עוד טוענת התובעת כי תמונת ארון הקודש פורסמה באתר האנטרנט והפייסבוק של הנתבע והחברה וכן בעלונים המיועדים לציבור הדתי, כגון עלון "דפי שופר" (להלן: "עלי שופר").
התובעת גורסת עוד כי מאחר והנתבע הנו נושא משרה בחברה, הוא חב בחבות אישית בגין הפרת זכויות היוצרים על ידי החברה, ומכאן שעל הנתבע לפצותה מכוח החוק.
בנוסף, נטען כי פירסומי הנתבע או החברה באנטרנט ובעלוני הפירסום - אינם נכונים, שכן ניתן להבין מהם שהנתבע או החברה יצרו את ארון הקודש על סמך עיצוב שלהם, ובכך מפרים הם את חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999 (להלן: "חוק עוולות מסחריות") – והתובעת זכאית לפצוי גם מכוח חוק זה. התובעת אף טוענת כי הפירסום כאמור הנו פירסום מטעה, הכרוך בהטעיית צרכנים, כמשמעותה בחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 (להלן: "חוק הגנת הצרכן") המהוה אף עילה נזיקית ועשיית עושר שלא במשפט.
האם לתובעת סעדים נוספים מכוח חיקוקים אחרים?
התובעת, כמוזכר מעלה – תובעת (מעבר לפצוי מכוח חוק זכות יוצרים) גם פיצוי מכוח חוק עוולות מסחריות, ומפנה לסעיף 2 לחוק עוולות מסחריות, הקובע כי -
"2 (א) לא יפרסם עוסק מידע ולא יגרום לפירסום מידע, אשר הוא יודע או שהיה עליו לדעת שהוא אינו נכון, לגבי עסק, מיקצוע, נכס או שירות, שלו או של עוסק אחר (להלן - תאור כוזב)."
טוענת התובעת כי הפירסום עולה כדי "תאור כוזב", שכן הנתבע ידע כי מהפרסום עולה שהחברה היא אשר עיצבה את ארון הקודש, אך זהו פרט כוזב ומטעה.
...
רק לשם שלמות התמונה אעיר עוד כי באשר למבחנים הנדרשים בהוכחה על מנת לקבל פיצוי מכוח חוק עשית עושר שלא במשפט - ראו את רע"א 5768/94 א.ש.י.ר יבוא יצור והפצה נ' פורום אביזרים ומוצרי צריכה בע"מ, פ"ד נב (4)289 (1998), ולאחר מכן את האמור בע"א 9568/05 שמעוני נ' "מובי" בירנבאום בע"מ (25.6.2007), כאשר במקרה הנוכחי, נוכח ההלכות האמורות, מסקנתי היא כי לא הוכחו היסודות הנדרשים לקבלת פיצוי או סעד אחר מכוח דיני עשית עושר שלא במשפט והסעדים יישארו במסגרת "האכסניה הטבעית והמקובלת" של דיני הקניין הרוחני ודיני הנזיקין (ע"א 2287/00 שוהם מכונות ומבלטים בע"מ נ' שמואל הרר, אלומל בע"מ, משה לוי (5.12.2005); רע"א BUFFALO BOOTS GMBH נ' גלי רשת חנויות נעלים, גלי השלום בע"מ, פ"ד נח(5) 487 (2004); ואת סיכום הדברים בע"א 3425/17 SOCIETE DES PRODUITS NESTLE נ' אספרסו קלאב בע"מ, פסקה 38 ואילך (07.08.2019)).
לכן, הדרישות לקבלת סעד כספי נוסף, מכוח חוק עוולות מסחריות, או דיני עשית עושר שלא במשפט או פקודת הנזיקין – נדחות.
סיכום –
אשר על כן, נוכח כל האמור מעלה, התביעה מתקבלת.