שכן, התובעות לא הוכיחו כי בעת קליטתן הן קיבלו את כל הזכויות המוענקות למורים במערכת החינוך המפוקחים על ידי משרד החינוך, ועת התובעות לא הציגו בפנינו הוראת הצמדה, בין כאלו שנכללו בהוראות חוק, בין בהוראת הסכם או הסדר קבוצי ובין בהסכם אישי.
ראה: עס"ק 38016-04-17 הבנק הבנלאומי לישראל בע"מ – הסתדרות העובדים החדשה – הסתדרות המעוף חטיבת עובדי הבנקים וחברות הביטוח (מיום 25.4.2018), וההפניות שם. ויודגש, כי בעניינינו הדברים מקבלים משנה תוקף, עת לא נתבע סעד או הפרש בגין רכיב המופיע בתלוש השכר ושלא עודכן במהלך השנים, אלא בגין רכיבים כדוגמת קרן הישתלמות שלא ניתן להן לכתחילה או לגבי זכויות שניתנו למורים לאחר תחילת העסקתן.
חרף קביעתנו בדבר העידר תחולתם של ההסכמים הקבוציים והחוזרים כאמור בסעיף 76 לעיל, התלבטנו, האם ליתן להדר ומילה "מענק חד –פעמי לעובדי הוראה" מכוח מכתב מיום 13.2.2017 של גב' אילנה גוטמן – מרכזת בכירה תיכנון וארגון במשרד העבודה אל מינהלי ורכזי הכשרות מקצועיות לנוער ולמבוגרים במחוזות השונים, הנסמך על חוזר משרד החינוך מיום 18.1.2018 (נספח 17ה' לתצהיר).
הטעם השני – כי חוזר משרד החינוך שצורף, קובע במפורש, כי הוא מפורסם בהמשך להסכם הקבוצי עם ארגון המורים מיום 20.3.2016 ולהסכם הקבוצי שנחתם עם הסתדרות מורים מיום 30.9.2016, במסגרתו נקבעו תנאי הזכאות של עובדי ההוראה לחלק השני של המענק החד פעמי ואופן ביצוע התשלום, וכאמור הסכמים אלה אינם חלים על הנתבעת.
...
מאחר שטענת הנתבעת לאשם תורם מצד פאני הועלתה על ידי הנתבעת אך בתצהירה של גב' אדם, המהווה הרחבת חזית אסורה, ובעיקר לנוכח העובדה כי הנתבעת הפרה את מחויבותה ההסכמית הנובעת מחלותו של ההסכם בענף המלונאות, אנו מורים כדלקמן:
ככל שיחול מס על הפיצוי שניתן לתובעת, בדיעבד, בחודש יוני 2018 בגין העדר הפרשות לקרן ההשתלמות (חלק מעסיק), הנתבעת תגלם את המס שיחול, תוך 30 יום מיום דרישת פאני, כך שלתובעת ישולם סכום הפיצוי "נטו". למען הסר ספק יובהר, כי הדרישה תבוא לאחר שפאני תצהיר בפני רואה חשבון על הכנסותיה לשנת 2018, וככל שיידרש גם בכל הנוגע לשנים הקודמות שבהן לא הועברו ההפקדות לקרן ההשתלמות; ורואה חשבון יאשר את מדרגת המס שבה היא נמצאת על מנת שיחושב גובה המס בה היא חייבת, וזאת לאורם של המסמכים שיומצאו לרואה חשבון על ידי התובעת.
בכל הנוגע לסעד בדבר "הפסדי תשואה", מקובלת עלינו טענות הנתבעת, כי נוכח העובדה כי הכספים מושקעים בשוק ההון, הרי שבאותה מידה שקרן ההשתלמות יכלה להרוויח במרוצת השנים היא יכלה גם להפסיד.
סיכום
אשר על כן, התביעה נדחית בעיקרה, בכפוף לאמור בסעיפים 86 סיפא ו- 99 שלעיל.