בכל מקרה, קיים שהוי בהעלאת הטענה בעיניין ההפקעה, שכן, כבר בתביעה הראשונה בשנת 2012 העלתה המדינה את עניין הפקעת המקרקעין והתובע לא עשה דבר, ובשנת 2016 הסתיימה תקופת המעבר לפי הילכת "ארידור".
תגובת התובע לבקשה לסילוק התביעה על הסף
סעיף 1 לחוק רכישת מקרקעים, קובע: ""בעלים'" של נכס נרכש, פרושו - מי שהיו ערב תאריך הרכישה בעלי הנכס או בעלי זכות או טובת הנאה בו, לרבות מי שבא תחתיהם".
בפרשת דינר, כב' השופטת בייניש הוסיפה וקבעה, "...כאמור לעיל, הסדר ההפקעות הקבוע בחוק הרכישה הוא הסדר ייחודי וחד פעמי בעל היגיון ומטרות משלו וספק אם ניתן להחיל לגביו את כל הכללים שנקבעו בנוגע להפקעות לפי פקודת הקרקעות... בהיתחשב בתכליותיו של חוק הרכישה ובאופיין של הוראותיו מקובלת עלינו גישתו של בית המשפט המחוזי, לפיה הזיקה שנותרה לבעל המקרקעין שמקרקעיו הופקעו מכוח חוק הרכישה פחותה היא בהשוואה למקרקעין שהופקעו בהתאם לפקודת הקרקעות, אם וככל שנותרה זיקה כזו בהיתחשב בהעברת המקרקעין לרשות הפיתוח לפני שנים כה רבות..." (ההדגשות אינן במקור; ראו עוד: ע"א 6288/98 עזבון המנוחה פדואה כליל נ' רשות הפיתוח; ניתן ביום 3.1.2010).
...
בפסק הדין שניתן על ידי סגנית הנשיא (כתוארה אז), כב' השופטת דברת, ביום 11.8.2015, נקבע כי דין הבקשה לסילוק על הסף להתקבל, ודינה של התביעה לדחייה, מאחר שהתביעה אינה מגלה עילה והיא נגועה בהתיישנות ושיהוי.
מקובלת עלי טענת המדינה כי קביעתה של כב' השופטת דברת בתביעה השנייה בעניין בעל הזכויות במקרקעין, יוצרת מניעות והשתק מצד התובע לטעון פעם נוספת כי חרף האמור הוא בעל הזכויות.
בפרשת דינר, כב' השופטת בייניש הוסיפה וקבעה, "...כאמור לעיל, הסדר ההפקעות הקבוע בחוק הרכישה הוא הסדר ייחודי וחד פעמי בעל היגיון ומטרות משלו וספק אם ניתן להחיל לגביו את כל הכללים שנקבעו בנוגע להפקעות לפי פקודת הקרקעות... בהתחשב בתכליותיו של חוק הרכישה ובאופיין של הוראותיו מקובלת עלינו גישתו של בית המשפט המחוזי, לפיה הזיקה שנותרה לבעל המקרקעין שמקרקעיו הופקעו מכוח חוק הרכישה פחותה היא בהשוואה למקרקעין שהופקעו בהתאם לפקודת הקרקעות, אם וככל שנותרה זיקה כזו בהתחשב בהעברת המקרקעין לרשות הפיתוח לפני שנים כה רבות..." (ההדגשות אינן במקור; ראו עוד: ע"א 6288/98 עיזבון המנוחה פדואה כליל נ' רשות הפיתוח; ניתן ביום 3.1.2010).