מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות ידועות בציבור בדירת עמידר

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת שוכרת דירת עמידר במעלות כאשר במהלך כל התקופה ילדיה למדו בבתי ספר במעלות.
התובעת הגישה בקשה לקבל גמלת תלויים מהנתבע ביום 22.11.2015, וביום 1.5.2016 הודיע הנתבע כי התובעת אינה ידועה בציבור של המנוח ואינה זכאית לקבל גמלת תלויים.
מהסכם הפשרה שנחתם בבית משפט לעינייני מישפחה עולה, כי התובעת הייתה בת זוג ולא ידועה בציבור של המנוח וכי הכספים שיתקבלו יועברו לאם המנוח וכי אחיו יגור בדירתו ולא התובעת – כאשר דברים אלו עלו בקנה אחד עם עדותו של החוקר לעניין המידע האנונימי שהיתקבל בעיניין כספי המנוח.
...
לא שוכנענו כי הם התגוררו מדי יום יחדיו, פעם בנהריה ופעם במעלות ובהקשר זה. נזכיר כי היו גרסאות סותרות רבות לענין מקום המגורים – לעיתים נטען שהם התגוררו בעיקר במעלות (לחוקר המל"ל) , לעיתים נטען שהם התגוררו בעיקר בנהריה (בתצהירים שהוגשו למל"ל), ולעיתים נטען שהם התגוררו לסירוגין (בפני בית הדין) – למעשה – לא הייתה גרסה שלא נטענה בעניין זה. נציין בהקשר זה, כי היו גם סתירות רבות בין העדויות השונות לגבי המועד שבו החלו התובעת והמנוח להתגורר יחדיו, לרבות סתירות פנימיות בעדותה של התובעת.
כמו כן לא שוכנענו, כי העזרה הכלכלית שהתובעת קיבלה מהמנוח היה ברמה של "משק בית משותף" ולא מתנות ועזרה מועטה שהמנוח נתן לה לאור היחסים ביניהם.
סוף דבר מכל המפורט לעיל – התובעת לא עמדה בנטל להוכיח כי היא הייתה ידועה בציבור של המנוח בטרם פטירתו ועל כן, דין תביעתה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעת לא התגוררה בדירה 6 חודשים לפני מועד פטירת המנוח "ידועה בציבור" אינו סטאטוס אלא "מצב עובדתי שלאור הוראת חוק מסוימת יש בו כדי להעניק זכות פלונית לנוגע בדבר" (פרופ' **** פרידמן, "הידועה בציבור בדין הישראלי, עיוני משפט, כרך ג'(עמ' 59, 463).
סעיף 20(א) לחוק הגנת הדייר קובע: "(א) דייר של דירה שנפטר יהיה בן זוגו לדייר ובילבד שהשניים היו בני זוג לפחות ששה חודשים סמוך לפטירת הדייר והיו מתגוררים יחד תקופה זו". בששה חודשים סמוך לפטירת המנוח, הנתבעת לא התגוררה עמו משום שהיה מאושפז עד למותו, ומתוך עדותו של גבריאל, אני מסיקה שאף לא התגוררה בדירה, משום שגבריאל שהה שם. בה"פ (חי') 741/95 קילה פרידמן נ' "עמידר" (פורסם בנבו) נאמר כי "קשריהם של בני זוג אינם נפסקים ואינם חדלים להתקיים רק בשל העובדה שאחד מהם חלה ונאלץ לשהות בבית חולים עת ארוכה." ובילבד שהוכח כי חיו יחדיו במשך שנים תוך ניהול משק בית משותף ושהקשר ביניהם לא נפסק גם בעת אשפוזו של בן הזוג, כפי שאירע באותו מקרה.
...
אשר על כן אני קובעת כי הנתבעת התגוררה עם המנוח מספר שנים טרם פטירתו.
נוכח כל האמור לעיל, אני קובעת כי הנתבעת לא הוכיחה זכותה בדירה ואינה זכאית להיחשב דייר ממשיך, מוגן, כאמור בחוק הגנת הדייר.
סוף דבר בשים לב לכל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל, לנתבעת אין זכות דיירות מוגנת בדירה, ועל כן אני מורה על צו פינוי, אשר ייכנס לתוקפו ביום 1/6/16.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני הנתבע עומדות שלוש משוכות בדרכו להוכחת זכותו להמשיך ולהחזיק בנכס, ואלה הן: אביו של הנתבע הוכר כדייר ממשיך לאחר מות הסבתא, ובהתאם להוראות הסכם השכירות שנחתם עם האב, המבוססת על הוראות תקנה 4 לתקנות זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשס"א – 2000 (להלן: "תקנות הדיור הצבורי") ועל נוהל משרד השיכון, לא ניתן לאשר דייר ממשיך שני – קרי דייר ממשיך למי שהוא עצמו מחזיק בנכס כדייר ממשיך; הנתבע פנה (לטענת עמידר) להסדרת מעמדו כדייר ממשיך של האב, אך לא הגיש כל בקשה להסדרת מעמדו כדייר ממשיך לסבתא, וממילא – לא פעל בהתאם לנהלי ההשגה על החלטות ועדות האיכלוס, הקובעות, בין היתר, כי יש לפעול במישור המנהלי לתקיפת החלטות אלה, על דרך של הגשת עתירה מינהלית ("תקיפה ישירה"), אלא בחר להמשיך להחזיק בנכס, ולטעון את טענותיו ביחס להתנהלות עמידר והרשויות במתוה של "תקיפה עקיפה"; אם נניח שהנתבע עבר את שתי המשוכות הראשונות – אזי בהיתחשב בעובדה שהוא טוען בהליך דנן כי הוא זכאי להחשב דייר ממשיך לסבתא, הנטל עליו להוכיח את התנאים להכרה בו כדייר ממשיך כאמור, קרי – מגורים בנכס שלוש שנים לפחות טרם מות הסבתא – קרי משנת 1997.
] כי ידוע לו והוא מאשר ומסכים לכך שזכותו לשכירת הדירה הינה זכות אישית בלבד על פי הוראות החוק בלבד ועל כן לא יהיה קרוב שלו זכאי להיחשב כדייר ממשיך שלו בדירה" הינה כי-כן, הן נוסחן הברור של תקנות הדיור הצבורי, הן נוהל משרד השיכון והן התחייבותו החוזית של האב – שומטים כולם את הקרקע מתחת טענה אפשרית של הנתבע, כאילו קמה לו זכות להיות "דייר ממשיך" אחר אביו.
...
בנסיבות אלה, יש לקבוע כי דין התביעה הכספית – להידחות.
סיכום התביעה מתקבלת אפוא בחלקה, כך שאני מורה לנתבע לפנות את הנכס כהגדרתו לעיל ולמסור את החזקה בו לתובעת, כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ השייך לו או למי מטעמו, וזאת לא יאוחר מיום 31.5.2021.
התביעה הכספית – נדחית, משלא הובאו כל ראיות להוכחתה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי עתירה מנהלית במסגרתה מתבקש בית המשפט להפוך את החלטת המשיבה ולהכיר בעותר כדייר ממשיך על פי חוק זכויות בדיור הצבורי, התשנ"ח- 1998 (להלן: "החוק") בדירת עמידר ברחוב הרדופים 8/4 ביוקנעם עילית (להלן: "הדירה"), בה התגוררה סבתו המנוחה.
סעיף 1 לחוק מגדיר מיהו "דייר ממשיך": ""דייר ממשיך" - בן זוג של זכאי שנפטר או של זכאי שעבר להתגורר במוסד סיעודי, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו, וכן ילדו, נכדו, הורהו או מי שהזכאי היה אפוטרופסו, ובילבד שהוא התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות בסמוך למועד פטירת הזכאי או למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד הסיעודי;"
...
מכל מקום, במסגרת פסק דין זה בחנתי כאמור בהרחבה את מכלול הנתונים אותם הציג העותר וכפי שכבר ציינתי, לא רק שהגעתי למסקנה כי לא נפל פגם במסקנות הוועדה, אלא שלטעמי החלטתה הייתה צודקת ומתבקשת בנסיבות העניין.
על כן, אני מורה על דחיית העתירה.
לאור נתוניו של העותר, מצאתי לחייבו בהוצאות על הצד הנמוך והנני מחייבו בתשלום הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד למשיבה בסך של 7,500 ₪ נכון להיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לאורך נהולו של ההליך, ניתנו לנתבע ארכות רבות כדי למצות את ההליך המינהלי על מנת לקבל הכרה כדייר ממשיך או ככזה הזכאי לדירת עמידר בפני עצמו ואולם, מסלול זה לא צלח והנתבע לא קיבל הכרה עצמאית ולא הוכר כדייר ממשיך.
דיון והכרעה "דייר ממשיך" הוגדר בסעיף 1 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשמ"ח-1998 (להלן: החוק): "בן זוג של זכאי שנפטר או של זכאי שעבר להתגורר במוסד סיעודי, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו, וכן ילדו, נכדו, הורהו או מי שהזכאי היה אפוטרופסו, ובילבד שהוא התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות בסמוך למועד פטירת הזכאי או למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד הסיעודי". על מנת שדייר ממשיך יהיה זכאי להמשיך ולהתגורר בדירה הציבורית לאחר פטירת הדייר החוזי, עליו לעמוד גם בתנאי סעיף 3 לחוק לפיו: "(א) נפטר זכאי או עבר להתגורר במוסד סיעודי, לא יהיה הדייר הממשיך רשאי להמשיך ולהתגורר בדירה הציבורית עם קרוביו, והוא יפנה את הדירה הציבורית בתוך תשעה חודשים מהמועד שבו נימסרה לו הודעה מאת משרד הבינוי והשיכון, בדבר אי-זכאותו לדירה ציבורית לפי הכללים.
...
זאת, בצירוף דלות הראיות שהנתבע הציג מהשנים הרלוונטיות, מובילים למסקנה כי הנתבע לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח כי הוא עומד בתנאי הוראת המעבר לצורך הכרתו כדייר ממשיך.
כפועל יוצא, ולמרות התוצאה הקשה עבור הנתבע אין מנוס מקבלת התביעה.
אני מורה על פינויו של הנתבע מהדירה תוך 60 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו