מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות דיירת מוגנת: פינוי דירה בתל אביב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפינוי דירה בקומה השלישית ברחוב אלנבי 13 תל-אביב – יפו (דירה מס' 12) הידועה כגוש 6909 חלקה 24 (להלן: "הדירה") מהדיירת המחזיקה בה בשכירות שחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב – 1972 (להלן: "חוק הגנת הדייר") חל עליה.
לטענת התובעת, נטשה הנתבעת את הדירה כמשמעות מונח זה בפסיקת בתי המשפט לעניין דיירות מוגנת, ומשכך – אין היא זכאית עוד להנות מהגנת החוק, ויש להורות על פינויה מן הדירה.
...
כלומר: אני סבור שכאשר דייר מוגן עוזב את הנכס ועובר למקום מגורים חלופי קבוע מחמת גילו או מצב בריאותו: דיור מוגן, בית אבות, מוסד סיעודי וכדומה, אזי מכוח פסק הדין בעניין הירקון 278, הנטייה תהיה לקבוע כי הוא לא נטש את המושכר.
התביעה נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גם אם תוכר הנתבעת כדיירת מוגנת הם זכאים לפנותה לנוכח עילות הפינוי הבאות: הנתבעת ביצעה שינויים מהותיים בדירה ללא רשות וללא היתר בניה.
הנתבעת מצרפת עמוד אחד (העמוד הראשון) של הסכם הגירושין שלה שנחתם ביום 2/3/1994 (ההסכם צורף כנספח 7; ותעודת הגירושין צורפה כנספח 8 לתצהיר הנתבעת, נ/1) (להלן: "הסכם הגירושין"), ולפיו: "4. דירת המגורים, אשר לצדדים זכויות של דיירים מוגנים בה, ברחוב ביאליק 25, בתל אביב הידועה גם כגוש ______ חלקה _______ תישאר לשימושה של האשה לאחר סידור הגט, כפי שהיא כיום והבעל מוותר על כל זכות או תביעה שיש לו בגין זכויותיו בדירה.
...
סוף דבר הנתבעת היא דיירת מוגנת מקורית בדירה.
התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבעת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 30,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 24.6.2018 התקשרו דיירי הבניין בהסכם לבצוע פרויקט תמ"א 38 עם היזם - חברת פרויקט בזל 39 תל אביב בע"מ. במסגרת ההסכם הוחלט על הריסת ביניין המגורים הקיים בו 4 קומות ו-18 דירות (ללא מעלית), והקמת ביניין חדש בן 6 קומות וקומת גג אשר יכיל 24 דירות.
הצדדים חלוקים ביניהם באשר לדרך בה יש להורות על פינוי המושכר – התובע מעוניין לשלם לנתבעת עבור סידור חלוף למשך תקופת הבנייה ולאחריה היא תשוב להתגורר בדירה בבניין החדש שייבנה, ואילו הנתבעת מעוניינת לקבל פיצוי כספי תמורת זכויותיה כדיירת מוגנת.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, שמעתי את עדויותיהם ובחנתי את נסיבות העניין, לרבות מצבה הבריאותי של הנתבעת, הגעתי למסקנה לפיה אין מנוס מקבלת התביעה ומפינוי המושכר בדרך של סידור חלוף.
גובה דמי השכירות החודשיים אותם ישלם התובע לנתבעת ייפסקו בהתאם לממצאי חוות הדעת של מומחה בית המשפט.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החלטה זו עניינה בבקשת המבקשת לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב, כבוד השופט עמית יריב, מיום 3.5.18, בת"א 12253-09-15, במסגרתו ניתן צו לפינוי המבקשת מהדירה בה היא מתגוררת כדיירת מוגנת, כאשר כסעד מן הצדק נדחה מועד פינוי הדירה עד לאריכות ימיה של המבקשת, וזאת בתנאי כי תשלם פיצוי למשיבים בסך של 20,000 ₪.
לעניין זה צוין כי שמניתן צו פינוי נשללת מהמבקשת האפשרות להעביר את זכויות הדיירות המוגנת.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים, אני מקבלת את הבקשה , וזאת כמפורט להלן.
על כן ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים אני קובעת כי פסק הדין יעוכב וזאת בכפוף להפקדת סך של 30,000 ₪ בקופת בית המשפט וזאת עד ליום 7.10.18.
אשר לטענות המשיבים בכל הנוגע לבנה של המבקשת וליצירת תנאי נוסף בעניינו, אזי לא מצאתי מקום להתייחס אליו במסגרת בקשה זו, שכן ההליכים בבית משפט קמא וכן בערעור נוהלו מול המבקשת, וטענות המשיבים בדיון בבית משפט קמא בדבר ניסיונות המבקשת להוסיף לדירה שוכרים ללא תשלום וללא הסכמת הבעלים, לא נדונו לאור קביעת בית משפט קמא, כי הן בגדר הרחבת חזית (סעיף 22 לפסק הדין), ולכן החלטתי זו ניתנת בכל הנוגע למבקשת בלבד.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב -יפו חדל"פ 2391-12-21 פזית ולד נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב ואח' חדל"פ 30843-04-20 גיא ולד נ' הממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופט רונן אילן היחידים: 1. פזית ולד, ת.ז. 037574001 2. גיא ולד, ת"ז 012058442 משיבים: 1. עו"ד אסף שומרת (נאמן ליחידה) 2. עו"ד גיל ברגר (נאמן ליחיד) 3. ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב החלטה
במצב זה, כך היחידים, דחיית מועד פינוי הדירה במקום חיוב בדמי דיור חלוף בסך אשר לפי תחשיביהם (13,000 ₪ למשך 24 חדשים) מגיע לסך של 312,000 ₪, יהווה איזון ראוי בין צרכיהם המיוחדים לזכויות הנושים.
היחידים מבקשים לציין כי הויתור שעשו על זכויותיהם לדיירות מוגנת כלפי הנושה המובטח, איננו חל על הנושים הרגילים שלהם ומכאן טעם נוסף לתקופה ארוכה יותר של דיור חלוף.
...
נוכח כל זאת, אני קובע כי דמי הדיור החלוף יועמדו על סך של 129,600 ₪, אשר יועברו לחייבים מתוך התמורה שתתקבל במכירת הדירה.
ולפיכך ניתן בזאת צו כדלהלן: אני מורה ליחידים לפנות את הדירה מכל אדם וחפץ ולמסור את החזקה בה לנאמנים עד ליום 15.5.24.
אני מורה לנאמנים לפעול למכירת הזכויות בדירה והודעה באשר ליישום הוראה זו תוגש בתוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו