על פני הדברים, לרבות מטעמים שיופרטו, לא היה בידי המבקשים להרים נטל זה, ואף לא להתקרב לרף הנידרש:-
"סעיף 34א לחוק המכר עוסק במכירה על ידי רשות – מכירת מקרקעין כמכירת מטלטלין. לאמור, הסדר זה נועד להוסיף הגנה נוספת ומצטברת להגנה שלה זכאים רוכשי מטלטלין ומקרקעין.. לענייננו רלוואנטית החלופה של מכירה על ידי לישכת ההוצאה לפועל... הסעיף קובע 'גבולות גזרה' מוסכמים, שלגביהם אין חולק: מכירה על ידי הרשות על פי דין מעבירה לקונה בעלות נקיה מסוגים מסוימים של זכויות... הסיבה המרכזית לכך היא הרצון לתת לרוכשים תמריץ להישתתף במכירות המתבצעות על ידי רשות, ולעודדם להציע מחיר הקרוב למחיר השוק של הנכסים. הרי אם לא תהיינה זכויות הרוכש בהוצאה לפועל מוגנות, יתבטא סיכון זה ברתיעה מפני רכישה במסגרת זו ובירידת ערך הנכסים הנמכרים על ידי הרשות. בל נשכח כי בשונה ממכר בשוק החופשי, בין קונה מרצון למוכר מרצון – פעמים רבות נמכר במסגרת הוצאה לפועל נכס של חייב שאינו שש לשתף פעולה עם הליכי המכר. במקרים כאלה בירור זכותו של החייב בנכס עלול להיות כרוך בקשיים ניכרים, וחיוב הרוכשים לערוך את הבירור בעצמם עלול להרתיעם במידה משמעותית ביצוע העסקה. פגיעה כזו באפקטיביות של הליכי ההוצאה לפועל יכולה להוביל לפגיעה בשוק כולו... כאשר מדובר במכירת מקרקעין על ידי רשות ניתן לקבוע הסדר של תקנת שוק בדרך של היקש מסעיף 10 לחוק המקרקעין... הנתון השלישי עניינו לשון סעיף 34א. דומני כי נוסח הסעיף מאפשר, ואולי אף תומך, בקריאת תקנת שוק לתוכו. ניתן להסכים על כך שנוסח הסעיף אינו מיטבי, ויוצר קושי ביחס לכל עמדה שהיא. מכאן שניתן לתת דגש רב יותר לפרשנותו התכליתית, כפי שנאמר לעיל... רוכש מקרקעין בתום לב ובתמורה במסגרת הליכי הוצאה לפועל נהנה מתקנת שוק ביחס לבעלות במקרקעין. הוא זוכה בבעלות גם אם יתברר בדיעבד כי המקרקעין נמכרו בעקבות מעשה מירמה וללא ידיעת הבעלים" [ע"א 6894/15 משה זלצר נ' יעקב אבירם; וראה גם ת"א 2639/05 יואל יהודה צבירי נ' בוריס דוידוב].
...
כללי
פסק-דין בהמרצת פתיחה שנועדה, כלשון כותרת ההליך בו נקטו המבקשים – "ליתן סעד הצהרתי המורה כי המבקשים הינם בעלי מלוא הזכויות ב – 2 הגגות שנרכשו על ידם מהחייבים..."
המסגרת העובדתית
דומה, תיאור הכרונולוגיה הרלוונטית כסדרה, יבהיר את תמונת המצב ואף יהווה בסיס למסקנה המתבקשת.
כמפורט להלן, ייתכן שיש מעט ממש בטענה זו.
כזכור, נכון היה בית המשפט העליון לקבל בקשת רשות ערעור על החלטה קודמת שניתנה על ידי, לעכב את פינוי דירות הגג בכפוף להפקדת דמי השכירות בקופת בית המשפט וכאמור בסעיף 20 לפסק דינה של כבוד השופטת וילנר: "הערעור מתקבל וניתן בזאת צו מניעה זמני, שלפיו יעוכבו הליכי המימוש בכל הנוגע לחלל הגג, לרבות פינוי השוכרים מיחידות הדיור, וזאת בכפוף להפקדת דמי השכירות המשולמים למבקשים על-ידי השוכרים מדי חודש בקופת בית המשפט המחוזי, החל מיום 1.3.2019 ועד להכרעה בתביעה".
ביום 19.8.21 אף ניתנה החלטתי בה הוריתי על הגשת מועדים מוקדמים יותר לשמיעת ההוכחות, בתקווה [שלצערי לא עלתה בידי] להקדים את הדיון, והיו אלה המבקשים שסירבו לכל הקדמה של הדיון.
הליך זה היה קבוע להוכחות בתחילה ליום 10.2.22, אלא שיומיים לפני כן נתברר שהמבקש 1, שהוא גם המצהיר מטעם המבקשים, ושאמור היה לדעת ממועד הדיון שנקבע למעלה מחצי שנה קודם לכן, הורה היתר לעצמו שלא לשהות כלל בארץ במועד זה. בעקבות זאת אף ניתנה החלטתי שמשקפת גם את הצורך לשאת בהוצאות בעלי הדין האחרים.
סוף דבר, הבקשה נדחית.