מכאן, שגם אם היה הנטל להוכחת הפרקטיקה הנוהגת מוטל על התובעים – יש לראותם כמי שעמדו בנטל זה.
בהקשר זה מן הראוי לצטט מדבריו של פרופ' ויסמן, מהם ניתן ללמוד באיזה מקרים הדרישה למתן קרדיט תחשב כבלתי סבירה ובלתי מקובלת:
"הזכות האישית של ייחוס יצירה ליוצרה מסוייגת, כאמור בסעיף 4א לפקודת זכות יוצרים, להקף ולמידה המקובלים. דבר זה נידרש שכן במצבים מסוימים עמידה על הזכות של ייחוס יצירה ליוצרה עשויה להיות בלתי סבירה. כך, למשל, כאשר מקרינים בטלביזיה אירוע כלשהוא שארע במקום צבורי, כשברקע נשמעה מוסיקה, או כשברקע נראה פסל הניצב בכיכר העיר, לא יעלה על הדעת שתהא חובה לציין בשידור מי היה המלחין של המוסיקה שנקלטה באקראי, ומי הוא הפסל של הפסל שקלטה עין המצלמה"[י' ויסמן, "מעניין לעניין בזכויות יוצרים, הפרקליט מה (תש"ס-תשס"א) 229, 237] (ההדגשה אינה במקור – ב.א.).
...
בנסיבות אלה, אני קובע כי לסכומים אותם פסקתי לעיל לזכותם של התובעים – יתווספו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשתן של כל אחת מהתביעות המקוריות נושא הליך מאוחד זה, אשר הוגשו בשנת 2003 (כל אחת מהתביעות המקוריות בהתאם לתאריך הגשתה), ועד ליום התשלום בפועל.
בהתחשב בתוצאות המשפט והסוגיה הכרוכה בבירור חבותם של הנתבעים 2, 4, 7 ו-9 לניזקי הנתבעים בגין הפגיעה בזכויות היוצרים של התובעים בכתבות, סוגיה אשר מעצם טבעה ומהותה הינה מצומצמת ביחס ליתר המחלוקות שנדונו במסגרת בירור התובענה, הנני מחייב בזאת את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לכל אחד מבין הנתבעים 2, 4, 7 ו-9, אשר התביעה כנגדם נדחתה במלואה – סך של 30,000 ₪.
לפיכך, בהתחשב בעובדה שרק חלק מסכום התביעה נפסק לטובת התובעים, וכן בהתחשב בכך שחלק זה היה אף מצומצם יותר בהתייחס לפיצוי שנפסק בתביעותיהם של הכתבים-התובעים, אני פוסק כי הנתבעים 1, 3 ו-6, ביחד ולחוד, ישלמו לתובעים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשיעורים הבאים: סך כולל של 180,000 ₪ישולם ע"י הנתבעים 1, 3 ו-6 למעריב הוצאת מודיעין בע"מ. בנוסף לכך, ישלמו הנתבעים 1, 3 ו-6 לכל אחד ואחדמבין6 (ששת) הכתבים-התובעים ה"ה ליאור ברון, דרור גלוברמן, רונית מורגנשטרן, יעל גרוס, יהודה שרוני וגד פרץ, סך של 20,000 ₪.