדינת ישראל, תוך הדגשה שהרשימות והקריטריונים שבהסכם משתנים מעת לעת.
בית המשפט העליון חזר וקבע ב-רע"א 2408/12 פלונית נ' הרשות לזכויות ניצולי השואה (מיום 2.4.13), כי לצורך הוכחת זכות לפי חוק ההטבות, יש להוכיח שהייה במחנה מוכר וכי ההכרה ניתנה למחנות ולגטאות המוכרים בלבד (שם, בפסקה י"ב):
"עם כל האהדה למבקשת ולכל מי שעבר תקופה איומה זו בתולדות עמנו, אין בידי להעתר למבוקש. חוק ההטבות אינו קובע כזכאים את כלל ניצולי השואה, אלא את מי שהיו במחנות רכוז, בגטאות ובמחנות שבהם עבדו עבודת פרך; כותרת סעיף 3 היא "הטבות לניצול שואה ששהה במחנה רכוז, בגטו או במחנה שיעבדו בו עבודת פרך", וסעיף 3(א)(ב) מדבר על מי ש"שהה במחנה או בגטו שהוכר.
ב"כ המשיבה אף ציין כי:
"מבירור שערכנו מול היועץ המשפטי של ועידת התביעות הצהרת הכוונות האלה היא בגדר הצהרת כוונות..." (עמ' 3 לפרוט').
...
הערעור שבפניי הוא על פסק דינה של ועדת הערר לפי חוק נכי רדיפות הנאצים, התשי"ז-1957, שליד בית משפט השלום בחיפה (בראשות כב' השופט מר אהרון שדה) מיום 9.7.2013, בתיק ו"ע 42298-06-13, לפיו נדחה הערר שהגיש המערער מר יוסף נעים (להלן: "המערער") על החלטת המשיבה שדחתה את בקשתו של המערער לקבלת קצבה חודשית לפי חוק ההטבות לניצולי שואה, התשס"ז-2007.
בהִעדר כל ראיה חדשה (בניגוד כאמור למקרה של אנטולי חסוב), ומשנותרת בעינה קביעתה של הועדה לפיה לא הוכחה גִרסתו של המערער, ומשלא הוכחה שהייה בגטו מוכר, אין מנוס מן המסקנה שלא נפלה כל שגגה בפסק דינה של הועדה.
סבורני, שאין די באמור לעיל כדי להביא לקבלת הערעור.
מכאן, שאין מנוס מלהורות על דחייתו של הערעור, וכך אני מחליט, ובנסיבות הענין לא יהא צו להוצאות.