לגופה של העתירה טוענת העותרת כי מדיניותם של המשיבים, שלא לתת מעמד תושב אירעי המקנה זכויות סוציאליות וביטוח רפואי לילדיהם הקטינים של המבקשים להשיב את רישיון הקבע שפקע ומחזיקים ברישיונות לישיבת אירעי בעצמם במהלך תקופת הביניים, מנוגדת לעיקרון טובת הילד, שמדינת ישראל מחויבת לו, פוגעת בזכותם של התושבים לחיי מישפחה ולוקה בחוסר סבירות קצוני.
נוכח האמור דורשת העותרת בעתירתה להורות למשיבים לשנות את מדיניותם כך שלילדים שנולדו מחוץ לישראל לתושבי מזרח ירושלים שמעמד הקבע שלהם הופקע, והם מצויים בהליך להשבתו, תוך שהם מחזיקים ברישיון לישיבת קבע, יינתן אותו מעמד שניתן להורה בעל מעמד הקבע שלצידו הם חיים, היינו, רישיון ישיבה אירעי מסוג א/5, חלף רישיון מסוג ב/2 הניתן להם כיום; לקבוע כי בבחינת בקשות להסדרת מעמדם של ילדים אלו במסגרת "נוהל הטיפול בבקשה למתן רישיון ישיבה בישראל לקטין שנולד מחוץ לישראל שרק אחד מהוריו רשום כתושב קבע" (נוהל מס' 5.2.0030), כך שהמועד הקובע לעניין גיל הילדים יהיה מועד הגשת הבקשה של ההורה להשבת מעמד הקבע שלו, ולא מועד הגשת הבקשה להסדרת המעמד של הילד; לחלופין, לקבוע כי תושבי מזרח ירושלים שמעמד הקבע שלהם הופקע יוכלו להגיש בקשות להסדרת מעמדם של ילדיהם כתושבי קבע, שיטופלו באופן שנקבע בנוהל שמספרו 5.2.0030, החל ממועד הגשת הבקשה להשבת מעמד הקבע שלהם.
בעיניינם של תושבי האיזור אסר חוק הוראת השעה על הענקת מעמד לפי חוק האזרחות, הנפקת רישיון לפי חוק הכניסה לישראל ומתן אישורים לשהייה בישראל על-ידי מפקד האיזור, בקבעו בסעיף 2, כי לא יוענקו אזרחות או תושבות למי שרשום במירשם האוכלוסין של האיזור, וכן למי שמתגורר באיזור אף שאינו רשום במירשם האוכלוסין של האיזור.
...
עוד בחנתי את טענות העותרת בדבר היעדר קוהרנטיות במדיניות המשיבים כלפי קטינים שהוריהם מבקשים להסדיר את מעמדם, ולא מצאתי כי הטענות מבוססות דיין, כך שדין העתירה בעיקרה להידחות, למעט לעניין הגיל הקובע לקטין שבגר במשך שנות התהליך שעבר ההורה וילדו, נושא שהמשיבים הביעו נכונות לשקול את מדיניותם בקשר אליו, וכך סבורה אני כי מן הדין שייעשה.
מטעמים אלה, משלא מצאתי היעדר קוהרנטיות במדיניות המשיבים, ולנוכח הפסיקה המתוארת בהרחבה לעיל ביחס למעמדם של קטינים בתקופת הביניים שבה נבחנת הבקשה למתן מעמד, אינני מוצאת מקום להיעתר לבקשת העותרת לפסילת מדיניות המשיבים למתן רישיון ארעי מסוג ב/2 לקטינים המצויים בתקופת הביניים שבמהלכה נבחנת בקשת הוריהם להשבת רישיון ישיבת הקבע שהיה ברשותם.
אכן, בדיון הבהירה ב"כ המשיבים כי הדברים הוצעו לפתרון העתירה בכללותה, דבר שב"כ העותרת לא הביעה הסכמתה לו. עם זאת, נראה כי בהקשר זה אכן יש מקום לשינוי הנוהל, שכן בעתירה הוצגה קושי קונקרטי שמעורר הנוהל במתכונתו בסוגיה זו לאור התמשכות התהליכים, בלא שהוצג מענה מטעם המשיבים לקושי ולהצדקה לו. על המשיבים להידרש אפוא לעדכון נהליהם בהקשר זה.
בכפוף לכך העתירה נדחית.