מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לקצבת נכות כללית במחלת קרוהן

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית) מיום 9.10.2018, אשר קבעה כי למערער 40% נכות בגין מחלת הקרוהן, החל מיום 1/3/16 עד ליום 31/3/17 (להלן: "הועדה").
זכות הטיעון אינה פתוחה, ובמקרה זה היתה למערער זכות טיעון רק בעיניין מועד התחולה.
הועדה הפניתה למסמך מבית החולים העמק וציינה כי במסמך זה נרשם כי מחלתו של המערער התחילה בחודש מרץ 2016, מועד אשר תואם את המועד אותו מסר המערער בעצמו בטופס תביעתו לקיצבת נכות כללית, הועדה גם הפניתה למועד העלאת תלונות והופעת סימפטומים ובכך נימקה את החלטתה לגבי מועד התחולה.
...
אנו סבורים, כי היה מקום לקבוע נכות מדורגת ולעשות הבדלה בין הופעת הסימפטומים ומועד פרוץ המחלה, אנו סבורים כי על הוועדה היה ליצור מדרג בין המחלות.
הכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להידחות, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
סיכומו של דבר, לא מצאתי כל טעות משפטית בפעולות הוועדה או במסקנותיה, ומכאן דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים: לטענת התובע, במשך שנים רבות הוא סובל ממחלות שונות, בהן קרוהן, OCD ודכאון.
גרסת התובע, לפיה נימסר לו כי איננו זכאי לכפל קיצבאות, על ידי העובדת הסוציאלית אשר סייעה לו להגיש תביעתו לנכות כללית, מתיישבת עם העובדה שחרף התייצבותו בלישכת התעסוקה, לא הגיש תביעה לדמי אבטלה באופן מיידי.
כאמור, הוכח כי התובע פעל למימוש זכויותיו מול המל"ל באפיק הנכות הכללית, כך שלא ניתן לייחס לו פיזור דעת או אדישות.
...
הנתבע לא ערער את טענות התובע באשר למצבו הרפואי ואנו מקבלים את טענות התובע בעניין זה במלואן.
אם כן, בחינת מכלול הנסיבות אשר הוצג לנו בתביעה זו, מביאתנו לכלל מסקנה כי תביעתו של התובע נדחתה שלא כדין על ידי המל"ל, נוכח תכליתו הסוציאלית של חוק הביטוח הלאומי.
סוף דבר: התביעה מתקבלת כאמור בסעיף 25 לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות המערער הסובל ממחלת קרוהן ומליקוי נפשי הגיש תביעה לקיצבת נכות כללית, ונקבע כי נכותו הרפואית היא בשיעור 44% .
'אכן, יכול ונכה לא יהא זכאי לקיצבה משום שלא איבד את כושר הישתכרותו בשיעור של 60% לפחות.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי במסמכים שבתיק ושקלתי את טענת הצדדים מצאתי, כי דין הערעור להתקבל.
מקובלת עליי הטענה, כי הנמקת הוועדה אינה מלאה.
סוף דבר העניין יוחזר לוועדה באותו הרכב על מנת שתשקול מחדש קביעתה תוך התייחסות מנומקת לתלונות המערער בנוגע לעייפות ולהשפעת הטיפול התרופתי על כושר העבודה וכן להשפעת מכלול הליקויים הרפואיים, על דרגת אי הכושר.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

האב היתייחס במסגרת התגובה לבקשה למזונות זמניים, לתוספת תלויים המשולמת עבור בני זוג וילדים של מקבלי קצבת נכות כללית.
₪ לטענתו, הוא ימשיך לקבל תוספת תלויים עבור הילד בלבד על סך האב טוען, כי הוא סובל ממחלת הקרוהן, מחלה קשה אשר אינה מאפשרת ניהול תקין וסביר של חייו.
דמי המזונות המפורטים לעיל ישולמו לידי התובעת בנוסף לקיצבת הילד המשולמת לה על ידי המוסד לביטוח לאומי ו/או בנוסף לכל קצבה, גמלה או הטבה לה היא זכאית, ככל שהיא זכאית על פי כל דין.
...
בענייננו ובשים לב לנתוניהם האישיים של הצדדים, אני קובע כי אין כל מניעה כי האם תמצא לעצמה משרה בתחומים בהם עסקה בעבר, כדוגמת סייעת/ מטפלת בילדים.
אשר על כן, אני קובע שהכנסתו של האב תעמוד על גובה קצבת הנכות בסך של 4,263 ₪ לחודש, ומתוך סכום זה יש להפחית סך של 1,189 ₪ (תוספת עבור בת זוג) ובסה"כ 3,074 ₪ לחודש.
סוף דבר: בהתחשב בנתונים השונים שמניתי לעיל, בהתחשב בגיל הילד, בצורכיהם וביכולותיהם הכלכליות של ההורים, הנני מחייב את האב בגין מזונות הילד בסך של 1,250 ₪ לחודש כולל הוצאות המדור ואחזקתו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2005 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע פנה אל המוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל") לצורך קבלת קצבת נכות כללית וביום 24/3/02 קבעה לו וועדה רפואית דרגת נכות רפואית צמיתה בשיעור של 60% בלבד.
נכותו הרפואית של התובע נגרמה עקב הליקויים: מחלת קרוהן, הגבלות תנועה בעמוד שדרה מותני,הגבלה בתנועת הכתף, הגבלה בתנועת הצוואר, הגבלה בירך ימין,הגבלה בירך שמאל וצניחת מסתם מיטרלי.
בהתאם לסעיף 4 (ב) לפוליסת הביטוח, זכאי התובע לתגמולי ביטוח אך ורק מעל 75% נכות צמיתה ומעלה.
...
ראיתי לאמץ את טענת הנתבעת לפיה בהתאם לקביעת והעדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, תחולת הנכות של התובע היא מיום 30/12/98 ולפיכך דין התביעה להדחות.
אשר על כן התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ובנוסף לכך שכ"ט עו"ד בשיעור של 2,500 ₪ + מע"מ סכום זה היה צמוד למדד וישא ריבית חוקית מהיום ועד לתשלומו המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו