הטעם לדחייה הוא כי הנתבע "לא התגורר עם אביו הדייר החוזי בדירה הציבורית ברציפות מהתאריך הקובע 8/2009 ועד כניסתו למוסד הסיעודי" (החלטה מיום 30.4.2019).
פרשנות הוראת המעבר עומדת בבסיס המחלוקת בין הצדדים ולשם הכרעה במחלוקת אביא תחילה את לשונה: "הוראות סעיף 3 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, כנוסחו ערב תחילתו של חוק זה, ימשיכו לחול על מי שביום י"א באב התשס"ט (1 באוגוסט 2009), התגורר עם זכאי בדירה ציבורית אם התגורר כאמור במשך ארבע שנים לפחות, בין אם קודם למועד האמור ובין אם לאחריו, וברציפות, עד למועד שבו נפטר הזכאי או עבר למוסד סיעודי, ובילבד שהיה אחד המנויים בהגדרה "דייר ממשיך" במהלך התקופה האמורה.
בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים בעתמ (י-ם) 42761-06-13 לונה קחלון נ' משרד הבינוי והשיכון, 9.11.2014, ניתח בית המשפט את הוראת המעבר בדרך זו: "ההסדר הישן יחול, אם ביום 1.8.2009 (להלן גם – המועד הקובע) התגורר דייר ממשיך בדירה ציבורית עם זכאי, והוא גר עִמו ברציפות במשך ארבע שנים – בין לפני המועד הקובע ובין לאחריו". לעמדה זהה ראו פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בע"א (חיפה) 10069-03-18 חן ארביבי נ' עמידר, 20.9.2018 בסעיפים יט-כב, וכן ראו עת"מ 35717-03-12 אריאל נ' משרד הבינוי והשיכון, 15.7.2012, בפיסקה 40).
פרשנות זו נתמכת טוב יותר בלשון הסעיף ובתכליתו הסובייקטיבית והאובייקטיבית (בנוסף איחזור ואציין כי פרשנות זו עולה ממרבית הפסיקה שנסקרה לעיל).
...
האם נדרש רצף מגורים בדירה ציבורית החל מהמועד הקובע בשנת 2009 ועד למועד עזיבת הדייר החוזי, על מנת שדייר בדיור הציבורי יהיה זכאי להמשיך לגור בדירה בה התגורר עם בן משפחתו במעמד של "דייר ממשיך". בסוגיה משפטית זו חלוקים הצדדים ובהתאם לה יוכרע האם יש לקבל את תביעת התובעת לפינוי הנתבע מהדירה בה הוא מתגורר.
את המשמעות הפרקטית מבחינת הזכאות של קרוב משפחה למעמד של דייר ממשיך, ניתן להדגים באמצעות תרשים זרימה:
לא
לא
לא
לא
כן
כן
כן
כן
הנה כי כן ובהקשר הרלוונטי להכרעה בתביעה זו, אני מקבל את הפרשנות המשפטית שנטענה על-ידי ב"כ הנתבע שלפיה ובהתאם להוראת המעבר, די בהוכחת מגורים במועד הקובע ובנוסף תקופת מגורים ברצף של ארבע שנים טרם פטירת הדייר החוזי או מעברו לדיור סיעודי, כדי לקנות זכאות להתגורר בדירה כ"דייר ממשיך".
לאור האמור ובהתאם להסכמה הדיונית בין הצדדים ומאחר שמצאתי לנכון לדחות את הפרשנות המשפטית הנטענת על-ידי התובעת שלפיה נדרש רצף מגורים מלא מהמועד הקובע ועד למועד המעבר של הדייר הזכאי למוסד, נדחית התביעה.
בנסיבות המקרה אני מורה כי התובעת תשלם לנתבע הוצאות שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 8,000 ₪.