תמצית העובדות הצריכות לעניין
בבית הדין האיזורי לעבודה בתל-אביב התבררה תביעתה של המשיבה 1 (להלן גם: הגב' סרנצב) להכרה בה כידועה בציבור של המנוח רפאל מאירי ז"ל לצורך תשלום פנסיית שאירים מהמשיבה 2.
בפסק דינו מיום 30.8.2017, קיבל בית הדין האיזורי את תביעתה של הגב' סרנצב וקבע, כי היא היתה ידועתו בציבור של המנוח עד פטירתו ולפיכך "זכאית לקבל את קצבת הפנסיה שלו, בהתאם לתקנות הנתבעת 1, עד לאחרית ימיה". טענותיה של הגב' מאירי בדבר זכאותה לקבלת מחצית מקצבתו של המנוח לאחר פטירתו נדחו (כבוד השופט אורן שגב; ק"ג 40366-04-15; להלן: פסק הדין).
]
ב"כ המערערת צרפה לתצהירה סיכום ביקור רפואי מיום 24.9.2017, ממנו עולה, כי אביה אושפז בין התאריכים 11.9.2017 ל – 19.9.2017 ונקבע לו תור לצנתור ביום 25.9.2017.
זאת ועוד, יש מקום שערכאת העירעור תיבחן אף את המשמעות שיש לייחס לכספי הפנסיה שקבלה המערערת מהמנוח על פי הסכם הגירושין ביניהם לעניין הגדרת "אלמנת פנסיונר" לפי תקנון קרן הפנסיה.
...
עוד טענה ב"כ המערערת, כי עניינו של הערעור בעתירתה של הגב' מאירי לקבלת "המגיע לה כבת זוג לאחר כ – 50 שנות נישואין עם בעלה המנוח" וכי גם מטעם זה יש להיעתר לבקשה להארכת המועד.
הכרעה
לאחר בחינת טיעוני הצדדים ועיון בכלל החומר המצוי בית הדין, באתי לכלל מסקנה, כי הערעור הוגש באיחור כטענת המשיבה 1, אולם יש להיעתר לבקשתה החלופית של המערערת להארכת מועד להגשתו.
במקרה שלפני שוכנעתי, כי מכלול נסיבותיה של הבקשה להארכת מועד מתגבשות לכדי טעם מיוחד להארכת המועד.
אשר לסיכויי הערעור - פסק דינו של בית הדין האזורי דן בקיומם של התנאים להכרה במערערת ו/או במשיבה 1 כ"אלמנת פנסיונר" לפי תקנון קרן הפנסיה, וזאת על יסוד טענותיהן המשפטיות של השתיים, ומבלי שנשמעו ראיות הצדדים.
כללם של דברים: נוכח מידת האיחור בהגשת הערעור, בהתחשב בטענותיה של ב"כ המערערת בעניין מצב בריאותו של אביה ומשעל פני הדברים נראה כי הערעור אינו משולל יסוד, מתקבלת בקשתה החלופית של המערערת להארכת מועד להגשת הערעור.