השאלות השנויות במחלוקת-
לאור תיקון המרצת הפתיחה, נותרו בפנינו שתי שאלות הדרושות הכרעה הראשונה - האם זכאית המבקשת לסעד הצהרתי המורה למשיבה לרשום את פסק הדין לחלוקה פנסיונית ברישומיה, השנייה - האם ניתן לחייב את המשיבה לפרוס את חוב ההפחתה החל על המבקשת למספר גדול מ – 12 תשלומים?
דיון והכרעה-
המסגרת הנורמאטיבית-
על מטרת החוק לחלוקת חסכון פנסיוני ניתן לעמוד מסעיף 1 לחוק אשר קובע כי: " מטרתו של חוק זה לקבוע הסדרים בעיניין חלוקה של חסכון פנסיוני בין חוסך ובין בן זוגו לשעבר כפי שנקבעה בפסק דין לחלוקת חסכון פנסיוני, באמצעות גוף משלם לרבות גוף המשלם תשלומים לפי הסדר פנסיה תקציבית בחוק או לפי הסכם המאמץ את חוק הגימלאות".
משמעות החוק לחסכון פנסיוני והחידוש אשר הביא עמו חוק זה, נלמדת גם מדברי בית הדין הארצי בפסק דינו בעיניין מרגלית רובין, וכך נקבע: "אכן, עד לחקיקתו של חוק לחלוקת חסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו, התשע"ד - 2014 (להלן - חוק לחלוקת חסכון פנסיוני), הייתה קיימת בעיה עקרונית בעיניין זכויות הפנסיה של הגרוש או הגרושה, וזאת לנוכח ההיתנגשות בין הקביעה כי זכויות הפנסיה הן נכסים בני איזון, שהגרוש או הגרושה זכאי לחלקן, לבין תקנוני קרנות הפנסיה או הוראות החוק בדבר תשלום פנסיה תקציבית. הבעיה של זכויות בן הזוג לשעבר בפנסיה היתעצמה עת מדובר בפנסיית שאירים, נוכח העובדה שעל פי תקנוני הקרנות הגרוש או הגרושה אינם בגדר "בן זוג" או "בת זוג" הזכאים לפנסית שאירים.
...
עם זאת, מצאנו כי איננו נדרשים לדון בסוגיית סמכות העניינית, מאחר והמרצת הפתיחה כללה גם סעד כנגד קרן הגמלאות, סעד אשר בסמכות בית הדין.
בנוסף, הסמכות העניינית של בית דין זה לדון בתביעה זו, הינה מכוחה של החלטת בית המשפט למשפחה מיום 6.12.17 אשר הורה על העברת התביעה לבית דין זה , ולאור הכלל הקבוע בסעיף 79ב לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד - 1984 (כפי שאומץ בסעיף 39 לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט - 1969) ולפיו בית משפט אליו הועבר עניין שאינו בסמכותו של בית המשפט המעביר "לא יעבירנו עוד".
סוף דבר -
לאור האמור לעיל, בקשת המבקשת לפסיקתא חדשה, מתקבלת אך ביחס לפסק הדין לחלוקת חיסכון פנסיוני משנת 2006.
בקשות המבקשת לפריסת חוב ההפחתה ל – 120 תשלומים וכן להורות למשיבה לרשום את פסק הדין ברישומיה, נדחות.