נתתי דעתי לטענות התובעת לרבות ההפניות לפסיקה בעיניין זה. אציין, כי בסעיף 1 ב' להסכם שכה"ט, נקבע בין הצדדים, כי התובעת תשלם לבאי כוחה סך של - 25% מכל סכום שייפסק בפסק דין בתוספת מע"מ (ס"ק ד'), למעט אגרת בית משפט.
בחישוב פשוט, ככל שאקבל את תביעת התובעת בנכוי אשם תורם בשיעור של - 30%, מבקשת התובעת כי בית המשפט יפסוק את שכר הטירחה שעתידה היא לשלם, בסך של – 63,322 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.
תקנה 511(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 אשר היתה בתוקף במועד הגשת התביעה, קובעת כדלקמן:
"בתום הדיון בכל הליך, יחליט בית המשפט או הרשם, לעניין שלפניו, אם לחייב בעל דין בתשלום שכר טירחת עורך דין והוצאות משפט (להלן – הוצאות) לטובת בעל דין אחר, אם לאו "
תקנה 153 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 (להלן: "התקנות החדשות"), אשר החליפה את התקנה הנ"ל קובעת בזו הלשון:
"(א) סכום שכר טירחת עורך דין שיפסוק בית המשפט לטובת בעל הדין שזכה בהליך, בכפוף לאמור בתקנת משנה (ג), לא יפחת מן התעריף שנקבע לעניין שכר טירחת עורך דין בכללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ), התש"ס-2000, זולת אם הורה בית המשפט, מטעמים מיוחדים, על תשלום סכום נמוך יותר מהסכום האמור.
במסגרת בג"ץ 891/05 תנובה נ' הרשות למתן רשיונות יבוא ואח' (לא פורסם, ניתן ביום 30.6.05), נידרש בית המשפט העליון לסוגיה זו ופסק, כי על היושב בדין לפסוק לטובת הזוכה - החזר בגין הוצאות "סבירות, מידתיות והכרחיות" לניהול ההליך בנסיבות העניין ולפיכך, "אין בהכרח לשפות על כל הוצאה שהוצאה בפועל, אם אין היא הכרחית לניהול ההליך וכל יסודה הוא בזהירות יתר של בעל הדין".
יוער, כי לא הוצגו לפניי במסגרת הטיעונים - אסמכתות, שיש בהן כדי לאשש את הטענה להוצאות ריאליות - בסכום הנטען ובנסיבות הללו, אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות.
נתתי דעתי לסכום התביעה המקורי בכתב התביעה (450,000 ₪) לסכום הסופי שנפסק (253,289 ₪), לקיומם של 6 דיונים, לאנטרס הצבורי שבפתיחת שערי בית המשפט ובחשיבותה של זכות הגישה לערכאות, בעמדת הנתבעות שהיה בה מן הצדק כבר במהלך ההליך, בצורך בבירור עובדתי של נסיבות המקרה, וכן בעובדה שהתנהלו הוכחות, נשמעו עדים והוגשו סיכומים, כמו גם בהתנהלות הצדדים ובהתארכות ההליך ומורכבותו והזמן שהושקע בהכנתו (ראו: בג"ץ 891/05 דלעיל ; כן ראו: ע"א 762/76 כץ נ' חב' מנחם אמיר בע"מ, פ"ד לב(2) 500).
כל הסכומים שפסקתי ישולמו בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישאו הפרישי הצמדה וריבית כחוק, ממועד פסיקתם ועד למועד התשלום המלא בפועל.
...
נתתי דעתי לטענות התובעת לרבות ההפניות לפסיקה בעניין זה. אציין, כי בסעיף 1 ב' להסכם שכה"ט, נקבע בין הצדדים, כי התובעת תשלם לבאי כוחה סך של - 25% מכל סכום שייפסק בפסק דין בתוספת מע"מ (ס"ק ד'), למעט אגרת בית משפט.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעות לשלם לתובעת סך של – 253,289 ₪, בגין הנזק.
כן תשלמנה הנתבעות לתובעת שכ"ט עו"ד, בסך של – 16,564 ₪ בתוספת מע"מ בסך של – 2,816 ₪ ובסה"כ סך של – 19,379 ₪.