מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות נבחנים לקבלת תוצאות מבחני מיון והשמה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נקבע כי "במנותק ממבחן הרלבנטיות, לכל מישתתף במיכרז/הליך איתור הזכות לקבל את כל המסמכים הקשורים בו, ככל שאין נסיבות המצדיקות המנעות מכך, ובכלל זה ראיון, נקוד, תוצאות מבחני השמה וכן את פרוטוקול הועדה הכולל את הדיון במועמדים וההחלטה תוך השחרת פרטי המועמדים האחרים ופרטים זהים לגביהם". לאחר מכן פנה בית הדין הארצי ושרטט את השיקולים לגבי מבחן הרלוואנטיות, בהיבט הצר ובהיבט הרחב.
לגבי ההיבט הצר נפסק: "עיון במסמכים הנוגעים למשתתפים אחרים בכלל ולזוכה בפרט, כפוף למבחן הרלבנטיות בהיבט הצר. כלומר על התובע להראות קשר לכאורה בין המידע המבוקש לבין עילת התביעה. יש לבחון האם יש במסמכים הנזכרים כדי לבסס עילת התביעה, וכיצד הם יכולים לתרום ליעילות ההליך המשפטי." ועוד נפסק: "מקום בו מועלית טענה שלא ניתן לומר עליה כי היא משוללת יסוד, ראוי כי יינתן לאנטרס הגילוי עדיפות תוך מיזעור הפגיעה בפרטיות המשתתפים האחרים." לגבי ההיבט הרחב של מבחן הרלוואנטיות נפסק: "לעניין האיזון הנידרש במבחן הרלבנטיות בהיבטו הרחב יש לקחת בחשבון את השיקולים הבאים:
להלן היתייחסות לכל אחד מקבוצות המסמכים שגילויים התבקש: א. אין מניעה לגלות מסמכים הנוגעים ישירות למבקש, כגון תוצאות מבחן ההתאמה שעבר על ידי מכון המיון מטעם המשיבה, וכן כל דו"ח, חוו"ד מקצועית או נתון אחר שהיה בפני הועדה (סעיף ה' לבקשה).
...
אם במהלך הישיבות הנ"ל נדונו מועמדויות של מועמדים אחרים, ימחק כל פרט מזהה לגבי מועמדים אלה, לרבות – שם, מספר ת.ז., כתובת, מקומות עבודה, שמות ממליצים וכיו"ב. ה. פרוטוקול של כל דיון שהתקיים בדירקטוריון ובוועדת משאבי אנוש של הדירקטוריון בנוגע להליך האיתור – לא מצאנו בבקשה נימוקים לגילוי מסמכים אלה, מעבר לטענות כלליות בנושא גילוי מסמכים בהליכי איוש משרה.
בשקלול כל אלה ובשים לב לנוסח הגורף של הבקשה בסעיף זה, היא נדחית.
סוף דבר – הנתבעת תגלה לתובע את המסמכים הבאים: מבחן התאמה, מבחן אמינות, טבלת ניקוד שניתן לתובע בקריטריונים הקשיחים וכן פרוטוקלים של ועדת האיתור מהתאריכים: 11.3.20, 25.3.20, 29.3.20 ו – 23.4.20 – במחיקת כל פרט מזהה לגבי מועמדים אחרים, לרבות – שם, מספר ת.ז., כתובת, מקומות עבודה, שמות ממליצים וכיו"ב. בהתחשב במועד ההוכחות, הגילוי יבוצע עד יום 14.9.20.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האוניברסיטה הסכימה להעביר את הפרוטוקול של סיכום תהליך המיון לתפקיד אחראי טכני במעבדת הוראה בביה"ס לרפואת שיניים, תוך השחרת הפרטים המתייחסים לכל המועמדים פרט למי שהתקבלה לתפקיד בשני הסבבים ולד"ר רונן.
לאחר שבחנו את טענות הצדדים, אנו מורים כי על האוניברסיטה להעביר לעיונו של בית הדין בלבד את תיק המיכרז המלא (בשני הסיבובים).
נקבע כי: "במנותק ממבחן הרלבנטיות, לכל מישתתף במיכרז/הליך איתור הזכות לקבל את כל המסמכים הקשורים בו, ככל שאין נסיבות המצדיקות המנעות מכך, ובכלל זה ראיון , נקוד, תוצאות מבחן השמה וכן את פרוטוקול הועדה הכולל את הדיון במועמדים וההחלטה תוך השחרת פרטי המועמדים האחרים ופרטים זהים לגביהם". בית הדין הארצי נתן החלטה לגבי מסמכים ספציפיים לאחר עיון בתיק המיכרז ולאחר איזון הנידרש בין מבחן הרלבנטיות בהיבט הצר ובהיבט הרחב לבין פגיעה בפרטיות משתתפים אחרים.
...
לאחר שבחנו את טענות הצדדים, אנו מורים כי על האוניברסיטה להעביר לעיונו של בית הדין בלבד את תיק המכרז המלא (בשני הסיבובים).

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

זאת, תוך בחינת נסיבותיו של כל מקרה לגופו" (דגש ש.ש.) וכן:" כאמור לזכות העיון במיכרז לאיוש משרה יש פנים אחרות שמטבען נוגעות לבני אדם, לחשיפתם האישית אם במסמכים ואם בראיונות. צדדים אלו אינם באים לידי ביטוי במכרזים המסחריים.."(דגש ש.ש.) עוד מציין בית הדין שם (ס' 13,14 לפסה"ד ) בין היתר כי "ההסדר החקיקתי בסוגיית זכות העיון של מישתתף במיכרז מסחרי מעוגן בתקנה 21(ה) לתקנות חובת מכרזים התשנ"ג-1993, לפיה כל מישתתף במיכרז יכול לבקש תוך 30 יום מפירסום תוצאות המיכרז, לעיין בהחלטה הסופית ובנימוקי הועדה, לעיין בהצעת הזוכה למעט בחלקים שיש בהם לחשוף סוד מסחרי, סוד מקצועי, פגיעה בבטחון המדינה, יחסי החוץ שלה, בכלכלתה או בבטחון הציבור .."(דגש ש.ש.) לפיכך גם במיכרז מסחרי לא הכל גלוי ויש אינטרסים לגטמיים שיש להגן עליהם פרט לזכות המתמודד לקבלת מידע.
עוד בעיניין מיכרזי כח אדם, ביחס למבחני מיון, הכרוכים בחברות השמה נפסק בצ"ו 20325-11-14 אדיר חמו ואח' נ' חברת נמל אשדוד ומכון קינן שפי וכן בעתמ (ת"א) 4749-04-12 עתמ 38127-04-12 משרד המשפטים - רשם מאגרי המידע נ' אדם מילוא בע"מ (פורסם בנבו)בו ניתן תוקף פסק דין להנחית רשם מאגרי המידע מס' 2/2012 שעניינה תחולת הוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 על הליכי מיון לקבלה לעבודה ופעילות מכוני מיון , כי לפי סעיף 2.7.13 להנחיית הרשם יוכלו המעסיק או מכון המיון לצאת ידי חובתם למתן זכות העיון אם יאפשרו לנבחן לעיין בחוות הדעת במקום בו נערכה הבחינה, מבלי שיימסר לנבחן עותק צלומי.
...
לסיכום, שיקולי הפסיקה לעיל , האיזונים המפורטים בה, חריגי חוק חופש המידע שפרטו לעיל , יחד עם טיבו של המסמך, רגישותו המהותית בהיותו לקבוצה בעלת ייחוד , והיותו חובק סוד מסחרי מוגן של רוביקון וכן סוד מקצועי של המדינה , כל אלה , כל אחד לחוד ובמצטבר מחזקים דעתנו בדבר היות מסמך ערכה למעריכים,מסמך שאין לגלותו לתובע ואין לחשוף תוכנו.
הבקשה לגלותו נדחית.
לאחר ששקלנו את נכונות הנתבעת בתנאיה, ואת סירוב התובע בטענה להסרת החסיון כליל , מצאנו כי אף מסמך פרופיל לצוער יש בו את מכלול המרכיבים המצדיקים חסיון אותם פירטנו בהרחבה ביחס למסמך ערכה למעריכים לעיל, שכן מסמך פרופיל לצוער משקף את אותו עניין ותוכן ומשרת אותה תכלית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

אילמלא האיבחון המאוחר, טוען המומחה, נכותו של התובע הנ"ל לא הייתה באה לעולם "קרי הגורם הבלעדי לנכות בשיעור 20% הנו האיבחון המאוחר של השבר וכתוצאה מכך שינויים ארטריטיים פוסט טראומתיים במפרק הקרסול וכף גל". בחקירתו הנגדית שתי וערב על ידי ב"כ הנתבעת המלומד, עלו הקביעות הבאות הרלוואנטיות להכרעה: מכיר את המלר"ד וחדרי המיון, עובד בהם.
הדבר אינו מאיין את הצורך בהשמת גבס בחדר המיון.
לדידו מצב של OCD אינו תוצאה של הטראומה של נקע הקרסול וכי "בד"כ מדובר במימצא מקרי שסיבתו אינה ידועה ויש הטוענים כי נגרם מטראומות קטנות חוזרות ונישנות. OCD לא נגרם מארוע בודד של ANKLE SPRAIN". העריך נכותו של התובע בשיעור 5% בגין הגבלה קלה בתנועות הקרסול בעקבות קרע חלקי ברצועות הקרסול וקבע כי הנכות הנה תוצאת החבלה ולא תוצאת הטיפול שקבל בבית החולים.
(ר' ע"א 323/89 פכרי קוהרי נ' מדינת ישראל - משרד הבריאות, פ"ד מה(2)142 (להלן: "פס"ד קוהרי").יפים לעניין זה דבריו של כב' השופט בייסקי בעמ' 172-173, לפיהם: "המבחן אשר על בית המשפט לבחון בו מעשה או מחדל איננו מבחן של חכמים לאחר מעשה אלא של הרופא הממוצע בשעת מעשה; רופא בשר ודם עשוי לטעות, ולא כל טעות מהוה רשלנות" (ע"א 280/60, פ"ד ט"ו, 1977 ,1974).
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 60 ימים מיום קבלת פסק הדין ניתן היום, ט"ו שבט תשפ"א, 28 ינואר 2021, בהיעדר הצדדים.
...
הקשר הסיבתי: גם אם תמצי לומר כי רופאי חדר המיון התרשלו באי איתור השבר הנדון, לא שוכנעתי שקם הקשר הסיבתי הנדרש בין ההתרשלות הנטענת לבין הנזק שנותר בתובע.
לסיכומם של דברים, לא שוכנעתי שלתובע נותרה נכות אשר מקורה בהתרשלות הנטענת של רופאי חדר המיון.
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בעיניינו של הנאשם התקבלו כמה תסקירים מאת שירות המבחן, ובסופם המלצה לבכר את הפן השיקומי בעיניינו, ולהורות על ענישה בדמות צוי של"צ ומבחן לצד מאסר מותנה.
הנאשם, אשר קיבל את "זכות המילה האחרונה", הביע חרטה וסליחה על מעשיו; ובקש מבית המשפט שיתחשב בו לעניין העונש, וכל זאת תוך שהלה הפנה למסלול חייו הנורמאטיבי.
וכך, בתסקיר שירות המבחן מיום 29.12.2021, שירות המבחן לא בא בהמלצה טיפולית בעיניינו של הנאשם והמליץ על ענישה מוחשית ומחדדת גבולות שתבהיר לנאשם את חומרת מצבו לאור ההתרשמות, לפיה הנאשם אינו מודה בבצוע העבירה ואינו לוקח אחריות על ביצועה, אינו מביע נזקקות טיפולית ואינו מבין לעומק את הבעייתיות שבהתנהלותו, ובכלל זה באשר לשימוש בסמים, תוך שסנקציות עונשיות קודמות לא הועילו בשימת גבולות והרתעה עבורו לאורך זמן; בתסקירו של שירות המבחן מיום 01.03.2022, המליץ השרות על דחיית הדיון לאור ההתרשמות, לפיה הנאשם שינה את התייחסותו באופן מסוים באשר לאחריותו לבצוע העבירה, והביע מוטיבציה ראשונית לשילובו בטיפול; בתסקירו של שירות המבחן מיום 31.05.2022, עתר שירות המבחן לדחייה נוספת בשל תוצאת בדיקת שתן שהעידה על שימוש הנאשם סמים ובשל העובדה כי הנאשם טרם שולב בטיפול קבוצתי עקב רשימת המתנה ארוכה לטפול.
הווה אומר, כשם שבית המשפט רשאי לקבוע כי הנאשם ירצה את מאסרו מאחורי סורג ובריח חרף חוות דעתו של הממונה, לפיה הנדון מתאים לבצוע עבודות שירות, כך הוא גם רשאי להורות כי הנאשם ירצה את המאסר בעבודות שירות על אף שהממונה מצא אותו כלא מתאים לכך: "ויודגש – על הממונה לְחַוּוֹת דעתו בדבר התאמת הנאשם לריצוי מאסר בפועל בעבודות שירות, תוך שקילת מלוא השיקולים הרלוואנטיים, לרבות העבירה בה הורשע הנאשם, הרשעותיו הקודמות והערכת מסוכנות בעיניינו, לצורך בחינת אפשרות השמתו לבצוע עבודות שירות, ובכפוף לכך ששיקול הדעת הסופי בעיניינו של נאשם מצוי בסמכותו של בית המשפט..." (ההדגשות אינן במקור, נ.ש.מ) (וראו לעניין זה, ע"פ 779/08 אלי מוסלי נ' מדינת ישראל, [פורסם בנבו] (01.04.2009) (להלן: "עניין מוסלי"); ובג"ץ 7023/11 ‏סלאח אל אטרש נ' הממונה על עבודות שירות – מפקדת מחוז מרכז רמלה, [פורסם בנבו] (07.11.2011)).
על הנאשם לתאם את הכניסה למאסר, כולל אפשרות למיון מוקדם, עם ענף איבחון ומיון של שב"ס, בטלפון שמספרו: 08-9787336.
...
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים בעניין זה, ועיינתי עיין היטב באמור בהודעת הממונה על עבודות השירות, מצאתי להורות כי את עונש המאסר שייגזר על הנאשם – הלה ירצה מאחורי סורג ובריח, וזאת מן הנימוקים שלהלן.
בנסיבות אלו, ומשהנאשם הוכיח בהתנהגותו כי הוא איננו זכאי לפריבילגיה בדמות ביצוע המאסר בעבודות שירות, אין מנוס מלקבל את עתירתה העונשית של המאשימה ולקבוע כי עונש המאסר שיושת על הנאשם ירוצה מאחורי סורג ובריח.
משכך הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשים מאסר בפועל.
הנני מורה על צו עיכוב יציאתו של הנאשם מן הארץ.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו