מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות דיירים ממשיכים בדירה ציבורית

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לחוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), התשנ"ט-1998, קרוב משפחתו של זכאי לדיור צבורי ייחשב ל"דייר ממשיך" ככל שהתגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות, קודם למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד הסיעודי.
...
לא שוכנעתי כיצד יש בהוראה זו כדי להועיל לעניינן של העותרות 3-2.
לא שוכנעתי כי יחסם של המשיבים אל העותרת כלל חוסר שוויון, שרירות, חוסר תום לב והגינות, הימנעות משקילת השיקולים הרלוונטיים או שקילת שיקולים שאינם רלוונטיים.
סוף דבר ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש, ולאור כל המקובץ, דין העתירה להידחות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

וזו לשון ההגדרה (שנותרה כמות שהיא גם לאחר תיקון החוק בשנת 2009): "'דייר ממשיך' – בן זוג של זכאי שנפטר או של זכאי שעבר להתגורר במוסד סיעודי, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו, וכן ילדו, נכדו, הורהו או מי שהזכאי היה אפוטרופסו, ובילבד שהוא התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות בסמוך למועד פטירת הזכאי או למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד הסיעודי". העותר הוא בנו של הזכאי, וככזה נימנה על חוג האנשים הנכללים בהגדרה.
...
חרף ההבנה למצוקה הקשה בה שרוי העותר, אין בידי להיעתר לעתירתו.
בהינתן שהמשאבים הציבוריים מוגבלים והצרכים מרובים, אין מנוס מקביעת מדרג ותיעדוף.
לפיכך החלטתי לדחות את העתירה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

במקביל לתיקון החוק, קבע המחוקק גם הוראות מעבר בסעיף 70 לחוק ההסדרים: "70. (א) הוראות סעיף 3 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, כנוסחו ערב תחילתו של חוק זה, ימשיכו לחול על מי שביום י"א באב התשס"ט (1 באוגוסט 2009), התגורר עם זכאי בדירה ציבורית אם התגורר כאמור במשך ארבע שנים לפחות, בין אם קודם למועד האמור ובין אם לאחריו, וברציפות, עד למועד שבו נפטר הזכאי או עבר למוסד סיעודי, ובילבד שהיה אחד המנויים בהגדרה "דייר ממשיך" במהלך התקופה האמורה.
...
אני סבור שיש לקבל את טענתו כי שהייתו במוסד הייתה שהות זמנית ויש לראות בו כמי ש"התגורר" בדירה, כמשמעותו של ביטוי זה בסעיף 1 לחוק, גם בתקופה בה שהה במוסד".
לאור האמור נראה היה כי על וועדת האכלוס העליונה להכיר בנתבע כדייר ממשיך ועל כן יש לדחות את תביעת הפינוי שהוגשה נגדו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה הזכות לדייר ממשיך סעיף 1 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי התשנ"ח – 1998 קובע מי יכול להיחשב כ"דייר ממשיך": : "בן זוג של זכאי שנפטר או של זכאי שעבר להתגורר במוסד סיעודי, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו, וכן ילדו, נכדו, הורהו או מי שהזכאי היה אפוטרופסו, ובילבד שהוא התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות בסמוך למועד פטירת הזכאי או למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד הסיעודי" סעיף 3 לחוק עוסק בזכות של דייר ממשיך להתגורר בדירה הציבורית.
...
לאור כל האמור לא נפל פסול בשיקול דעתה של הועדה העליונה אשר העדיפה להסתמך על דוחו"ת המעגל שנערכו בזמן אמת ולא היה מקום לפקפק באמינותם על פני מכתבי השכנים הסתמיים והרישום למרשם האוכלוסים שהוא ראיה לכאורה בלבד.
מנספח 7 לתגובה עולה כי בקשה זהה הגיש העותר לבית המשפט הדן בתביעת הפינוי ובית המשפט נעתר לבקשה ועיכב את הדיון עד לאחר מתן פסק הדין בעתירה.
סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסעיף 70 לחוק ההתייעלות הכלכלית נקבעו הוראות המעבר שלהלן: "70. (א) הוראות סעיף 3 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי כנוסחו ערב תחילתו של חוק זה ימשיכו לחול על מי שביום י"א באב התשס"ט (1 באוגוסט 2009) התגורר עם זכאי בדירה ציבורית אם התגורר כאמור במשך ארבע שנים לפחות, בין אם קודם למועד האמור ובין אם לאחריו, וברציפות, עד למועד שבו נפטר הזכאי או עבר למוסד סיעודי ובילבד שהיה אחד המנויים בהגדרה "דייר ממשיך" במהלך התקופה האמורה.
...
משכך, דין העתירה סילוק על הסף מחמת שיהוי בהגשתה.
אציין כי לאחר שעיינתי בטענות הצדדים בכתב ושמעתי את טענותיהם בעל-פה לא מצאתי כי בנסיבות עניינו של העותר, שאיני כלל מקלה ראש בקשייו, עלה בידו להצביע על טעם ראוי להתערבות בהחלטה שנתנה בעניינו על-ידי הוועדה העליונה המשמשת כגוף הציבורי המקצועי שהוסמך לכך על פי הדין, ודן בבקשת העותר על יסוד תשתית עובדתית ראויה ואף הגיע למסקנה באופן ראוי וסביר.
לאור כל האמור לעיל העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו