יתר על כן, גם באם במועד בו הופקד הכסף בחסכון, התובעת לא ביקשה להשיבו לאמה, ורצונה זה נולד במועד מאוחר יותר, אין בכך בכדי ללמד על שתוף, שכן עת פעלה באופן ספציפי להפרדת הכסף ממסת הנכסים, וללא שמהתנהלותה ניתן ללמוד, ולו במשתמע על כוונתה לשיתוף אף עתידית, אין בשינוי רצונה בכדי ללמד על שתוף.
תשלום המשכנתא, נבחן הן כרכיב הוני והן כרכיב של מזונות בבחינת חיוב מדור "רעיוני". בתמ"ש (מישפחה תל אביב-יפו) 19574/96 יוליה קטינה נ' מתתוב איליה (נבו 04.06.2001) התוה כב' השופט גייפמן את הכללים לבחינת רכיב המשכנתא כרכיב מזונות:
"(א) כאשר משולמת משכנתא חודשית ע"י בן - הזוג או הורה, החיוב מדין המזונות הוא בגדר חיוב של מדור רעיוני, שהרי ללא המשכנתא היה על בן - הזוג או ההורה לשכור דירה ולבקש חיוב הבעל - האב בחלק מרכיב שכר - הדירה או במלוא שכר - הדירה לפי הנסיבות.
מכאן, לבחינת סכום הפצוי שעל הנתבע להעביר לתובעת בגין נכסי הקריירה והפרשי הישתכרות, יש לקזז את מלוא הסכום שהיתקבל ומתקבל בידיה עבור מזונות הקטינים, כולל מדור ואחזקתו.
מקרה בו לאחד מבני הזוג נכסים חצוניים רבים (מירושה או ממתנות) ומקרה בו אחד מהצדדים בחר להכניס זכויותיו החיצוניות לקופה המשותפת בעוד השני מסרב לעשות כן וכיו"ב.
מקרים בהם היתנהגות הצדדים מביאה לכך שתחושת הצדק מתקוממת כנגד יישום פשטני של הוראות חוק יחסי ממון, למשל במקרים של פירוד ממושך, הימורים, הוצאת נכסים לטובת מעילה באמון (בגידה) ואלימות מסוימת.
...
אני מאשרת את חוות דעת האקטואר מיום 15.10.20 ונותנת לה תוקף של פס"ד. בהתאם לכך, הנני מורה כדלקמן:
חלוקת הזכויות הפנסיוניות, תבוצע כקבוע בחלופה השנייה, ובהתאם לפסיקתות שנחתמו.
אני קובעת את חלקה של התובעת בשווי עסקו של הנתבע בסך 43,079 ₪; על הנתבע לשלם לידיה סך זה וזאת תוך 30 ימים כשהוא נשוא הפרשי הצמדה על פי דין החל מיום מתן חוות הדעת (15.10.20) ועד ליום התשלום המלא בפועל.
טענות התובעת לעניין חלוקה בלתי שווינית, בהתאם לסעיף 8(2) לחוק, נדחות במלואן.