מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לתוספת משמרת לילה בעבודה במשמרות ערב

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לעניין תוספת משמרות קובעות הוראות ההסכם הקבוצי 2004 כי "עובדים שעבדו במשמרת לילה ומשמרת ערב יקבלו שכרם כמתחייב מדיני העבודה" וכי "סעיף 11(1)(ד) להסכם הקבוצי הענפי לא יחול על עובדים אלה". הוראת סעיף 11(1)(ד) להסכם הענפי היא ההוראה שעליה מסתמך התובע בטענתו כי זכאי הוא לתשלום תוספת משמרות בגין עבודה במשמרות הערב והלילה.
...
למעלה מן הצריך נוסיף כי גם לגופה של טענה, דין הטענה להידחות.
מכאן, כי דין הטענה להידחות גם לגופה.
אחרית דבר לאור כל האמור משלא נמצא כל יסוד לתביעת התובע, דין התביעה להידחות.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לכן, בהתייחס לאמור ערך בית הדין תחשיב נפרד, המתייחס למשמרות לילה בימי שישי ובערבי חג: - בעד השעה 23:00 עד 06:00 – התובעת זכאית לשכרה הרגיל הכולל תוספת משמרות (שכר שעתי בשיעור 150% מהשכר המינימום), עליו יתוסף גמול עבודה במנוחה השבועית (50% מתוך 150% = 75%), היינו שכר בשיעור 225% משכר שעה רגילה.
- בעד השעה האחרונה (השעה השמינית במשמרת ערב) משעה 22:00 עד 23:00 – התובעת זכאית לשכרה הרגיל הכולל תוספת משמרות (בשיעור 150%, עבור שעה שמינית במשמרת ערב), וכן לשכרה הרגיל עבור משמרת בשבת (בשיעור 150%), וכן לגמול עבודה בשעות נוספות (בשיעור 150%) (1 * 337.5%).
...
נדחית טענת הנתבעת לפיה אי שיבוצה של התובעת לעבוד בחג לא נבע מכך שבאותו מועד חל חג, אלא בשל כך שממילא לא היתה משובצת לאותה משמרת.
לפיכך, הנתבעת תשלם לתובעת הפרשי שכר בסכום של 248.73 ש"ח. ביום 6/8/2010 וביום 24/8/2012 (שישי) עבדה התובעת משמרת כפולה (ערב ולילה), סה"כ 16 שעות.
הנה כי כן, משלא הצביעה התובעת על מקור נורמטיבי הקובע שפרק זמן קצר יותר מ- 8 שעות מזכה אותה בתשלום עבור שעת עבודה בשיעור גבוה מהרגיל, נדחית הטענה לעבודה בשעות נוספות במקרים שבהם עבדה שתי משמרות שבוצעו בתחום אותה יממה וחלה ביניהן הפסקה.
סוף דבר על יסוד כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 ימים מהיום, את הסכומים הבאים: דמי חגים בסך 2,294.08 ש"ח. הפרשי שכר בסך 11,857.19 ש"ח. הפרשי שכר בסך 2,006.53 ש"ח. כל הסכומים האמורים יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע תקופת העבודה, מיום 1/4/2008 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

גדר המחלוקת להלן הסוגיות המתעוררות בהליך זה: האם יש לכלול את תוספת המשמרות בבסיס השכר הרגיל לחישוב גמול עבור עבודה בשעות נוספות; עבודה במשמרת ערב – מהי השעה ממנה העובד זכאי לתשלום גמול שעות נוספות (לאחר 7 שעות או לאחר 8.5 שעות עבודה); עבודה במשמרת ערב – מה שיעור תוספת המשמרת (45% או 25%), ומאיזו שעה יש לשלם את התוספת; קזוז זמן הפסקה במשמרת לילה; זכאות העובד לתוספת ותק; זכאות העובד להפרש עבור הפקדות מעסיק לקרן פנסיה.
...
לטענת הנתבעת, שכר הבסיס עליו יש לחשב גמול שעות נוספות הוא "השכר המשולב" כהגדרתו בהסכם הקיבוצי, והגדרה זו הינה רשימה סגורה של רכיבי שכר, כאשר רכיב "תוספת משמרת" אינה נכלל בה. הכרעה לאחר בחינת טענות הצדדים ובהתאם להלכה הפסוקה בסוגיה זו, אני סבורה כי יש לכלול את תוספת המשמרות בבסיס השכר הרגיל לצורך חישוב גמול העבודה בשעות נוספות.
אי לכך, נדחית התביעה לתשלום הפרשים עבור הפקדות מעסיק לקרן פנסיה.
סוף דבר התביעה לתשלום הפרשי שכר מתקבלת בהתאם לעקרונות שפורטו בסעיפים 31 ו- 32 לעיל.
התביעה לתשלום תוספת ותק והפרשים בגין הפקדות לקרן פנסיה – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת לא הפקידה לקרן פנסיה מתוך דמי הבראה ששולמו לתובע וכל שהיא חבה לתובע בגין רכיב זה הוא סך של 981 ש"ח. הנתבעת היתה אמורה גם להפקיד לפנסיה מתוספת משמרת ובענין זה הוסכם שהזכאות להפקדה לפנסיה מתוספת המשמרת היא רק מהתוספת עצמה (היינו, תוספת משמרת ערב של 17.5% או תוספת משמרת לילה של 40%), כשהיא מחושבת מתוך שכר שעתי רגיל, לא כולל גמול עבודה בשעות נוספות וכל זאת בגין שעות שאינן מזכות בגמול עבודה בשעות נוספות.
...
לא מקובלת עלינו טענת התובע כי בעת החישובים בנוגע להפרשי השכר המגיעים לו, אין מקום להפחית את זמן ההפסקה דווקא מערך השעה הגבוה ביותר בסוף יום העבודה (סעיף 5 לסיכומי התובע).
איננו מקבלים את טענת התובע כי יש מקום לחייב את הנתבעת בסעד זה בסך של 11,229 ש"ח בהתאם לחישובי התובע שצורפו לתצהירו (סעיף 19 לסיכומים).
בהינתן ששכר היסוד היה 23.7 ש"ח, התוצאה היא שתוספת משמרת ששולמה בהתייחס לשעות עבודה רגילות, וללא שכוללים בכך את שכר הבסיס, הסתכמה בסך של 503.625 ש"ח. שיעור ההפקדה לפנסיה במועד זה עמד על 6%, כך שהיה על הנתבעת להפקיד בגין חלק מעסיק לתגמולים סך של 30.2 ש"ח, בדיוק כפי שציין חשב השכר בחישובו המתוקן לגבי חודש 1/13.
לאור האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בשל הפקדות בחסר של חלק מעסיק לתגמולים שאמור היה להיות מופקד מתוך תוספת משמרת, בסך כולל של 2,863 ש"ח, בהתאם לחישובים המתוקנים של חשב השכר.
סיכום לאור האמור לעיל אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע, תוך 60 ימים מעת שיומצא פסק הדין לנתבעת, את הסכומים הבאים: א) הפרשי שכר עבודה בסך כולל של 78,493 ש"ח ברוטו, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה החל מיום 1.12.15.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

החל משנת 2019 החל לעבוד במתכנות העסקה הבאה: שבוע במשמרת בוקר, שבוע במשמרת ערב ושבוע במשמרת לילה, וכך חוזר חלילה.
הסברי המעסיקה עולים בקנה אחד עם האמור בחוות דעת המומחה מטעם העובד – בה צוין כי בגין חלק משעות העבודה שולם שכר בשיעור 192% משכר השעה הרגיל בהיתחשב בתוספות לפי חוק שעות עבודה ומנוחה ותוספת המשמרות (100% שכר בסיס, 42.5% בגין תוספת משמרת שלישית ו- 50% בגין עבודה בשעות נוספות; עוד צוין שן שבתחשיב התשלום ביום המנוחה השבועי צוין תשלום בשיעור 217% שחושב, למעלה מהדרוש, לפי חישוב תוספת בשיעור 75% בגין עבודה ביום המנוחה השבועי).
סוף דבר העובד זכאי לפצוי בשל שיבוצו באופן מתמשך לעבודה במשמרות לילה בסך 20,000 ₪.
...
] דין התביעה בהקשר זה להידחות מחמת התיישנות ובהיעדר סמכות עניינית, כמו גם לגופה.
[footnoteRef:56] על יסוד האמור אנו קובעים שאין מדובר בחישוב שגוי או ברישום מוטעה ודין טענות התובע להידחות.
סוף דבר העובד זכאי לפיצוי בשל שיבוצו באופן מתמשך לעבודה במשמרות לילה בסך 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו