מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לתוספת משמרות בבסיס חישוב פנסיה תקציבית

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

רקע כללי האם יש לכלול את תוספת משמרות הלילה (להלן: "תוספת משמרות") בבסיס חישוב הפנסיה המשולמת לתובעת.
הכרעה נקדים ונאמר כי החלטנו לדחות את התביעה מהנימוקים שפירט ב"כ הנתבעת ובפרט לנוכח העובדה שסבורים אנו שתוספת המשמרות, ששולמה לתובעת, במהלך עבודתה, אינה רכיב שיש להביאו בחשבון בשכר הקובע לפנסיה תקציבית לו זכאית התובעת.
...
הכרעה נקדים ונאמר כי החלטנו לדחות את התביעה מהנימוקים שפירט ב"כ הנתבעת ובפרט לנוכח העובדה שסבורים אנו שתוספת המשמרות, ששולמה לתובעת, במהלך עבודתה, אינה רכיב שיש להביאו בחשבון בשכר הקובע לפנסיה תקציבית לו זכאית התובעת.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שם דובר על משמרות שרובן היו משמרות ערב והתשלום שקבלה עבור עבודתה במשמרות השתנה מחודש לחודש ונקבע על פי מספר המשמרות וסוג המשמרות בהן עבדה בפועל , שם נקבע:" כאשר נעדרה המערערת מעבודה, מחמת מחלה או חופשה , לא שולמה לה תוספת המשמרות כלל... שיעור התשלום השתנה על פי הקף עבודתה באותם ימים ושאך הוא לא היה קבוע. מכאן כי תשלום התוספות לא היה בגדר פיקציה או תשלום קבוע ובלתי משתנה אלא היוה פצויי על עבודה בפועל ואי הנוחות הכרוכה בעבודה במשמרות. הלכה מושרשת היא שתשלום בעד עבודה אפקטיבית נוספת הנו "תוספת" פשוטו כמשמעו- תשלום מותנה בתנאי או בגורם מיוחד המתקיימים במי שמדובר בו. עוד הוסיף בית הדין והבהיר:"סוגיית ההכנסות הלא פנסיוניות וההבחנה בין " משכורת" ל"תוספת" אינה חדשה במקומותינו והיא מצאה את ביטוייה, כמו גם מענה, בהסדרי הפנסיה שנעשו במשק המאורגן, הן הפנסיה התקציבית והן הפנסיה הצוברת".
בתחום הפנסיה התקציבית – זכאי העובד לפנסיה על בסיס רכיבי השכר לגביהם מוסכם בין המדינה כמעסיקה לבין ההסתדרות כארגון היציג של העובדים שהן פנסיוניות.
בדומה, ביום 3.3.1999 נחתם הסכם קבוצי במיגזר הצבורי, שלפיו החלו העובדים והמדינה כמעסיקה להפריש לקרן פנסיה צוברת סכומים בגין כ-20% מהכנסתם של העובדים המבוטחים פנסיה תקציבית, כך שבבוא היום תחושב גימלתם גם על בסיס הרכיבים שאינם פנסיונים לפי חוק שירות המדינה גימלאות (נוסח משולב).
. צא ולמד, העקרון שאומץ על-ידי הצדדים שלפיו המעסיקים והעובדים יפרישו אחוז מסוים מהשכר המוגדר של העובד לטובת קרן פנסיה צוברת, שבבוא היום תפצה את הגמלאי בגין אותם 20% מהכנסתו ששולמו לו כתוספות, הובילה להרחבת הבסיס לתשלום הפנסיה, הן לעובדי המיגזר הצבורי הנהנים מפנסיה תקציבית והן לעובדים בעלי פנסיה צוברת.
...
ערים אנו לטענות המערער בתצהירו המשלים, אולם אין אנו סבורים כי יש בכך לעלות או להוריד הואיל וגם הוא מודה בכך שהיו הפרשות לכל הפחות חלקיות בכל הנוגע לתוספות נשוא תיק זה. ר' נספח מ/3 לתצהירו המשלים.
אשר על כן דין התביעה להידחות.
בנסיבות העניין ומשמדובר בפנסיונר החלטנו שלא לעשות צו להוצאות.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

גם טענת המערערים כי יש להקיש לעניין זכאותם להכללת תוספת 40% מהוראת סעיף 117.413 לחוקת העבודה, שבו נקבע כי הפצוי על אבדן עבודה במשמרות (תוספת המשולמת לכבאי שעבד במשמרות ועבר לתפקיד יום) ששיעורו הוא 40% מהמשכורת הקובעת הוא רכיב פנסיוני למי שהשלים טרם המעבר לפחות עשר שנות עבודה רצופה במשמרות, וגם נכלל ב"ערך שעה" לצורך חישוב גמול שעות נוספות - נדחתה.
כללו של דבר – לאור כל הנימוקים המפורטים לעיל פסק בית הדין האיזורי כי המערערים אינם זכאים להכללת התוספות או תוספת 40% בשכר המשמש בסיס להפקדות לקרן הישתלמות.
ראשית, מדובר בהסדר ספציפי לעניין חישוב המשכורת הקובעת לגימלה לכבאי הפורש בהסדר של פנסיה תקציבית, ואין מדובר בהכרה בתוספת משמרות כחלק מהשכר או כ"תוספת קבועה" על פי חוק הגימלאות.
...
כללו של דבר: לאור כל האמור לעיל, הערעור בעניין הגדלת מכסת ימי החופשה נדחה.
יחד עם זאת, כפי שהבהרנו בהרחבה בסעיף 38 לעיל, אנו סבורים כי ההכרעה המשפטית בערעור אינה מייתרת את המשך המו"מ הקיבוצי בין הצדדים, על מנת להסדיר את המחלוקות בדרך המלך – משא ומתן בין הצדדים ליחסי העבודה הקיבוציים – תוך התחשבות במאפיינים הייחודיים של עבודתם של הכבאים.
בנסיבות העניין, לא מצאנו מקום לחייב את המערערים בהוצאות.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ההסתדרות טענה, כי המשכורת הקובעת לפנסיה תקציבית לכבאים ותיקים נקבעה בהסכמים שקדמו להסכם 3.3.99: בהסכם משנת 1977 נקבע כי המשכורת לעניין חישוב הפנסיה תוגדל ב-40% עבור עבודה במשמרות – בתנאי שהעובד קיבל את התוספת במשך 10 שנים רצופות טרם פרישתו לגימלאות.
תוספת גמול (ערך) 25 שעות עבודה (רגילות) לכבאי דור ביניים החל מיום כינון הרשות, תוספת גמול (ערך) 25 שעות עבודה (רגילות) לחודש לכבאים, המפורטת בסעיפים 117.513 ו-117.514 לחוקת העבודה, תהיה לגבי כבאי דור ביניים כמפורט להלן (להלן בסעיף זה "התוספת"): הבסיס לחישוב התוספת לכל כבאי דור ביניים יכלול את כל הרכיבים שנכללים בבסיס חישוב ערך השעה; התוספת לא מהוה תוספת קבועה כהגדרתה בסעיף 2.3 להסכם בלתי ייחודיים; התוספת מותנית בבצוע משמרות בפועל ותשולם לפי דיווח חודשי.
נציין, כי דוקא העובדה שהיה צורך לקבוע בצורה מפורשת בהסכם כי התוספת בגין משמרות תגדיל את השכר הקובע לפנסיה, מלמדת על כך שהיה ברור לצדדים כי אין מדובר ברכיב שיש להביאו בחשבון במסגרת ההפרשות לפנסיה, ורק בזכות אותה הסכמה מפורשת ניתן היה לעשות כן. באותו אופן הסכימו הצדדים במפורש לכלול את הפצוי בגין אובדן משמרות כרכיב לפנסיה: 117.413 תמורת עבודה במשמרות ברכיב לערך שעה נוספת "הפצוי על אובדן עבודה במשמרות בשיעור של 40% הנו רכיב לפנסיה לכל מי שהשלים לפחות 10 שנות עבודה רצופה במשמרות.
...
לאור כל האמור לעיל, אנו דוחים את התביעה למתן סעד הצהרתי בנוגע למספר ימי החופשה להם זכאים התובעים.
סוף דבר הזכויות להן עותרים התובעים לא גובשו בהסכמים קיבוציים, אינן נחלת כבאים מדור ב' דוגמת התובעים ותשלומן לא אושר ע"י הממונה על השכר.
על כן, תביעות התובעים, הן לעניין ההפרשות לקרן השתלמות והן לעניין ימי החופשה - נדחות.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, חישוב שכרה וזכויותיה על בסיס תקן "פקטבי" ולא על פי תקן משרתה בפועל, באופן שאותן שעות עודפות לא באו במסגרת תקן משרתה, פגע בזכויותיה הסוציאליות לרבות בגימלת הפנסיה התקציבית אותה היא עתידה לקבל בעת פרישתה לגימלאות.
התובעת בגירסתה לא מסרה הערכה לגבי נתון זה. לאחר שנתקבל פסק הדין בבית הדין הארצי אשר אישר את הקביעה לפיה יש לבצע את הבדיקה על בסיס השוואה של משמרות ולא לפי מספר השעות העודפות, ביקשה התובעת לתקן את חישוביה, אולם מאוחר יותר בחרה כאמור שלא לעשות כן. לתגובתה מיום 17.10.2015 צרפה התובעת רשימה של משמרות בהן היא שימשה כאחראית משמרת.
נציין כי במהלך ישיבת ההוכחות נעשו מאמצים מצד הצדדים לרבות מר אבי מור מטעם התובעת להבין האם ניתן לחלץ מתלוש המשכורת מספר משמרות (מעבר למספר המשמרות בהן עבדה התובעת כאחראית משמרת), על מנת להגיע לחקר האמת - אולם הדבר לא עלה בידיהם; בחוות הדעת האקטוארית מטעם התובעת חושב הקף משרת התובעת בפועל כך: השעות העודפות אשר הובאו בחשבון, מעבר לשעות העבודה הנדרשות על פי התקן (78 שעות) הנן תוצאה של חיבור השעות אשר לפי התלוש סווגו "עבודה נוספות" וסומלו כך: שם תוספת סמל שעות 100% 1534 שעות 100% 1537 ש.נ חול 50% 1544 מש.ל שע 8,9 1575 בחוות הדעת צוין כי חושבו גם שעות אשר סומלו 1576 – מש.ל שעה 10 אולם בפועל ככל הנראה התובעת לא עבדה שעות אלו שכן הן אינן מצוינות בטבלה המסכמת את נתוני התלושים שבחוות הדעת.
...
לאור כל זאת ולמען הסק ספק אנו קובעים כי רכיבי התביעה הנזכרים לעיל למעשה אינם בגדר המחלוקת הנתונה להכרעתנו.
לנוכח גרסתה של התובעת כי היא פנתה לראשונה בשנת 2008 ולנוכח התשובות שקיבלה – אנו קובעים כי לא הוצגו לתובעת מצגי שווא לפיהם היא מועסקת באופן שאינו פוגע בזכויותיה הסוציאליות.
אשר לטענת הנתבעת כי קיימת "הודאת בעל דין" לבית הדין הארצי לפי הנתבעת אינה מערערת על קביעת בית הדין האזורי כי "זכויות פנסיה לא מתיישנות", הרי שלא מצאנו כי קיימת "הודאת בעל דין" כזו הנוגעת לתיק זה שלפנינו.
סוף דבר – התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו