מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לקצבת שאירים לידועה בציבור

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר ששמענו את כלל העדים ועיינו בכלל הראיות בתיק לא שוכנענו כי התובעת הרימה את הנטל להוכיח כי לאחר הגירושים הפכה היא לידועה בציבור של המנוח ומשכך היא זכאית לקיצבת שאירים וזאת מהנימוקים שיפורטו: ערים אנו לכך שהתובעת וילדיה העידו כי לאחר הגירושים התובעת והמנוח חיו ביחד באותו חדר וניהלו חיים משותפים.
...
עם זאת משצוואה זו נחתמה לפני הגירושים לא שוכנענו כי יש באמור כדי לקבוע כי התובעת הרימה את הנטל להוכיח את תביעתה, נוכח הראיות שפרטנו לעיל שלא עולות בקנה אחד עם גרסת התובעת.
לאור המפורט לעיל, לא שוכנענו כי עלה בידי התובעת להוכיח כי מערכת היחסים בינה לבין המנוח כללה קשר זוגי וניהול משק בית משותף.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם יש להכיר בתובעת כידועה בציבור של המנוח אמיר אנטינגר ז"ל (להלן – המנוח), ובהתאם, האם זכאית היא לקבל קצבת שאירים מהנתבע? נקדים אחרית לראשית ונציין, כי לאחר שנתנו את דעתנו לטענות הצדדים, החלטנו לדחות את התביעה, והכל כפי שיפורט להלן.
...
האם יש להכיר בתובעת כידועה בציבור של המנוח אמיר אנטינגר ז"ל (להלן – המנוח), ובהתאם, האם זכאית היא לקבל קצבת שאירים מהנתבע? נקדים אחרית לראשית ונציין, כי לאחר שנתנו את דעתנו לטענות הצדדים, החלטנו לדחות את התביעה, והכל כפי שיפורט להלן.
גם באשר לדרישת קיום משק בית משותף, מצאנו כי התובעת לא עמדה בנטל ההוכחה המוטל עליה.
מצאנו כי טענותיה של התובעת לפיהן היא והמנוח ניהלו יחדיו משק בית משותף, כאשר היא מבצעת את מטלות תחזוקת הבית וכן את הכביסה והניקיון, בעוד שהקניות נעשו על ידי שני בני הזוג יחדיו, נטענו בעלמא וללא כל הוכחה, שכן התובעת לא הציגה כל ראיה, למעט חשבון הארנונה עבור הדירה בפתח תקווה בה התגוררו ביולי 2014, המעידה על קיום קניות משותפות בידי בני הזוג, לרבות קבלות או חשבונות.
לאור האמור לעיל סבורים אנו כי אין מנוס מלדחות את התביעה.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הגם שאין זהות מוחלטת בין ההוראות בעיניין זה בחוק הגימלאות להוראות שבחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי"), בשני המקורות על הטוען לזכאות לגימלת שאירים להוכיח קיומם של יחסים של "ידועים בציבור" ומגורים משותפים.
...
בכל מקרה, אף אלמלא החלטת המוסד לביטוח לאומי, שוכנענו כי התובעת הוכיחה בראיות מהימנות, שהמנוח והיא היו ידועים בציבור והתגוררו יחדיו למעלה משלוש שנים עד פטירת המנוח.
] נוכח מכלול הראיות שהונחו לפנינו, ואשר כאמור מצאנו אותן מהימנות ואשר כאמור ממילא לא נסתרו על ידי הנתבעת 2, מצאנו די להוכחת מגורים משותפים בין התובעת והמנוח במשך למעלה מ- 3 שנים עובר לפטירתו של המנוח.
סוף דבר אשר על כן, על יסוד כל האמור לעיל, באנו לכלל מסקנה כי יש לקבל את התביעה ולהצהיר כי התובעת והמנוח היו ידועים בציבור, והם התגוררו יחדיו שנים ארוכות לרבות ב- 3 השנים עובר לפטירתו - ועל כן היא זכאית קצבת שאירים מהנתבעת 1.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2011 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בפסק דינו קבע בית הדין כי גרסת המערערת כפי שנמסרה על ידה במהלך הדיון אינה מתיישבת עם גרסתה בכתב התביעה, לפיה היא התקשתה לתפקד קרוב לשנה, וכי רק בלימודיה בקורס כלכלת המשפחה בו החלה להשתתף בחודש יולי 2009, למדה על זכותה כידועה בציבור להגיש תביעה למוסד לגימלת קצבת שאירים.
...
לאחר שנתנו דעתנו לכלל החומר שהובא לפנינו במסגרת הערעור הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להדחות, וכי יש לאשר את פסק דינו של בית הדין האזורי בהתאם לתקנה 108(ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991.
מקובלת עלינו על כן קביעת בית הדין האזורי לפיה, נוכח מועד הגשת התביעה, זכאית המערערת לגמלה החל מחודש ינואר 2009 ולא ממועדים שלפני כן. סוף דבר בדין נדחתה תביעת המערערת לקצבת שאירים בעד התקופה שקדמה ליום 1.1.09.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

האם התובעת זכאית לקיצבת שארים כידועה בציבור, זו השאלה העומדת להכרעתנו בתיק זה. הילוכו של פסק הדין יהיה כדלקמן: תחילה יוצגו בתמצית עקרי התביעה, נביא את המסגרת המשפטית הרלבנטית, לאחר מכן ניישם את הכללים המשפטיים על עניינה של התובעת, תוך היתייחסות לראיות הנרחבות שהוצגו בפנינו בתיק זה. עקרי התביעה התובעת, ירדנה פייבר, ילידת 22.1.1964 הנה גרושה, ולה בת בגירה אחת מנישואיה.
...
סיכום על כן, מסקנתנו היא כי יש להכיר בתובעת כידועה בציבור של המנוח.
בנסיבות אלו, דין התביעה להתקבל, ובהתאם להוראות החוק זכאית התובעת לקצבת שארים.
הנתבע ישלם לתובעת 2,500 ₪ בגין הוצאות משפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו